Baterii de incalzire pe apa seria NKV

Baterii de incalzire pe apa Vents dreptunghiulare sau circulare

Seria NKV (dreptunghiulare)
Baterii de incalzire pe apa seria NKV
Seria NKV (dreptunghiulare)

Utilizare:
Bateriile de incalzire pe apa sunt proiectate pentru incalzirea aerului din interior in sistemele de ventilatie si sunt folosite in sisteme de introducere aer sau introducere si evacuare aer.

Design:
Carcasa bateriei este realizata din otel galvanizat, rezervorul din tuburi de cupru si suprafata schimbatorului de caldura din placi de aluminiu. Bateriile sunt disponibile in variantele cu 2, 3 si 4 tevi si proiectate pentru functionare la presiunea maxima de 1,6 MPa (16 bari) si temperatura maxima de functionare de +100°C. Rezervorul de evacuare al bateriei are o teava de derivatie pentru senzorul de temperatura submersibil sau pentru dispozitivul de protectie impotriva inghetului. Bateria de incalzire are un stut de evacuare pentru dezaerarea sistemului.

Montaj:
Designul bateriei de incalzire permite montajul sau cu ajutorul flanselor. Bateria pe apa poate fi instalata in orice pozitie care permite dezaerarea.
Bateria trebuie instalata intr-o maniera care permite distribuirea uniforma a aerului prin intreaga sectiune.
Filtrul de aer trebuie instalat la gura de intrare pentru a asigura protectia impotriva prafului si a murdariei.
Bateria poate fi instalata la gura de intrare sau iesire a ventilatorului. Daca bateria este amplasata la gura de iesire a ventilatorului, lungimea tubulaturii dintre baterie si ventilator trebuie sa fie de cel putin 1-1.5m pentru a asigura stabilizarea debitului de aer precum si nivelul temperaturii aerului in interiorul ventilatorului.
Bateria trebuie conectata conform principiului contra-debitului, in caz contrar eficienta sa poate scadea cu 5-15%.
Daca se foloseste apa ca un agent de transfer, bateriile se folosesc doar in interior. Pentru utilizare in exterior folositi antigel.
Pentru a asigura functionarea corecta si sigura folositi un sistem de automatizare care asigura controlul dispozitivului si protectie impotriva inghetului:

  • controlul automat al capacitatii elementelor incalzitoare si al temperaturii de incalzire a aerului
  • pornirea sistemului de ventilatie cu incalzirea preliminara de catre baterie
  • folosirea perdelei de apa dotata cu un dispozitiv de actionare cu inchidere prin resort
  • verificarea filtrului cu ajutorul senzorului de presiune diferentiala
  • inchiderea ventilatorului in cazul riscului de inghet a bobinelor de apa.

Gama NKV (circulare)
Baterii de incalzire pe apa seria NKV
Gama NKV (circulare)

Utilizare:
Bateriile de incalzire pe apa sunt proiectate pentru incalzirea aerului din interior in sisteme de ventilatie. Pot fi utilizate in sisteme de ventilatie de introducere sau introducere si evacuare.

Design:
Carcasa bateriei este realizata din tabla galvanizata, bobinele tubulare sunt realizate din cupru si suprafata schimbatorului de caldura este realizata din placi de aluminiu. Bateriile sunt echipate cu dispozitive de etansare din cauciuc pentru conectarea etansa cu tubulatura. Bateriile sunt disponibile in variantele cu 2 si 4 bobine si sunt proiectate pentru presiunea maxima de functionare de 1.6 MPa (16 bari) si pentru temperatura maxima a apei de +100°C. Rezervorul de evacuare al bateriei de incalzire are o teava de derivatie pentru senzorul de temperatura submersibil sau pentru dispozitivul de protectie impotriva inghetului. Bateria de incalzire are un stut de evacuare pentru dezaerarea sistemului.

Montare:
Designul bateriei permite montajul ei pe tubulatura circulara in orice pozitie cu ajutorul clemelor. Bobinele de incalzire a apei pot fi instalate in orice pozitie care permite dezaerarea bateriei.
Montajul se va realiza intr-o maniera care permite distribuirea uniforma a debitului de aer de-a lungul intregii sectiuni.
Filtrul de aer va fi instalat la gura de intrare a bateriei pentru a proteja elementele de incalzire impotriva poluarii.
Bateria poate fi instalata la gura de intrare sau iesire a ventilatorului. Daca bateria este amplasata la gura de iesire a filtrului, lungimea tubulaturii dintre baterie si filtru va fi de cel putin doua diametre pentru a asigura stabilizarea debitului de aer precum si nivelul de temperatura a aerului in interiorul ventilatorului.
Bateria de incalzire va fi conectata conform principiului contra-debitului, in caz contrar eficienta sa poate scadea cu 5-15%.
Daca apa este folosita ca mediu de incalzire, bateriile se folosesc doar in interior. Pentru folosire in exterior, folositi antigel.
Pentru a asigura functionarea corecta si sigura a bateriei folositi un sistem de automatizare care asigura controlul dispozitivului si protectie impotriva inghetului:

  • controlul automat al capacitatii elementelor incalzitoare si al temperaturii de incalzire a aerului
  • pornirea sistemului de ventilatie cu incalzirea preliminara de catre baterie
  • folosirea perdelei de apa dotata cu un dispozitiv de actionare cu inchidere prin resort
  • verificarea filtrului cu ajutorul senzorului de presiune diferentiala
  • oprirea ventilatorului in cazul riscului de inghet a bateriei.

Produse mentionate in articol

Baterii Vents de incalzire cu apa
 
Baterii Vents de incalzire cu apa

Bateriile de incalzire pe apa sunt proiectate pentru furnizarea de aer cald in sistemele de ventilatie cu conducte rotunde sau rectangulare. Carcasa bateriei este realizata din otel galvanizat, tevile din cupru iar elementele incalzitoare din placi de aluminiu. Bateriile sunt echipate cu dispozitive de etansare din cauciuc pentru o conectare etansa cu conductele de aer. Bateriile de incalzire sunt disponibile in variante cu 2 sau 4 spire, presiunea maxima de functionare este de 1.6MPa( 16 bar) iar temperatura maxima de functionare a apei + 100°C. Daca apa este folosita ca un agent de transmitere a caldurii, bateriile trebuie utilizate doar in interior. Pentru folosire in exterior, utilizati anti-gel, ex. o solutie cu etilenglicol.
Seria NKV circulare si NKV rectangulare.

Brosura
Vezi detalii
Card produs

Categorii

Echipament de incalzire ventilatie, schimbator de caldura
Echipament de incalzire ventilatie, schimbator de caldura
Tehnologie de ventilatie
Tehnologie de ventilatie
Instalatii mecanice
Instalatii mecanice

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...