proidea.ro catalog online de informatii produse

Uponor Combi Port si Aqua Port pentru cladiri eficiente energetic


2018. iunie 11.

Noua generatie de sisteme pentru distributia de caldura si pentru prepararea apei calde menajere de la Uponor

Cladirile sunt responsabile pentru cel putin 40% din consumul global de energie si peste o treime din emisiile de gaze cu efect de sera. De aceea, noile metode de crestere a eficientei energetice in cladiri sunt vitale in combaterea schimbarilor climatice produse de om. Sistemele descentralizate Combi Port si Aqua Port pentru incalzire/racire cu agent termic si apa calda asigura o contributie majora la cresterea eficientei energetice.
Un nou mod de gandire: De la centralizat la descentralizat
Uponor regandeste modul in care se furnizeaza caldura si apa calda intr-o cladire. Sistemele Uponor Combi Port si Aqua Port necesita doar tevi de tur si retur conectate la o sursa centralizata de incalzire. Spre deosebire de sistemele centralizate traditionale, solutia descentralizata nu are nevoie de rezervor de stocare si sistem de distributie pentru apa calda menajera.

Din motive de igiena, temperatura apei calde din rezervor din tevile de distributie ale unui sistem centralizat trebuie mentinuta la 55-60°C. Pentru a incalzi sistemul sunt necesare uneori chiar si temperaturi mai ridicate. Deoarece pentru prepararea de apa calda menajera volumul de apa in sistemul de tevi ramane sub 3 litri, temperaturile pot fi mentinute la valori mai mici.

Temperatura de alimentare a schimbatorului de caldura trebuie sa fie cu doar 5K mai mare decat temperatura dorita a apei calde menajere.

Echilibrarea hidraulica se realizeaza usor, iar temperaturile scazute de functionare imbunatatesc eficienta surselor de energie conventionale sau regenerabile.
Beneficii:
  • economii de energie de 58% in tevi de distributie prin sistemul descentralizat de alimentare cu caldura
  • pana la 80% economii de energie in proiectele de renovare
  • costuri de investitie mai mici fata de sistemele conventionale si costuri de operare semnificativ mai mici
  • prepararea apei calde menajere sigure si igienice pentru a evita legionela.

In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre sistemele descentralizate Combi Port si Aqua Port pentru incalzire/racire, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Uponor Romania Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu central: RO-040037 sector 4, Bucuresti, Splaiul Unirii, nr. 76, parter
Telefon: +40 31 805 3391
E-mail:
Web: www.uponor.ro
Informatii
   
   
   
Uponor este unul din lideri in furnizarea sistemelor de incalzire, racire si alimentare cu apa pe piata constructiilor din intreaga lume. Prin furnizarea produselor ce imbunatatesc calitatea vietii si a muncii, solutiile lor joaca un rol important in viata oamenilor de pretutindeni. In tarile Europei de Nord, Uponor este un furnizor proeminent a sistemelor pentru infrastructura. Solutiile lor fiind vandute in peste 100 de tari.
Academia Uponor: B-dul Brancusi, Nr. 174, Et. 3, 400462 Cluj Napoca
Denumiri marca: Uponor
Cuvinte cheie:  uponor  combi  aqua  port  sistem  sisteme  descentralizate  descentralizat  incalzire  racire  agent  termic  apa  calda  menajera  tevi  igienic  econimie  econimii  economic