Noua tehnologie Mehler Texnologies: Mehatop N

Membrane tehnice cu utilizare de lunga durata pentru inspiratie arhitecturala

De la Mega la Nano
"Magia sta in detalii" scria Theodor Fontane in 1893. Cand se produc membranele pentru mega proiecte, asa cum sunt stadioanele sau shopping mall-urile, este vital ca cel mai mic detaliu sa fie realizat la cele mai inalte standarde. Tocmai pentru a garanta calitatea optima, Mehler Texnologies a imbratisat afirmatia marelui scriitor german si a dezvoltat tehnologia nanostrusturii lacului protector, cel mai fin detaliu al membranelor VALMEX. Spre deosebire de fraza citata, caracteristica de auto-curatare are foarte putina legatura cu magia: implica stiinta si multe ore de cercetare, iar cei de la Mehler o numesc MEHATOP N.
Suprafata lacuita MEHATOP N
Suprafata fara lac MEHATOP N

Mehler a preluat principiul
de la natura: multe plante isi folosesc caracteristicile unice, evolutive ale suprafetelor pentru a-si proteja structura de factori externi, cum sunt ciupercile si algele.

Suprafata membranelor tratate cu MEHATOP N este gandita in acelasi fel: o nanostructura speciala minimizeaza energia la nivelul suprafetei. Rezultatul unic al energiilor mici este reducerea semnificativa a nivelului de aderenta a suprafetei cand intra in contact cu alte molecule cu energii ridicate, cum sunt apa, murdaria sau praful.

Puterea redusa de aderenta fata de moleculele lichide este cea mai buna demonstratie a acestui efect. Materialele ale caror suprafete au energii mici nu atrag o picatura de lichid la fel de puternic ca materiale cu energie de suprafata mare. De aceea, forma picaturilor este mai stabila.

Acest efect se numette hidrofobie si se masoara printr-un test al unghiului picaturii. Un unghi mai mare indica o capacitate hidrofobica puternica, ceea ce duce la o mai buna capacitate de auto-curatare a suprafetei.
Unghi mare al picaturii.
Unghi mic al picaturii.

Pentru a sintetiza:
Suprafata cu energie scazuta = Unghi mare al picaturii = Putere de aderenta mica = Capacitate mai mare de auto-curatare
MEHATOP N ofera avantaje pe termen lung:
Noile membrane VALMEX MEHATOP N au fost dezvoltate pe baza experientei de peste 60 de ani in domeniul tesaturilor tehnice. Praful, murdaria si alti factori externi nu adera la membranele acoperite cu noul lac MEHATOP N de la Mehler Texnologies si se inlatura cu usurinta - sau la prima ploaie. Rezultatul este o suprafata fina a design-ului architectural, care isi pastreaza aspectul. Mehler Texnologies are incredere si stie cat de buna este inovatia MEHATOP N, oferind pana la 20 de ani garantie pentru aceste produse.

Caracteristicile lacului MEHATOP N:
 • Pastreaza aspectul proiectului pe termen lung
 • Anti-praf si anti-murdarie
 • Rezistent la factorii poluatori
 • Hidrofobic (efect de alb perlat)
 • Grad ridicat de auto-curatare
 • Reduce costurile cu intretinerea
 • Stabilitate ridicata a culorii
 • Frictiune redusa
 • Caracteristici de izolare
 • 20 de ani garantie
Membranele VALMEX® MEHATOP N de la Mehler Texnologies includ tehnologia TiO2 nano-titanium si au continut maximizat de lac PVDF; cu toate acestea, se pot lipi optim fara utilizarea de adezivi si fara activitati pregatitoare pentru termosudura, cum ar fi razuirea.

MEHATOP N accepta provocarile:
 • Zone cu umiditate ridicata
 • Orase puternic poluate
 • Design sofisticat
 • Solicitari ale investitorilor
 • Aspect stabil, de durata

MEHATOP N este produs ca:
 • Type I 700g/m²
 • Type II 900g/m²
 • Type III 1050g/m²
 • Type IV 1350g/m²
 • Type V 1550g/m²In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre membranele tehnice VALMEX® MEHATOP N, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Mehler Texnologies Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Membrane textile pentru arhitectura tensionata Mehler Texnologies
 
Membrane textile pentru arhitectura tensionata Mehler Texnologies

Invelisul din PVC contine aditivi care includ stabilizatori de raze ultraviolete, retardanti de foc, agenti de colorare si agenti fungici. Materialele de calitate ale Mehler Texnologies, cunoscute sub denumirea de VALMEX® MEHATOP, reprezinta o alegere a lacurilor PVDF de protectie (Polimer fluorinat) care sporesc posibilitatea de curatare mai usoara a membranei PVC. Pentru a imbunatati acest lucru si pentru a-i mentine translucenta, Mehler ofera o gama larga de produse, inclusiv lac PVDF pe ambele parti ale materialului, perfect sudabile.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Membrane textile pentru acoperiri arhitecturale
Membrane textile pentru acoperiri arhitecturale
Acoperis, fatada
Acoperis, fatada
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...