Soler & Palau asigura ventilatia in Universitatea Politehnica din Catalonia

Universitatea a mizat pe sistemele S&P pentru a asigura reinnoirea aerului in noua cladire a scolii Tehnice Superioare de Inginerie Industriala din Barcelona (ETSEIB - UPC)

ETSEIB - UPC si Soler & Palau
Universitatea Politehnica din Catalonia (UPC) este un punct de referinta international pentru excelenta academica. Printre numeroasele sale facultati se numara scoala Tehnica Superioara de Inginerie Industriala din Barcelona (ETSEIB - UPC), care a adaugat recent o extindere la cladirea sa pentru a gazdui sali de clasa suplimentare.

Pentru aceasta anexa a facultatii, universitatea s-a bazat pe Soler & Palau pentru a furniza sistemele de ventilatie. Pentru a asigura o reinnoire optima a aerului, au fost instalate unitati de recuperare a caldurii CADB/T-HE si sonde de detectare a calitatii aerului AIRSENS atat in salile de clasa, cat si in coridorul care le leaga.

Soler & Palau asigura ventilatia Universitatii Politehnice din Catalonia
Soler & Palau asigura ventilatia Universitatii Politehnice din Catalonia

Importanta ventilatiei in scoli
Ne petrecem 90% din timp in interior, fie in casele noastre, fie in diverse spatii publice prin care trecem in timpul zilei. A avea un aer curat, lipsit de particule nocive, devine o prioritate.
Calitatea slaba a aerului din interior (IAQ) duce la riscuri grave pentru sanatate, cum ar fi oboseala, iritarea, uscarea cailor respiratorii si bolile pulmonare.

Pe langa aceste simptome, o calitate a aerului interior deficitara afecteaza, de asemenea, capacitatea de concentrare a ocupantilor. In majoritatea cladirilor interioare, acest lucru nu este atat de evident ca cele de mai sus, dar in cladirile academice poate fi decisiv pentru performanta corpului studentesc.

Din acest motiv, este de o importanta vitala sa se asigure cel mai bun spatiu posibil pentru ca acestia sa se concentreze asupra studiilor lor. O ventilatie adecvata in scoli si universitati ofera o lista lunga de beneficii, cum ar fi o rata mai mica de contagiune, crescand in acelasi timp concentrarea, ceea ce, la randul sau, creste performanta studentilor in sala de clasa.
Datorita sistemelor S&P, este posibil sa se asigure o calitate ridicata a aerului din interior, ceea ce ofera un spatiu mai sanatos pentru studenti. De asemenea, instalatia asigura o eficienta energetica mai mare, reducand astfel impactul asupra mediului.

Gama AIRSENS este primul senzor inteligent de la S&P. Pentru salile de clasa UPC, au fost furnizate trei modele din versiunea CO₂, deoarece aceasta este cea care se adapteaza cel mai bine la nevoile spatiilor deschise, in care gradul de ocupare variaza in timpul zilei.
Pe de alta parte, CADB/T-HE BASIC sunt sisteme de recuperare a caldurii de inalta eficienta (pana la 93%), certificate de EUROVENT. Unitatile dispun de filtre integrate de alimentare si evacuare, curatand in permanenta aerul de particule nocive si poluanti. In plus, cele sase unitati CADB/T-HE instalate sunt amplasate in spatele tavanului fals din coridor. Acest lucru reduce zgomotul care ajunge la studenti, imbunatatind astfel confortul acustic si capacitatea de concentrare a acestora.

Sistemele de ventilatie S&P sunt potrivite pentru toate tipurile de aplicatii; de la proiecte industriale mari la zone rezidentiale, incluzand o gama larga de sisteme pentru birouri, centre educationale si magazine, printre altele. Catalogul Soler & Palau include solutii de ventilatie descentralizata, cum ar fi unitatile de recuperare a caldurii PURECLASS 800. Acestea au fost concepute pentru a se putea adapta la nevoile unui proiect de renovare a cladirilor existente, cum ar fi scolile sau alte cladiri cu destinatie academica.

Produse mentionate in articol
Unitati de recuperare a caldurii CADB/T-HE seria Basic
 
Unitati de recuperare a caldurii CADB/T-HE seria Basic

Recuperatoare de caldura de inalta eficienta (pana la 93%), certificate de Eurovent, montate intr-o carcasa, cu pereti dubli, realizata din otel galvanizat, cu izolatie termoacustica interna (A1/M0) din vata minerala cu grosime de 25 mm la modelele de la 04 la 33 si de 47 mm la modelele de la 45 la 100. Porturi de intrare si iesire reglabile, versiuni pentru instalare pe orizontala si verticala. Temperatura minima a aerului exterior -10°C. Pentru temperaturi mai scazute este necesar sa folositi baterii de preincalzire situate pe aspiratia de aer din exterior.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Sistem de ventilatie cu recuperare de caldura
Sistem de ventilatie cu recuperare de caldura
Tehnologie de ventilatie
Tehnologie de ventilatie
Instalatii mecanice
Instalatii mecanice
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...