Unitatea Danfoss VLT® AQUA Drive a fost actualizata cu cea mai recenta tehnologie patentata de edge computing

Unitatea Danfoss VLT® AQUA Drive a fost actualizata cu cea mai recenta tehnologie patentata de edge computing

Eficienta energetica maxima pentru aplicatiile de apa si apa uzata

Oferiti sistemului de apa un avantaj inteligent
Societatea moderna functioneaza pe baza de apa, dar ONU preconizeaza un deficit de 40% din resursele de apa dulce pana in 2030. Protejarea si utilizarea apei pe care o avem deja nu a fost niciodata mai importanta. Construirea unor sisteme de apa mai bune necesita o solutie inteligenta care sa ofere mai multa eficienta si control.

Unitatea Danfoss VLT® AQUA Drive a fost actualizata cu cea mai recenta tehnologie patentata de edge computing
Unitatea Danfoss VLT® AQUA Drive a fost actualizata cu cea mai recenta tehnologie patentata de edge computing

La Danfoss, actionarile sunt in centrul transformarii infrastructurii de apa existente si va pot ajuta sa impulsionati sistemul dumneavoastra de apa la limita performantei, fiabilitatii si eficientei. Cu ajutorul actionarii Danfoss VLT® AQUA Drive, puteti atingeti noi niveluri de inteligenta si eficienta fara vulnerabilitate, datorita inteligentei EDGE incorporate.

 

Rezolvarea viitoarelor provocari energetice ale sectorului apei, astazi

Water stress

  • Potrivit World Economic Outlook, "criza apei" este clasata pe locul al cincilea in topul celor mai grave riscuri cu care se va confrunta lumea in urmatorii 10 ani.
  • Se estimeaza ca, in 2025, jumatate din populatia lumii ar putea trai in zone de stres si deficit de apa.
  • In aproximativ jumatate din statele membre ale UE, peste 24% din apa potabila curata se pierde din cauza scurgerilor.

Cererea de energie

  • 4% din energia electrica la nivel mondial este consumata de industria apei. Se preconizeaza ca aceasta cifra se va dubla pana in 2040.
  • La nivelul UE, sectorul apei reprezinta 3,5% din consumul total de energie electrica.
  • Instalatiile de apa si de tratare a apelor uzate sunt cele mai mari consumatoare de energie electrica al unei municipalitati, reprezentand 30-50% din factura totala de energie electrica a autoritatilor locale.

Supravegherea motoarelor si a pompelor
Supravegherea integrata bazata pe starea pompei va permite sa reactionati rapid la situatii critice, cum ar fi infundarea, scurgerile, defectarea infasurarii motorului, uzura vibratiilor, dezalinierile mecanice si uzura. Inteligenta artificiala fara cloud incorporata in unitatea de actionare defineste automat parametrii de baza de functionare corespunzatori aplicatiilor specifice, la toate vitezele si ciclurile de functionare din viata reala. Timpul redus de instalare si intretinerea predictiva reduc costurile de operare si sporesc timpul de functionare.

Cum functioneaza analizele in timp real in gestionarea apei?

Unitatea Danfoss VLT® AQUA Drive a fost actualizata cu cea mai recenta tehnologie patentata de edge computing.
Cu edge computing, datele sunt colectate si stocate la nivel local de mai multe ori pe secunda, eliminand nevoia de conectivitate in cloud si prevenind riscul de atacuri cibernetice.

Actionarea VLT® AQUA Drive este conceputa pentru a oferi cel mai inalt nivel de performanta a aplicatiilor de apa si apa uzata, actionate de motoare de curent alternativ. Dispunand de o gama larga de caracteristici standard puternice, care pot fi extinse cu optiuni de imbunatatire a performantei, unitatea este la fel de potrivita atat pentru proiectele noi, cat si pentru cele de modernizare.

Convertizoarele de frecventa inteligente contribuie major la automatizarea statiilor de pompare

Va prezentam aici, cum convertizoarele de frecventa inteligente fac statiile de pompare a apei mai inteligente, limitand nevoia de PLC-uri suplimentare si echipamente de control extern. Convertizoarele de frecventa inteligente au un control logic inteligent incorporat, care reduce nevoia implementarii anumitor functii tip PLC. Variatoarele de frecventa limiteaza nevoia de a utiliza anumiti senzori suplimentari, avand implementate functii de diagnoza (sensor-less) inteligenta care faciliteaza gasirea si rezolvarea defectiunilor. Controlerul lor in cascada, al convertizoarelor de frecventa poate „sari” peste pompele defecte in cadrul secventei de automatizare care controleaza introducerea in functionare a urmatoarei pompe, din cadrul grupului de pompare si trimit aceste informatii in cloud-ul sau catre sistemul local.​

Produse mentionate in articol
Convertizor de frecventa Danfoss VLT® AQUA Drive FC 202
 
Convertizor de frecventa Danfoss VLT® AQUA Drive FC 202

Unitatea Danfoss VLT® AQUA Drive FC 202 a fost actualizata cu cea mai recenta tehnologie patentata de edge computing. Cu edge computing, datele sunt colectate si stocate la nivel local de mai multe ori pe secunda, eliminand nevoia de conectivitate in cloud si prevenind riscul de atacuri cibernetice. Actionarea VLT® AQUA Drive FC 202 este conceputa pentru a oferi cel mai inalt nivel de performanta a aplicatiilor de apa si apa uzata actionate de motoare de curent alternativ. Dispunand de o gama larga de caracteristici standard puternice, care pot fi extinse cu optiuni de imbunatatire a performantei, unitatea este la fel de potrivita atat pentru proiectele noi, cat si pentru cele de modernizare.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Convertizor de frecventa, soft starter
Convertizor de frecventa, soft starter
Distributie electrica de joasa tensiune
Distributie electrica de joasa tensiune
Instalatii electrice
Instalatii electrice
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...