Izolatii ROCKWOOL rezistente la foc. Euroclasele in constructii. Cum te asiguri ca stii ce alegi

Noua brosura ROCKWOOL - Protectia impotriva focului

Securitatea la incendiu – esentiala in combaterea schimbarilor climatice

Aceasta brosura ofera o perspectiva obiectiva asupra necesitatii de a creste siguranta la foc a cladirilor care urmeaza a fi renovate, prin prisma realitatii existente la nivel european si local. Vorbim despre cum raspundem provocarilor climatice, cu accent sporit pe viata si bunurile oamenilor.

Despre cat de sigura la foc este o locuinta, un bloc de birouri sau un spital s-a vorbit prea putin pana de curand. Dar tragediile din ultimii ani, in care zeci de oameni si-au pierdut viata si alte sute au fost raniti, impune problema sigurantei la foc pe prima pozitie in ordinea prioritatilor in constructii. Astazi ne propunem sa discutam despre clasele de reactie la foc a materialelor folosite pentru izolatia la interior sau exterior, primul pas important atunci cand elaboram un proiect de constructii.

Ce sunt clasele de reactie la foc?

Clasele de reactie la foc sau euroclasele sunt standardul european pentru evaluarea comportamentului materialelor de constructii in situatii de incendiu. Euroclasele au fost stabilite sa intelegem la ce temperatura un material pe care il folosim in constructii se topeste sau arde (cand si cum se ajunge la flashover).

Noua brosura ROCKWOOL - Protectia impotriva focului
Noua brosura ROCKWOOL - Protectia impotriva focului
Noua brosura ROCKWOOL - Protectia impotriva focului
Noua brosura ROCKWOOL - Protectia impotriva focului

Prevederi privind utilizarea materialelor incombustibile pe fatade cu termosistem
Conform normelor in vigoare in acest moment, in Romania, recomandarile sunt ca cladirile cu o inaltime de peste 28 de metri (P+11) sa aiba gradul I de siguranta la foc, adica se aplica materiale de constructie incombustibile pe intreaga fatada a cladirii. Pentru cladirile cu o inaltime mai mica de acest nivel, izolate cu termosisteme din clasele B-E este recomandata montarea unor bariere rezistente la foc de 0,3 m pe fiecare nivel/etaj dispuse in dreptul planseelor.

Noua brosura ROCKWOOL - Protectia impotriva focului

Astfel, intelegerea euroclaselor este esentiala pentru oricine este proprietar de locuinta, contractor, investitor sau specialist in constructii: proiectant, specificator, inginer, constructor. Este important sa stie si sa inteleaga corect clasificarea materialelor de izolatie termica.

Izolatia ROCKWOOL la temperaturi de peste 1000°C

Izolatia ROCKWOOL poate rezista la temperaturi de peste 1000°C si functioneaza ca o bariera eficienta impotriva incendiilor, impiedicand imprastierea focului. Astfel, casele si locurile de munca si spatiile interioare sunt mai sigure.

Produse mentionate in articol
Ceilingrock FW1 - Placi semi-rigide de vata bazaltica Steprock ND - Placi rigide de vata bazaltica Steprock HD - Placi rigide de vata bazaltica Steprock LD - Placi rigide de vata bazaltica pentru izolarea fonica, protectia la foc si izolarea termica a pardoselilor grele
 
Izolatii ROCKWOOL pentru pardoseli si plansee
6 produse

Izolatia ROCKWOOL ofera solutii pentru toate tipurile de constructii, inclusiv plansee, podele de baza si podele separatoare. Izolarea podelelor de baza ofera performante termice in interiorul cladirii, contribuind la mentinerea unui mediu de viata confortabil. Izolarea pardoselilor si a planseelor de separare asigura protectia impotriva zgomotului in aer si este frecvent utilizata pentru beneficiile acustice. Fiind fabricata din vata bazaltica, izolatia ROCKWOOL este de asemenea incombustibila, ceea ce inseamna ca va impiedica raspandirea focului.

6 produse
Brosura
Specificatii
CAD
BIM
Vezi detalii
Card produs
Acoustic - Placi semi-rigide de vata bazaltica Acoustic EXTRA - Placi rigide de vata bazaltica Multirock - Placi semirigide termoizolante multifunctionale Multirock Slimpack - Placi semi-rigide de vata bazaltica
 
Izolatii ROCKWOOL pentru pereti interiori
9 produse

O gama larga de soluiii pentru pereti, care asigura protectie termica, fonica si la incendiu. Acestea functioneaza pentru optimizarea izolatiei acustice din interior, reducand nivelul de zgomot din locuinte sau spatii de lucru si prevenind patrunderea zgomotului din exterior, datorita spatiilor dintre fibre si a structurii poroase, deschise a materialului. Izolatiile ROCKWOOL nu alimenteaza raspandirea incendiilor prin degajarea de caldura, fum sau picaturi incandescente.

9 produse
Brosura
Specificatii
CAD
BIM
Vezi detalii
Card produs
Dachrock - Placi rigide de vata bazaltica Hardrock 1000 - Placi rigide de vata bazaltica Hardrock Energy Plus - Placi rigide de vata bazaltica Roofrock 30; 40; 50 - Placi rigide de vata bazaltica
 
Izolatii ROCKWOOL pentru acoperisuri
4 produse

ROCKWOOL ofera mai multe variante de produse, atat pentru acoperisurile noi, cat si pentru cele renovate, dar si pentru conversii de mansarda si diferite tipuri de constructii.

4 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Frontrock S - Placi rigide de vata bazaltica pentru realizarea sistemelor de izolatie cu grosimi reduse a fatadelor Frontrock RENO - Placi rigide de vata bazaltica "Dual Density" din 2 straturi integrate Ventirock Duo - Placi rigide de vata bazaltica "Dual Density" din 2 straturi integrate Fixrock - Placi semi-rigide de vata bazaltica pentru realizarea sistemelor de izolatie la fatadele ventilate
 
Izolatii ROCKWOOL pentru fatade
7 produse

ROCKWOOL ofera sisteme de fatada in care aspectele estetice sunt intotdeauna insotite de protectie impotriva incendiilor, performanta acustica si confort termic. Vata bazaltica ROCKWOOL rezista la actiunea apei si este permeabila la vapori, aspecte care ajuta cladirea sa controleze posibilele pagube cauzate de umiditate. Izolarea fatadelor ajuta la prevenirea pierderilor de energie cauzate de puntile termice.

7 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Sistem de drenare a apei pluviale de pe acoperis
Sistem de drenare a apei pluviale de pe acoperis
Izolatie acustica
Izolatie acustica
Izolatie din vata minerala bazaltica
Izolatie din vata minerala bazaltica
Izolatie din polietilena, poliuretan si poliester
Izolatie din polietilena, poliuretan si poliester
Sistem de termoizolatie
Sistem de termoizolatie
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...