Hoval prezinta noua pompa de caldura Belaria® fit

Noua pompa de caldura Belaria® fit

Compacta si economica in acelasi timp

Hoval ofera acum pe piata o pompa de caldura aer/apa eficienta pentru gamele medii de putere. Pompa de caldura aer/apa foarte eficienta, Belaria® fit, este disponibila in doua clase de putere. Aceasta poate fi operata ca unitate autonoma sau modulara in cascada de pana la 1,4 megawati – cat si integrata in sisteme hibride.

Capacitatea de incalzire si racire necesara unei cladiri se modifica in functie de fluctuatiile sezoniere. Belaria® fit isi adapteaza in mod optim capacitatea de incalzire si racire conform cerintelor, datorita tehnologiei de modulare a compresorului si ventilatoarelor. Cu porniri si opriri mai rare, un avantaj deloc neglijabil este faptul ca functioneaza mai constant. Ca o singura unitate, aceasta atinge o putere de 22-119 kW. Este posibila configurarea in cascada de pana la 16 echipamente. Belaria® fit functioneaza cu agent frigorific durabil R32.

Eficienta energetica in utilizare
Datorita tehnologiei cu inverter, puterea unitatii poate fi modulata intr-un interval de la 40 la 100 la suta. In acest fel, Belaria® fit isi adapteaza in mod optim puterea de incalzire si racire conform cerintelor, iar consumul de energie al compresoarelor si ventilatoarelor este redus in cazul functionarii in sarcina partiala.

Un strat hidrofil pe aripioarele filmului evaporatorului asigura o mai buna curatare, o crestere a performantei schimbului de caldura si un timp de dezghetare redus. Acest strat protejeaza, de asemenea, evaporatorul impotriva coroziunii si a depunerilor de piatra.

Impreuna cu agentul frigorific R32, toate acestea asigura o eficienta ridicata: Belaria® fit atinge un coeficient de performanta sezoniera (SCOP) ridicat si o clasa de eficienta energetica A++.

Noua pompa de caldura Belaria® fit
Noua pompa de caldura Belaria® fit

Functionare modulara
Conceptul modular al Belaria® fit permite, de asemenea, o functionare eficienta intr-o gama larga de productie, adaptata la cerere: poate fi operata in cascade de pana la 16 echipamente. De exemplu, patru Belaria® montate in cascada sunt capabile sa adapteze puterea de incalzire intre 38 si 340 kW conform cerintelor, ceea ce corespunde unui interval de modulare de 1:9.

Mai multe Belaria® configurate in cascada sporesc fiabilitatea operationala prin redundanta generatoarelor de caldura, precum si prin flexibilitatea si scalabilitatea sistemului modular, ceea ce este deosebit de important pentru solutiile de reconditionare. Sistemele hibride, in care Belaria® fit in cascada este completata de un cazan in condensatie pe gaz pentru o putere maxima, ofera un raport pret/performanta deosebit de avantajos.

Durabilitate gratie noului agent frigorific R32
Belaria® fit functioneaza cu agent frigorific R32. Acest agent frigorific este considerat o solutie de viitor datorita proprietatilor sale, care il fac deosebit de sustenabil, avand un impact redus asupra mediului. In plus, capacitatea volumetrica de racire a R32 este foarte mare - de aproximativ 1,6 ori mai mare decat cea a agentului frigorific R410A, de exemplu - ceea ce inseamna ca unitatea atinge performante ridicate atat in modul de racire, cat si in cel de incalzire.

Noua pompa de caldura Belaria® fit
Noua pompa de caldura Belaria® fit

Sisteme hibride cu energie regenerabila
Cu ajutorul Belaria® fit, pot fi proiectate solutii hibride cu avantaje ecologice si economice, care respecta, de asemenea, reglementarile privind proportia necesara de energie regenerabila.

Prin utilizarea Belaria® fit intr-un sistem hibrid - de exemplu, impreuna cu un cazan in condensatie UltraGas® - se poate obtine o acoperire anuala cu energie regenerabila de peste 80%, pompa de caldura acoperind 50% din sarcina de incalzire. Astfel, pe langa functionarea eficienta, este garantata si eligibilitatea pentru subventii.

Pe langa functionarea eficienta, modulara si economica a sistemului Belaria® fit, clientii beneficiaza si de faptul ca toate componentele sistemului de incalzire pot fi proiectate si furnizate de Hoval.

Produse mentionate in articol
Pompa de caldura Belaria® fit
 
Pompa de caldura Belaria® fit (53, 85)

Pompa de caldura aer/apa modulanta pentru incalzire si racire in doua game de putere pentru instalare la exterior. Este potrivita in special pentru cladiri rezidentiale, comerciale, industriale sau administrative de dimensiuni medii, pentru constructii noi sau renovari. Cu Belaria® fit, pot fi proiectate sisteme hibride eficiente care beneficiaza de o proportie mare de energie regenerabila. In sistem monovalent, se pot atinge puteri de pana la 1,4 MW. Sistemele hibride bivalente pot furniza chiar si pana la 4 MW - in functie de proportia necesara de energii regenerabile. Conceput pentru sisteme hibride cu energii regenerabile care sunt eligibile pentru subventii.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Sistem hibrid de incalzire si racire
Sistem hibrid de incalzire si racire
Pompa de caldura
Pompa de caldura
Echipament de incalzire, schimbator de caldura, cos de fum
Echipament de incalzire, schimbator de caldura, cos de fum
Instalatii mecanice
Instalatii mecanice
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...