Noua brosura ROCKWOOL: Performantele izolarii acustice

Produse din vata bazaltica utilizate pentru obtinerea unui confort interior optim

Intrebari frecvente:
Ce va influenteaza calitatea vietii si este invizibil, impalpabil, incolor, inodor si insipid, dar ne inconjoara?
Ce tip de poluare va perturba somnul, linistea si va provoaca insomnii si stari de anxietate?

Raspunsul este:
ZGOMOTUL.
Zgomotul este un sunet neplacut care afecteaza calitatea vietii, iar expunerea repetata la zgomot ne poate afecta sanatatea. Aceasta brosura este o scurta prezentare a acusticii cladirilor si va va ajuta sa alegeti sistemele de izolare acustica pentru pereti despartitori adecvate nevoilor dumneavoastra de protectie la zgomot.
Numarul solicitarilor privind protectia la zgomot este in continua crestere, iar produsele ROCKWOOL Acoustic si Acoustic Extra vin in intampinarea acestor nevoi, asigurand cerintele de izolare fonica pentru orice tip de proiect.

ROCKWOOL ofera o gama larga de solutii pentru pereti, care asigura protectie termica, fonica si la incendiu. Acestea functioneaza pentru optimizarea izolatiei acustice din interior, reducand nivelul de zgomot din locuinte sau spatii de lucru si prevenind patrunderea zgomotului din exterior, datorita spatiilor dintre fibre si a structurii poroase, deschise a materialului.

Izolatiile ROCKWOOL nu alimenteaza raspandirea incendiilor prin degajarea de caldura, fum sau picaturi incandescente.

Urbanizarea interconecteaza frecvent infrastructura cu cladirile rezidentiale
Incepand de la cai ferate si pana la linii de tramvai, drumuri catre aeroporturi, infrastructura optima este cruciala pentru viata urbana, care poate fi foarte zgomotoasa. Vibratiile de pe sol, zgomotul din trafic - fara sa mai mentionam poluarea fonica umana - toate au impact negativ major asupra bunastarii noastre, in special in zonele dens populate.

Zgomotul
Noua brosura ROCKWOOL: Performantele izolarii acustice

Protectia de zgomotele nedorite poate avea un efect pozitiv asupra psihicului nostru, capacitatii de invatare si comportamentului social. Produsele ROCKWOOL au o densitate mare, lucru care le face extrem de rezistente la fluxul de aer si excelente la reducerea zgomotului si atenuarea sunetelor, asigurandu-se ca si cea mai zgomotoasa infrastructura devine mai silentioasa.

Structura vatei minerale bazaltice poate fi exploatata pentru a izola si controla vibratiile si zgomotele care provin din sistemele de transport urbane, reducand impactul nociv asupra oamenilor si cladirilor.

Daca locuiti in apropierea unui aeroport, zgomotul pe care il auziti in interiorul casei este redus cu 40% daca acoperisul este izolat cu vata minerala bazaltica ROCKWOOL.

Stiati ca?
Vata minerala bazaltica are o structura deschisa, poroasa, care permite ca produsele ROCKWOOL sa absoarba extrem de eficient zgomotele. In scolile fara absorbtie fonica, copiii pierd 25% din cuvintele rostite de profesorul lor.

Performantele izolarii acustice = Somn linistit
Noua brosura ROCKWOOL: Performantele izolarii acustice

Controlarea sunetelor pe care le primim la interior este un element cheie pentru confortul acustic
Bunastarea noastra merge mana in mana cu confortul din mediile interioare, iar o mare parte din mentinerea acestui confort se refera la controlarea sunetelor. Uneori, aceasta inseamna sa ne asiguram ca anumite cladiri, precum spitalele, sunt spatii linistite in care oamenii se pot recupera. Pentru alte cladiri, precum cele de birouri, este despre reducerea zgomotului de afara si din celelalte incaperi, reducand astfel stresul si imbunatatind concentrarea.

Pentru proiecte precum scolile, este despre a controla sunetul, astfel incat profesorii sa fie auziti clar, dar zgomotul din spatiile de joaca si ecoul de pe coridoare este scazut.

Aflati mai multe despre importanta izolarii acustice din brosura alaturata.

Produse mentionate in articol

Acoustic EXTRA - Placi rigide de vata bazaltica
 
Acoustic EXTRA - Placi rigide de vata bazaltica

Placi rigide de vata bazaltica, hidrofobizate in masa, destinate izolarii acustice si termice. Placile Acoustic EXTRA se utilizeaza pentru protectia fonica si izolarea termica a peretilor de compartimentare, tavanelor suspendate, sistemelor acustice, fatadelor ventilate. Produsul se poate monta in schelet de sustinere orizontal sau vertical.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Acoustic - Placi semi-rigide de vata bazaltica
 
Acoustic - Placi semi-rigide de vata bazaltica

Placi semi-rigide de vata bazaltica, hidrofobizate in masa, destinate izolarii acustice si termice. Placile Acoustic se utilizeaza pentru protectia fonica si izolarea termica a peretilor de compartimentare, tavanelor suspendate, sistemelor acustice, fatadelor ventilate. Produsul se poate monta in schelet de sustinere orizontal sau vertical.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs

Categorii

Izolatie din vata minerala bazaltica
Izolatie din vata minerala bazaltica
Izolatie
Izolatie
Constructii
Constructii

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...