Cea mai inovativa compozitie de beton

Hydro BG a lansat pe piata din Romania sistemul de rigole FILCOTEN

Firma Hydro BG a lansat pe piata din Romania sistemul de rigole Filcoten, rigole fabricate din materialul inovativ Filcoten. Acest material este un material compozit realizat dintr-un amestec de beton si fibre minerale. Rigolele sunt destinate atat segmentului casa-gradina cat si aplicatiilor industriale.

FILCOTEN este "tehnologia de maine" pentru fabricarea produselor din beton
Printr-un proces de productie inovativ de amestecare si procesare a fibrelor, cimentului si agregatelor, este produs un material compozit armat cu fibre si de o inalta calitate. Acest procedeu special permite realizarea unor prefabricate usoare, foarte stabile si cu pereti subtiri.

Noul material compozit cu continut ridicat de fibra in combinatie cu betonul de inalta calitate deschide perspective cu totul noi pentru betonul clasic, care a fost folosit pana acum la fabricarea rigolelor. FILCOTEN are un continut de fibra de pana la 20 de ori mai mare in comparatie cu betoanele clasice cu continut de fibre. Prin aceasta noua tehnologie, fibrele functioneaza ca o microarmare, care este prezenta pana in apropiere de suprafata elementului de constructie. Chiar si la o grosime redusa a peretelui, FILCOTEN poate obtine astfel rezistenta la compresiune si la incovoiere.

Fibrele de sticla incorporate in beton atribuie materialului din compozitia rigolei FILCOTEN calitati prin care se deosebeste evident de betonul normal:
 • materialul compozit armat cu fibre exclude eventualele crapaturi in procesul de fabricatie
 • rezistenta la tractiune crescuta
 • creste rezistenta la compresiune
 • chiar daca in exploatare apare o fisura, materialul inca prezinta rezistenta datorita fibrelor din structura compozita
 • rezistenta la incovoiere
 • Noul material compozit este realizat din materii prime minerale ceea ce il face complet reciclabil si datorita faptului ca nu se folosesc materiale plastice.
  Gratar nervurat, dimensiune fanta 8/85, clasa A15, din otel zincat sau inox V2A
  Gratar retea, dimensiune ochi 30/10, clasa B125, din otel zincat sau inox V2A
  Gratar retea din fonta, dimensiune ochi 15/25, clasa C250


  In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre sistemul de drenaj Filcoten, faceti clic pe poza produsului prezentat mai jos sau cereti alte informatii de la persoana de contact a firmei Hydro BG Srl, folosind butonul corespunzator.
  Produse mentionate in articol
  Sistem de rigole FILCOTEN Light
   
  Sistem de rigole FILCOTEN Light

  Rigola usoara, foarte stabila cu sau fara panta interioara, cu rost de etansare frontal. Pe langa inaltimea standard de 90 mm este disponibil si modelul unic de rigola MINI cu o inaltime de numai 55 mm. In cazul rigolelor cu panta acestea sunt disponibile cu o inaltime de pana la 140 mm. Gama de rigole este completata de gratare nervurate, tip retea si gratare retea din fonta pana la clasa de sarcini C 250 kN. Fixarea gratarelor se realizeaza cu cleme de prindere sau de fixare.

  CAD
  Brosura
  CAD
  Vezi detalii
  Card produs
  Categorii
  Sistem de drenaj la nivelul solului, capac pentru camin
  Sistem de drenaj la nivelul solului, capac pentru camin
  Constructii de infrastructura
  Constructii de infrastructura
  Constructii
  Constructii
  Constructii

  Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

  Instalatii mecanice

  Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

  Instalatii electrice

  Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

  Echipamente

  Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

  Unelte

  Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...