Siniat prezinta noua brosura Sisteme din gips-carton pentru spatii cu umiditate

Sisteme Siniat din gips-carton pentru spatii cu umiditate
Sisteme Siniat in spatii cu umiditate

Acest manual este conceput pentru proiectarea si montarea sistemelor de compartimentare in incaperi cu nivel ridicat al umiditatii relative a aerului si expunere la umezeala si la apa. Include principii verificate in practica si recomandari privind alegerea placilor de gips-carton si placilor de fibrociment acceptate si utilizate in sistemele de compartimentare pentru a obtine performantele dorite.

Piscinele, saunele, bucatariile sau baile sunt incaperi cu conditii specifice: umiditate crescuta, mediu coroziv, zone expuse stropilor de apa sau contactului direct cu apa. Gama variata de produse Siniat: placi, gleturi, profile si accesorii permite adaptarea optima a fiecarui sistem Siniat la conditiile care predomina in incaperile cu umiditate ridicata.

Sistemele Siniat utilizate in camere cu umiditate ridicata au la baza placi cu absorbtie redusa de apa, comparativ cu placile de gips-carton standard. In astfel de cazuri, sunt recomandate placi de gips-carton precum NIDA Hydro, Aquaboard sau placi de fibrociment - Cementex. Acestea, impreuna cu benzile de imbinare corespunzatoare si sistemul de finisare, formeaza o bariera ce impiedica umezeala sa patrunda in sistemul de compartimentare.

O placa speciala care trebuie mentionata este Aquaboard, care dincolo de parametri mecanici foarte buni, protejeaza si impotriva mucegaiului, pastrand avantajele unei placi de gips-carton standard (usor de taiat, de montat si de transportat).

Pe langa placile de gips-carton si placile de fibrociment, sunt enumerate si produsele conexe sistemului de compartimentare adaptate conditiilor de umiditate crescuta si coroziune agresiva, cum ar fi: profile, suruburi, accesorii si produse pentru finisarea suprafetelor. Aceste sisteme ofera posibilitatea de a utiliza placi ceramice pentru finisarea suprafetelor si permit de asemenea si montarea instalatiilor sanitare, lavoare, vase de toaleta, blaturi si manere pentru persoane cu dizabilitati.

Produse mentionate in articol

Placi din gips-carton NIDA Hydro 15
 
Placi din gips-carton NIDA Hydro

NIDA Hydro este o placa din gips-carton aditivata, ceea ce ii asigura o absorbtie redusa a apei in miez, ale carei suprafete si margini longitudinale sunt acoperite de un carton special. Fata superioara este de culoare verde. Domenii de utilizare: NIDA Hydro este recomandata pentru: realizarea sistemelor de compartimentare, realizarea placarilor de pereti existenti si a plafoanelor pe constructie portanta, in spatii cu maxim 80% umiditate relativa intermitenta, ca strat suport pentru placile de ceramica din bucatarii, bai, etc.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Placa gips carton AquaBoard pentru exterior si fatade
 
Placa gips carton AquaBoard pentru exterior si fatade

AquaBoard 12,5 mm produsa de Siniat este o placa speciala cu o compozitie a miezului din gips armat cu fibra de sticla, aditiv de silicon rezistent la apa si alti aditivi ce previn aparitia mucegaiului. Are un invelis exterior de culoare galben-portocalie, realizat dintr-o impaslitura de fibra de sticla, tratata pentru a impiedica absorbtia de apa. Domenii de utilizare: spatiile cu expunere la umiditate ridicata, severa si extrema, reprezentand o alternativa a placilor pe baza de ciment. Aplicatii interne: bai colective din cladirile publice, restaurante, cantine, piscine, saune, garaje, subsoluri,incaperi in care este ceruta rezistenta la aparitia mucegaiului. Aplicatii externe: pentru fatade externe - poate fi tencuita; placa suport pentru sistemul termoizolant; realizarea plafoanelor si a peretilor despartitori dintre balcoanele exterioare; placarea fetelor interioare ale: acoperisurilor, balcoanelor, scafelor exterioare, stresinilor; proiecte care necesita fixarea sistemelor de compartimentare din gips-carton inainte de executia acoperisului sau de etansarea cladirii. In cazul aplicatiilor externe este necesara utilizarea unui sistem de protectie la intemperii (masa de spaclu si tencuiala decorativa,termosistem, fatada ventilata, zidarie, etc.).

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Placa din fibrociment Cementex
 
Placa din fibrociment Cementex

Placa plana de fibrociment de calitate premium, pentru finisaje la exteriorul si interiorul cladirilor. Este fabricata folosind tehnologia Hatscheck urmata de autoclavizare, proces care asigura rezistenta mecanica si stabilitate dimensionala optima. Placa de fibrociment este realizata din ciment, fibre organice din celuloza, silica, aditivi, apa. Disponibila in trei grosimi: 8, 10 si 12 mm.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs

Categorii

Placa de constructie
Placa de constructie
Placaj din ardezie sau fibrociment
Placaj din ardezie sau fibrociment
Placa de constructie, produs semifinit, material de baza
Placa de constructie, produs semifinit, material de baza
Acoperis, fatada
Acoperis, fatada
Constructii
Constructii

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...