Contor static MULTICAL® 403

Masurarea energiei de incalzire, racire sau combinate

Contor static MULTICAL® 403
Contor static MULTICAL® 403

MULTICAL® 403 este un contor static pentru masurarea energiei de incalzire, racire sau combinate de incalzire/racire, avand la baza pricipiul ultrasonic. Contorul este destinat utilizarii in toate instalatiile care functioneaza cu apa, ca agent termic.
MULTICAL® 403 este format dintr-un calculator, un debitmetru si doi senzori de temperatura. Contorul a fost conceput pentru masurarea consumului de energie in apartamente sau case, la asociatiile de locatari, in blocuri cat si in industria mica. MULTICAL® 403 este simplu de instalat, are un domeniu de temperaturi extins de 2°...180°C, iar cel de debite este cuprins intre qp 0,6 m³/h si 15 m³/h.

Solid si precis

Datorita constructiei sale robuste si de calitate superioara, MULTICAL® 403 nu necesita lucrari suplimentare de mentenanta si poate fi configurat cu usurinta cu ajutorul tastelor frontale, chiar la locul de montaj.

MULTICAL® 403 este optimizat, in comparatie cu generatiile anterioare, iar gama dinamica totala a fost marita la 1600:1 - de la debitul de saturatie la cel de pornire, in timp ce gama dinamica aprobata este de 250:1. Astfel, se garanteaza masurarea oricarui fel de consum, cu aceeasi precizie.

Contorul poate fi alimentat electric de la retea sau baterie, conform specificatiilor clientului. Puteti opta intre baterii mici, fara restrictii de transport, sau baterii mari cu durata de viata 16 ani. Orice solutie ati ales, consumul electric al MULTICAL® 403 este foarte redus.

Contor static MULTICAL® 403
Contor static MULTICAL® 403

Functionare

Volumul este masurat utilizand tehnica ultrasonica bidirectionala, avand la baza metoda timpului de tranzit, metoda stabila si precisa pe termen lung. Energia termica si/sau de racire poate fi afisata in kWh, MWh sau GJ, cu 7 sau 8 cifre semnificative.

Ecranul a fost special proiectat sa reziste la o temperatura mare si deci sa aiba o durata mare de viata. O mare parte din parametri sunt configurabili, din tastele frontale ale lui MULTICAL® 403: pozitia de montaj a debitmetrului - pe circuitul de tur sau retur, unitatea de masura a energiei, adresa primara de M-Bus, modul radio pornit/oprit, datele tinta, etc. Configurarea poate fi efectuata la locul de montaj, reducandu-se astfel stocul de baza si timpul de instalare.

MULTICAL® 403 poate fi livrat cu module de comunicatie tip: wirelss M-Bus, M-bus cablat si RS232. Modulele sunt disponibile cu intrari sau iesiri in impulsuri. In plus, fata de citirea valorilor curente, se pot citi prin M-Bus si jurnalele de date.

Tipurile de contor

MULTICAL® 403 este disponibil in mai multe combinatii, conform cerintelor clientului. Mai intai se selecteaza partea hardware (tipul contorului) si apoi se selecteaza configuratia software (numar config.). In plus, un numar de date sunt configurate prin alegerea codului de tara, de exemplu: reglarea ceasului, adresa primara de M-Bus, precum si data tinta anuala si lunara. Prin aceste selectii si configuratii, MULTICAL® 403 poate fi adaptat cerintelor curente. Contorul livrat a fost configurat din fabrica si este gata de utilizare, dar poate fi reconfigurat si dupa instalare.

Produse mentionate in articol
Contor static MULTICAL® 403
 
Contor static MULTICAL® 403

MULTICAL® 403 este un contor static pentru masurarea energiei de incalzire, racire sau combinate de incalzire/racire, avand la baza pricipiul ultrasonic. Contorul este destinat utilizarii in toate instalatiile care functioneaza cu apa, ca agent termic. MULTICAL® 403 este format dintr-un calculator, un debitmetru si doi senzori de temperatura. Contorul a fost conceput pentru masurarea consumului de energie in apartamente sau case, la asociatiile de locatari, in blocuri cat si in industria mica. MULTICAL® 403 este simplu de instalat, are un domeniu de temperaturi extins de 2°C...180°C, iar cel de debite este cuprins intre qp 0.6 m³/h si 15 m³/h.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Contor de apa, contor de energie termica
Contor de apa, contor de energie termica
Tehnologie de incalzire, alimentare cu apa, tratarea apei
Tehnologie de incalzire, alimentare cu apa, tratarea apei
Instalatii mecanice
Instalatii mecanice
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...