RENOLIT Hungary LLC

RENOLIT ALKORPLAN F hidroizolatie acoperis cu prindere mecanica

Cel mai frecvent utilizat tip de izolatie pentru acoperisuri noi, de obicei pentru cladirile usoare. Un acoperis poate fi izolat cu succes in acest fel daca materialul placii de acoperis este tabla de otel ondulat trapez, beton armat sau cherestea.

  • economic, simplu si excelent
  • instalare rapida
  • cu 60 de ani de experienta

Documente

RENOLIT ALKORPLAN F hidroizolatie acoperis cu prindere mecanica - prezentare detaliata

prezentare detaliata

pdf 921.9 kB
RENOLIT ALKORPLAN F hidroizolatie acoperis cu prindere mecanica
 
RENOLIT ALKORPLAN F hidroizolatie acoperis cu prindere mecanica - detalii CAD

detalii CAD

zip 1.2 MB
RENOLIT ALKORPLAN F hidroizolatie acoperis cu prindere mecanica
 

Nu gasiti ce ati cautat?

Cerere document

Prezentare

RENOLIT ALKORPLAN F hidroizolatia pentru acoperis cu prindere mecanica

Sistemul de aplicare cu fixare mecanica este perfect adecvat pentru structurile usoare, cu tablier metalic, pentru cladiri industriale mari, depozite, centre logistice, etc. Cu toate acestea, poate fi aplicat si pe structuri din beton sau pe punti din lemn.

Membrana pentru acoperisuri este fixata pe substrat de-a lungul marginilor longitudinale cu ajutorul unor placi de presiune si suruburi. Calculele privind sarcina de vant pot determina cu exactitate numarul exact de elemente de fixare care trebuie utilizate pentru a evita orice risc de ridicare din cauza vantului.
Membrana RENOLIT ALKORPLAN F pentru fixare mecanica are o armatura din poliester tesut, care face ca membrana sa fie si mai rezistenta.

La suprapunere, membrana este sudata cu aer cald. imbinarile sudate cu aer cald sunt cel putin la fel de rezistente ca si membrana pentru acoperisuri in sine. In plus, acestea confera acoperisului un finisaj ingrijit si omogen, fara riscurile de foc deschis. Rapid si usor de aplicat, indiferent de conditiile meteorologice, sistemul asigura o etanseitate perfecta si durabila a acoperisului.

Membranele fixate mecanic sunt disponibile, de asemenea, pentru solutii estetice pentru acoperisuri, datorita unei game largi de culori, imitatiei cusaturilor in picioare si solutiilor ecologice (acoperisuri reci si membrane colorate reci).

In caz de renovare sau demolare, membrana fixata mecanic poate fi indepartata si reciclata cu usurinta.

Instructiuni de montare pentru membranele RENOLIT ALKORPLAN pe straturi suport tabla cutata, lemn sau beton. Pentru alte tipuri de substraturi, contactati departamentul tehnic.

Alcatuirea structurii termo-hidroizolatoare 
Inainte de aplicarea membranei de hidroizolatie, stratul suport trebuie sa nu prezinte neregularitati, apa, gheata, resturi precum metal, suruburi etc. Stratul suport va fi corespunzator in vederea aplicarii sistemului cu fixari mecanice.

Structura suport

Suport – tabla cutata (acoperis izolat termic)

RENOLIT ALKORPLAN F hidroizolatie acoperis cu prindere mecanica - Suport - Tabla cutata
RENOLIT ALKORPLAN F hidroizolatie acoperis cu prindere mecanica - Suport - Tabla cutata

Grosimea minima a stratului suport metalic va fi de 0,75 mm, conform EN 10147. Toate lucrarile privind constructia structurii se vor realiza respectand cerintele din normativele in vigoare precum si a proiectului de executie.

Suport – beton (acoperis izolat termic)

RENOLIT ALKORPLAN F hidroizolatie acoperis cu prindere mecanica - Suport - Beton
RENOLIT ALKORPLAN F hidroizolatie acoperis cu prindere mecanica - Suport - Beton

Structura din beton va respecta un minim de calitate conform normativelor in vigoare. Suprafata va fi neteda, plana, fara proeminente sau neregularitati mai mari de 2 mm.

Suport – lemn (acoperis izolat termic)

RENOLIT ALKORPLAN F hidroizolatie acoperis cu prindere mecanica - Suport - Lemn
RENOLIT ALKORPLAN F hidroizolatie acoperis cu prindere mecanica - Suport - Lemn

Grosimea minima a stratului suport va fi:

  • lemn: 25 mm (nut si feder)
  • placaj (pentru exterior): 19 mm (de preferinta 22 mm) conform EN 636
  • OSB 3: 18 mm conform EN 300.

Elementele de sprijin sunt montate si fixate, in vederea obtinerii unei suprafete suport inchise, unde deplasarile pe directie verticala sunt excluse. Toleranta la inaltime sau grosime dintre panouri nu va depasi 3 mm. Instalarea pe strat suport din lemn trebuie sa respecte standardele si normativele in vigoare.

Stratul de protectie
Pe straturi rugoase sau din lemn se utilizeaza un strat de protectie RENOLIT ALKORPLUS tip 81005, pentru asigurarea aplicarii membranei RENOLIT ALKORPLAN sau a barierei de vapori. Straturile de protectie se pozeaza liber avand o suprapunere de 50 mm.

Bariera de vapori
In anotimpul rece, poate apare fenomenul de condens sub membrana. Membrana are un nivel acceptabil de permeabilitate a vaporilor, astfel incat, in anotimpul cald, condensul va dispare.
Daca in cladire exista umiditate ridicata, atunci este posibila acumularea condensului care un poate fi pe deplin eliminat in perioadele fara umiditate.
In functie de climatul interior previzionat si a caracteristicilor higrometrice ale materialelor utilizate la acoperis, poate fi necesara utilizarea unei bariere de vapori.

Un strat de bariera de vapori, RENOLIT ALKORPLUS81012 din polietilena de densitate scazuta (LDPE) este disponibila in varianta standard. Bariera de vapori este aplicata avand suprapuneri de 100 mm si fixata cu banda adeziva RENOLIT ALKORPLUS81057. Cand rostul se afla pe suport continuu atunci banda adeziva va fi manevrata cu mana pentru asigurarea adezivitatii. Stratul de bariera de vapori este asezat paralel cu directia cutelor suportului din tabla, iar suprapunerea va fi pe coama profilului si etansata prin presare.
Stratul de bariera de vapori este intins si aplicat pe detaliu. Daca stratul suport este beton, OSB, placaj, lemn, atunci instalarea barierei de vapori se va face conform normativelor si standardelor in vigoare.
RENOLIT produce si o baiera de vapori autoadeziva. Aceasta este compusa dintr-un film de aluminiu si un strat bituminos autoadeziv.

Termoizolatia
Termoizolatia se va aplica conform indicatiilor date de producator. Rezistenta la compresiune a termoizolatiei va fi adecvata sistemului cu fixare mecanica avand o valoare minima de 0,06 N/mm² la o comprimare de 10% (DIN 18165 partea 1). Pe suport metalic, dimensiunile si grosimea placilor de termoizolatie vor fi alese in functie de dimensiunile profilului stratului suport.

Alte produse ale companiei
[an error occurred while processing this directive]
RENOLIT ALKORTEC membrane de acoperisuri pe baza de EVA
 
RENOLIT ALKORTEC membrane de acoperisuri pe baza de EVA

RENOLIT ALKORTEC este o membrana sintetica pentru acoperisuri de inalta calitate pe baza de EVA/EBA. Datorita proprietatilor sale unice, specifice produsului, RENOLIT ALKORTEC este deosebit de potrivit pentru proiectele de constructii noi si de renovare pentru care calitatea si longevitatea sunt primordiale. Beneficiile membranei: rezistent la bitum; instalare rapida si usoara; cusaturi sudate omogene; permeabil la vapori; rezistenta chimica ridicata.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
RENOLIT ALKORBRIGHT membrane pentru acoperisuri
 
RENOLIT ALKORBRIGHT membrane pentru acoperisuri

Cu o reflexie solara de 90% (97% CIGS), membrana alba a conceptului RENOLIT ALKORBRIGHT poate fi considerata ca fiind cea mai avansata dintre membranele pentru acoperisuri reci (racoroase). In general, cu cat este mai inchisa culoarea membranei, cu atat mai redus va fi gradul de reflexie a luminii solare. RENOLIT ALKORBRIGHT inseamna durabilitate si reflexie extrem de ridicata. Acoperisurile racoroase sunt acoperisuri cu o membrana de acoperis colorata in alb/acoperita cu un strat de protectie cu o reflexie ridicata a radiatiilor solare. Aceasta reflexie a razelor solare are o influenta pozitiva asupra membranei acoperisului si climatului interior, precum si asupra zonelor inconjuratoare ale unei cladiri.

CAD
Brosura
CAD
Vezi detalii
Card produs
Sistem de montare panou solar RENOLIT ALKORSOLAR
 
Sistem de montare panou solar RENOLIT ALKORSOLAR

Sistemul de montare ultra-usor RENOLIT ALKORSOLAR permite amplasarea panourilor solare pe acoperis fara a patrunde in izolatia acoperisului sau a incarca acoperisul cu balast suplimentar. Cu aceasta dezvoltare a produsului, este posibil sa se utilizeze elemente complet compatibile pe izolatia acoperisului.

CAD
Brosura
CAD
Vezi detalii
Card produs
Categorii recomandate
Membrana, placa izolatoare din material plastic
Membrana, placa izolatoare din material plastic
Sistem de drenare a apei pluviale de pe acoperis
Sistem de drenare a apei pluviale de pe acoperis
Izolatie pentru drumuri si poduri, geomembrana
Izolatie pentru drumuri si poduri, geomembrana
Izolatie din polistiren
Izolatie din polistiren
Izolatie din polietilena, poliuretan si poliester
Izolatie din polietilena, poliuretan si poliester
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...