Noile vane de echilibrare si control independente de presiune AB-QM 4.0

Noile vane de echilibrare si control independente de presiune AB-QM 4.0

Proiectarea sistemelor HVAC 4.0 pentru cladiri inteligente

Digitalizarea schimba modul in care traim, muncim si interactionam. Ca rezultat, se schimba si modul in care sunt controlate sistemele HVAC. Tendinta de dezvoltare a cladirilor inteligente modifica cerintele pentru sistemele de incalzire si/sau racire a cladirilor. Danfoss face parte din aceasta tranzitie a sistemelor HVAC, pe care a denumit-o HVAC 4.0. Contribuie la dezvoltarea cladirilor inteligente pentru a deveni mai eficiente din punct de vedere energetic, mai confortabile si mai convenabile pentru persoanele care petrec in jur de 90% din timp in interior. Face asta prin dezvoltarea de solutii inteligente care furnizeaza sau folosesc date furnizate de sistemele HVAC pentru Managementul Activ al Energiei (AEM), prin sisteme de gestionare a cladirilor (BMS) sau solutii bazate pe cloud. In cele din urma, datele permit punerea in functiune de la distanta, intretinerea predictiva si optimizarea sistemelor de incalzire, ventilatie si racire.

Aici incepe HVAC 4.0
Tranzitia la HVAC 4.0 necesita o stransa cooperare intre multe parti interesate. Si in final, toti beneficiaza.

 • Utilizatorii finali beneficiaza de confort personalizat dupa propriile nevoi si productivitate imbunatatita
 • Proprietarii de cladiri se bucura de functionarea excelenta operationala cu costuri mai mici, eficienta energetica mai mare si rentabilitate crescuta a ROI
 • Proiectantii si constructorii ofera solutii inovatoare si reduc riscurile
 • Operatiunile de service si intretinerea se transforma intr-un proces bazat pe date, usor de gestionat.

Danfoss dezvolta sisteme HVAC 4.0 pentru cladiri inteligente. Combinatia AB-QM 4.0 si NovoCon® S este un bun exemplu de dezvoltare a digitalizarii in aplciatiile HVAC. Combinatia nu stabileste doar echilibrarea hidraulica si un control de inalta precizie, dinamic. Actuatoarele digitale ofera BMS date despre sistemul HVAC in timp real pentru a activa Managementul Activ al Energiei (AEM). Controlul digital al vanei prin intermediul fieldbus ofera, de asemenea, avantaje in punerea in functiune la distanta, setarea debitului si golirea sistemului. Logarea continua a tuturor datelor sistemului permite mentinerea si alocarea predictiva a energiei. Si mesajele de alarma generate automat sprijina depanarea rapida si precisa. Prin utilizarea unor produse si servicii inteligente si conectate, precum AB-QM 4.0 si NovoCon, eficienta energetica si confortul cladirilor sunt optimizate.

AB-QM 4.0 componenta hidraulica pentru cladirile inteligente
Cu vanele de echilibrare si control independente de presiune AB-QM 4.0 (PICV), gama de produse a vanelor independente de presiune pentru sistemele de incalzire si racire HVAC a fost extinsa. Vanele sunt concepute pentru a fi utilizate in combinatie cu actuatoare conventionale, modulante, ON/OFF, sau pentru functionarea impreuna cu actuatorul digital Danfoss NovoCon® S, care poate fi integrat in sistemele de administrare a cladirilor (BMS) prin BACnet sau Modbus bus-communication. Aceasta combinatie inovatoare permite solutii HVAC 4.0 in conceptele de cladiri comerciale inteligente, cum ar fi hoteluri sau birouri.

Beneficii

De ce PICV-urile sunt cele mai performante vane supape de control pentru sistemele HVAC
Sistemul HVAC este proiectat in functie de conditiile climatice "cele mai grave" din punct de vedere climatic. In practica, aceste conditii extreme apar rar. Drept urmare, sistemul HVAC functioneaza in conditii de incarcare partiala in majoritatea timpului. Realizarea echilibrului hidraulic in timp ce debitul in sistem fluctueaza constant necesita o solutie dinamica de echilibrare. Vanele PICV nu doar echilibreaza dinamic sistemul, dar odata echipate cu un servomotor, ele controleaza, de asemenea, debitul, permitand mai mult sau mai putin apa prin unitatile terminale pentru a oferi incaperilor incalzirea sau racirea corespunzatoare.

Principalul beneficiu al vanelor PICV:

 • 2 functii combinate intr-un produs
 • performanta de control independenta a presiunii exacta si 100% autoritate a vanei
 • mai usor de proiectat si de pus in functiune
 • cresterea eficientei energetice a sistemului HVAC.

Pe langa aceste beneficii principale exista si beneficii complementare:

 • durata de viata mai lunga a actuatoarelor, reducand costurile operationale
 • confort crescut si mai putine reclamatii
 • eficienta crescuta a cazanelor si/sau chiller-elor.

AB-QM 4.0
Danfoss a creat vanele PICV, acum le redefineste valoarea
Danfoss AB-QM 4.0 este elementul de baza pentru sistemele HVAC 4.0 in cladirile inteligente. Este o vana de control independenta de presiune (PICV) proiectata complet pentru unitatile terminale, cum ar fi ventiloconvectoarele, grinzile de racire si panourile de climatizare. Are in continuare autoritatea unica 100% a vanei AB-QM pentru cele mai bune performante de control. Dar a redefinit valoarea in patru domenii diferite:

Specificarea si instalarea vanelor de control independente de presiune
Noile vane de echilibrare si control independente de presiune AB-QM 4.0 - Specificatii si instalare

Specificatii si instalare
AB-QM 4.0 este proiectat pentru a fi cea mai performanta vana PICV. Performanta controlului este la cel mai inalt nivel si corpul vanei PN25 indeplineste toate cerintele. Debitul de proiectare poate fi setat cu exactitate, este vizibil atunci cand se monteaza un actuator si poate fi masurat cu exactitate cu PFM 1000. Exista modele cu filet intern sau extern, cu sau fara dopuri de testare. Umplerea si golirea bidirectionala simplifica procesul de punere in functiune.

Cea mai buna alegere atunci cand doriti un castigator al ofertei.

Robinetul de control independent de presiune Danfoss AB-QM 4.0 ofera fiabilitate si rezistenta imbunatatite
Noile vane de echilibrare si control independente de presiune AB-QM 4.0 - Reliability & Robustness

Fiabilitate si robustness
AB-QM 4.0 este proiectat pentru a avea o viata lunga. Are cea mai buna fiabilitate in clasa. Cu constructia interioara realizata dintr-un polimer dedicat, vana este semnificant mai putin sensibila la scalare si infundare. Ca rezultat, este cea mai performanta vana la testele pe viata. Pentru proiecte, se pot oferi garantii extinse.

Cea mai buna alegere atunci cand doriti o calitate superioara pentru mult timp.

AB-QM 4.0 este alegerea optima pentru cladirile conectate
Noile vane de echilibrare si control independente de presiune AB-QM 4.0 - Conectivitate si date

Conectivitate si date
AB-QM 4.0 este proiectat pentru a se potrivi cu actuatorul digital de inalta precizie NovoCon S cu comunicare cu bus BACnet sau Modbus. Acest actuator permite integrarea BMS plug & play si ofera multe avantaje. Sistemul HVAC poate fi pus in functiune sau spalat de la distanta pentru a economisi timp pretios. Datele de sistem extinse sunt furnizate catre BMS, de ex. intretinere predictiva, alarme sau detectarea rapida a erorilor.

Cea mai buna alegere atunci cand doriti conectivitate si date.

Robinetele de echilibrare independente de presiune Danfoss AB-QM 4.0 ofera ROI ridicat si cost total de proprietate scazut
Noile vane de echilibrare si control independente de presiune AB-QM 4.0 - TCO & ROI

TCO & ROI
AB-QM 4.0 este conceput pentru a reduce costurile de proiectare, instalare, punere in functiune si operare. Permite un timp de predare mai rapid al proiectelor. Echilibrul hidraulic stabil asigura un confort optim utilizatorului cu cel mai mic consum de energie. Aceasta asigura cea mai buna eficienta posibila a sistemului HVAC. Valoarea cladirii creste, permitand un pret mai mare de inchiriere pe m² pentru a optimiza rentabilitatea investitiei.

Cea mai buna alegere atunci cand doriti cel mai mic cost de proprietate.

Produse mentionate in articol
Dispozitiv de actionare digital NovoCon® S pentru sisteme hidraulice
 
Dispozitiv de actionare digital NovoCon® S pentru sisteme hidraulice

NovoCon® este creat special pentru a se potrivi produsului AB-QM PIBCV, facand echilibrarea hidraulica automata si dinamica. Acest produs functioneaza ca un produs 4-in-1; ca dispozitiv de actionare digital, ca dispozitiv de comunicare prin magistrala, ca indicator de debit si ca instrument de inregistrare a datelor. NovoCon® conecteaza sistemul de incalzire si de racire la sistemul de automatizare al cladirii prin fieldbus si permite niveluri avansate de control pentru o flexibilitate sporita, economie de timp la instalare si la punerea in functiune, date suplimentare despre cerintele pentru cladiri si alarme pentru diagnosticarea si remedierea problemelor de la distanta, de exemplu, capacitatea de a spala sute de vane printr-un clic de mouse. Combinatia dintre vana AB-QM si NovoCon® revolutioneaza sistemele hidraulice pentru cladiri, permitand automatizarea si verificarea la distanta a intregului proces prin fieldbus, economisind astfel timp si evitand erorile. Perspectivele pe piata sunt ridicate, in special datorita cererilor din ce in ce mai mari pentru informatiile despre cladiri si dorintei de a reduce costul total.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Vane de echilibrare si control independente de presiune AB-QM 4.0 (PICV)
 
Vane de echilibrare si control independente de presiune AB-QM 4.0 (PICV)

Cu vanele de echilibrare si control independente de presiune AB-QM 4.0 (PICV), gama de produse a vanelor independente de presiune pentru sistemele de incalzire si racire HVAC a fost extinsa. Vanele sunt concepute pentru a fi utilizate in combinatie cu actuatoare conventionale, modulante sau ON/OFF. Sau pentru functionarea impreuna cu actuatorul digital Danfoss NovoCon® S, care poate fi integrat in sistemele de administrare a cladirilor (BMS) prin BACnet sau Modbus bus-communication. Aceasta combinatie inovatoare permite solutii HVAC 4.0 in conceptele de cladiri comerciale inteligente, cum ar fi hoteluri sau birouri.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Pompa de circulatie, pompa apa de condens
Pompa de circulatie, pompa apa de condens
Robinet hidraulic de echilibrare
Robinet hidraulic de echilibrare
Pompa, mixer
Pompa, mixer
Tehnologie de incalzire, alimentare cu apa, tratarea apei
Tehnologie de incalzire, alimentare cu apa, tratarea apei
Instalatii mecanice
Instalatii mecanice
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...