PURECLASS, ventilatie pentru scoli si universitati

Soler & Palau lanseaza PURECLASS, un nou echipament de ventilatie descentralizata pentru toate tipurile de centre academice, inclusiv scoli si universitati

PURECLASS reprezinta un pas inainte in ceea ce priveste solutiile de ventilatie pentru proiectele de renovare, deoarece este o unitate de ventilatie descentralizata. Aceasta este o alternativa la instalatiile de ventilatie centralizata care permite evitarea conductelor atat catre exteriorul cladirii, cat si distribuirea aerului in interiorul cladirii.

Fiind un sistem de ventilatie descentralizat, PURECLASS este solutia ideala pentru renovarea cladirilor existente fara ventilatie sau cu ventilatie deficitara. De asemenea, poate fi specificat in cladirile noi in cazurile in care exista limitari de spatiu pentru amplasarea conductelor necesare pentru un alt sistem de ventilatie.

PURECLASS: ventilatie pentru scoli si universitati
PURECLASS: ventilatie pentru scoli si universitati

PURECLASS reprezinta angajamentul Soler & Palau pentru reinnoirea si imbunatatirea calitatii aerului interior (IAQ) pe care elevii si profesorii il respira in salile de clasa. Aceasta unitate asigura un spatiu sanatos pentru toti ocupantii incaperii. De asemenea, dispune de sigiliul Install-friendly, care reprezinta garantia S&P ca produsul a fost conceput cu gandul la instalator pentru a facilita atat instalarea, cat si intretinerea.

Aceasta este o unitate de recuperare a caldurii de inalta eficienta, cu un schimbator de caldura din aluminiu, care maximizeaza eficienta energetica a cladirii si economiile la facturile de electricitate. Dimensiunile sale reduse ii permit sa se adapteze mai bine la nevoile proiectului, facand posibila utilizarea sa intr-o gama larga de instalatii.

Mergand mai departe, PURECLASS a fost proiectat pentru a fi usor de utilizat. Dispune de un control integrat care permite gestionarea fluxului de aer in mod manual si automat pentru pana la cinci unitati diferite. De asemenea, este usor de intretinut, oferind acces la filtre si ventilatoare din partea inferioara a unitatii, evitand astfel procesul de indepartare a panourilor grele.

PURECLASS: ventilatie pentru scoli si universitati
PURECLASS: ventilatie pentru scoli si universitati

Deoarece este vorba de o unitate care urmeaza sa fie instalata la vedere, s-a avut grija ca produsul sa nu strice estetica salii de clasa. In plus, unitatea a fost proiectata pentru a oferi un design aerodinamic optimizat. Prizele de alimentare si de extractie a aerului au fost imbunatatite pentru a asigura o distributie corecta a aerului in zona ocupata, evitand in acelasi timp disconfortul datorat curentilor de aer si asigurand un confort sporit pentru ocupanti. PURECLASS este, de asemenea, silentioasa.

Aerul care este introdus in salile de clasa este purificat pentru o calitate optima a aerului, datorita celor doua filtre de intrare, care curata aerul de poluantii externi si de alte particule daunatoare.

Dupa cum indica raportul "Aer sanatos, copilarie mai sanatoasa" al ONG-ului Health and Environment Alliance (HEAL), prezenta poluantilor atmosferici are un efect mai mare in timpul copilariei. Expunerea continua implica riscul aparitiei mai multor boli respiratorii, care se pot manifesta pe parcursul a zeci de ani. Dincolo de consecintele asupra sanatatii, Agentia pentru Protectia Mediului din SUA afirma: "Calitatea slaba a aerului din interiorul scolilor poate afecta confortul si sanatatea elevilor si a personalului, ceea ce, la randul sau, poate afecta concentrarea, prezenta si performanta elevilor".
Imbunatatirea calitatii aerului interior in salile de clasa poate reduce riscul de transmitere a virusurilor si a altor afectiuni atribuite reinnoirii deficitare a aerului. De asemenea, creste capacitatea de concentrare a corpului studentesc, performanta academica si absenteismul.

Produse mentionate in articol
Echipament de ventilatie descentralizata PURECLASS
 
Echipament de ventilatie descentralizata PURECLASS

Unitate de ventilatie descentralizata de recuperare a caldurii cu schimbator de caldura de inalta eficienta certificat Eurovent (pana la 92%) si motoare EC cu consum redus. Unitatea asigura un sistem de ventilatie continuu si echilibrat, extragand aerul viciat din spatiile interioare si inlocuindu-l cu aer proaspat din exterior, filtrat in prealabil.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Sistem de ventilatie cu recuperare de caldura
Sistem de ventilatie cu recuperare de caldura
Tehnologie de ventilatie
Tehnologie de ventilatie
Instalatii mecanice
Instalatii mecanice
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...