Uponor Combi Port si Aqua Port pentru cladiri eficiente energetic

Noua generatie de sisteme pentru distributia de caldura si pentru prepararea apei calde menajere de la Uponor

Cladirile sunt responsabile pentru cel putin 40% din consumul global de energie si peste o treime din emisiile de gaze cu efect de sera. De aceea, noile metode de crestere a eficientei energetice in cladiri sunt vitale in combaterea schimbarilor climatice produse de om. Sistemele descentralizate Combi Port si Aqua Port pentru incalzire/racire cu agent termic si apa calda asigura o contributie majora la cresterea eficientei energetice.
Un nou mod de gandire: De la centralizat la descentralizat
Uponor regandeste modul in care se furnizeaza caldura si apa calda intr-o cladire. Sistemele Uponor Combi Port si Aqua Port necesita doar tevi de tur si retur conectate la o sursa centralizata de incalzire. Spre deosebire de sistemele centralizate traditionale, solutia descentralizata nu are nevoie de rezervor de stocare si sistem de distributie pentru apa calda menajera.

Din motive de igiena, temperatura apei calde din rezervor din tevile de distributie ale unui sistem centralizat trebuie mentinuta la 55-60°C. Pentru a incalzi sistemul sunt necesare uneori chiar si temperaturi mai ridicate. Deoarece pentru prepararea de apa calda menajera volumul de apa in sistemul de tevi ramane sub 3 litri, temperaturile pot fi mentinute la valori mai mici.

Temperatura de alimentare a schimbatorului de caldura trebuie sa fie cu doar 5K mai mare decat temperatura dorita a apei calde menajere.

Echilibrarea hidraulica se realizeaza usor, iar temperaturile scazute de functionare imbunatatesc eficienta surselor de energie conventionale sau regenerabile.
Beneficii:
  • economii de energie de 58% in tevi de distributie prin sistemul descentralizat de alimentare cu caldura
  • pana la 80% economii de energie in proiectele de renovare
  • costuri de investitie mai mici fata de sistemele conventionale si costuri de operare semnificativ mai mici
  • prepararea apei calde menajere sigure si igienice pentru a evita legionela.In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre sistemele descentralizate Combi Port si Aqua Port pentru incalzire/racire, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Uponor Romania Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Sisteme descentralizate pentru incalzire/racire cu agent termic si apa calda Uponor Combi Port si Aqua Port
 
Sisteme descentralizate Uponor Combi Port si Aqua Port pentru incalzire/racire cu agent termic si apa calda

Uponor Combi Port si Aqua Port, sisteme pentru distributia de caldura si pentru prepararea apei calde menajere de la Uponor pentru cladiri eficiente energetic. Economii de energie de 58% in tevi de distributie prin sistemul descentralizat de alimentare cu caldura. Pana la 80% economii de energie in proiectele de renovare. Costuri de investitie mai mici fata de sistemele conventionale si costuri de operare semnificativ mai mici. Prepararea apei calde menajere sigure si igienice pentru a evita legionela.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Stiri conexe
Combi Port E a castigat premiul “Produsul anului 2020”
Combi Port E a castigat premiul “Produsul anului 2020”
O importanta reusita pentru Combi Port E si pentru colegii nostri implicati in proiectarea si dezvoltarea acestui produs inovator. Modulul termic a castigat premiul “Produsul Anului 2020” din partea prestigioasei reviste germane RAS International.
Combi Port E a castigat premiul “Produsul anului 2020”
Categorii
Echipament de alimentare cu apa in uz casnic
Echipament de alimentare cu apa in uz casnic
Accesoriu pentru sistem de incalzire si alimentare cu apa
Accesoriu pentru sistem de incalzire si alimentare cu apa
Tehnologie de incalzire, alimentare cu apa, tratarea apei
Tehnologie de incalzire, alimentare cu apa, tratarea apei
Instalatii mecanice
Instalatii mecanice
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...