Saint-Gobain Rigips a lansat declaratia de mediu (EPD) pentru gleturile si tencuielile Rigips® si Rimano®

Rimano® Uni, Rimano® Ten, Rimano® BIANCO si Rigips® SUPER

Deoarece cladirile au un impact urias asupra noastra si a mediului inconjurator, una dintre prioritatile Grupului Saint-Gobain din care facem parte este imbunatatirea calitatii vietii oamenilor, astfel ca preocuparea noastra pentru mediu se manifesta inca din stadiul de concepere a unui produs.

Oferim clientilor nostri solutii pentru cladiri verzi certificate LEED® (Leadership in Energy & Environmental Design) si BREEAM® (Building Research Establishment's Environmental Assessment Method) - cele mai raspandite certificari la nivel mondial. Declaratia de mediu pentru produs (engl. Environmental Product Declaration) contribuie la acumularea de puncte pentru schemele de evaluare in vederea obtinerii acestor certificari.Astfel, Saint-Gobain Rigips a lansat Declaratia de mediu pentru produs pentru gleturile si tencuielile Rigips® si Rimano®, produse la Turda. Documentul a fost elaborat in conformitate cu standardele EN 15804 si ISO 14025 si este valabil pana la 31 ianuarie 2024.

Declaratiile de mediu pentru produse sunt esentiale pentru evaluarea sustenabila a cladirilor. Ele prezinta impactul asupra incalzirii globale, consumul de resurse nereciclabile, energie si apa, precum si cantitatea de deseuri generata din momentul in care materia prima este extrasa si pana la demolarea cladirii. Aceste documente ofera date comparabile intre produse din aceeasi categorie, informatiile fiind verificate de o terta parte independenta.

Saint-Gobain Rigips, certificata de Romanian Green Building Council ca furnizor de solutii pentru locuinte verzi, detine, de asemenea, declaratii de mediu si pentru urmatoarele tipuri de placi din gips-carton:
  • Placa din gips-carton Rigips® RB tip A 12,5 mm
  • Placa din gips-carton Rigips® RBI tip H2 12,5 mm
  • Placa din gips-carton Rigips® RF tip F 12,5 mm
  • Placa din gips-carton Rigips® RF tip F 15 mm
  • Placa din gips-carton Rigips® Fonic tip D.
Toate Declaratiile de mediu (EPD) sunt inregistrate in Sistemul International EPD®, cel mai amplu sistem de declaratii de mediu din lume, bazat pe standardele internationale ISO. Acestea sunt publice si pot fi descarcate gratuit de pe www.environdec.com.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre gleturile si tencuielile Rigips® si Rimano® cu declaratii de mediu (EPD), faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Saint-Gobain Construction Products Romania Srl - Rigips Business Unit, folosind butonul corespunzator.

Produse mentionate in articol

Tencuiala Rimano® Ten
 
Tencuiala Rimano® Ten

Tencuiala usoara de ipsos aplicabila manual in grosimi de la 5 la 40 mm. Efort redus la aplicare si finisare. Contribuie la comfortul termic al cladirii. Consum redus: 7,5 kg/mp/10mm. Ambalaj: sac 25 kg.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Tencuiala Rimano® Uni
 
Tencuiala Rimano® Uni

Tencuiala usoara din ipsos aplicabila mecanizat in grosimi de la 5 la 40 mm. UNI-strat: manopera mai putina si economii de material. Prelucrare excelenta in vederea finisarii. Consum redus: 8 kg/mp/10mm. Ambalaj: sac 30kg.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Glet Rimano® Bianco
 
Glet Rimano® Bianco

Glet de ipsos alb aplicabil in grosimi de pana la 3 mm. Slefuire si aplicare usoara. Consum redus: 0,9 kg/mp/mm. Productivitate ridicata. Ambalaj: sac 20 kg.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Chit Rigips® Super
 
Chit Rigips® Super

Chit fin pe baza de ipsos pentru umplerea si finisarea rosturilor placilor de gips carton folosind banda de armare. Permite obtinerea unui nivel excelent al finisajului. Se aplica si se slefuieste cu usurinta. Poate fi folosit atat pentru umplerea cat si pentru finisarea rosturilor. Disponibil in saci multistrat de 5 kg, 12,5 kg si 25 kg. Timp de lucru: aprox 60 min.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs

Stiri conexe

Saint-Gobain Rigips a lansat Declaratii de Mediu pentru Produse (EPD)
Saint-Gobain Rigips a lansat Declaratii de Mediu pentru Produse (EPD)
Declaratii de mediu pentru placile din gips-carton Rigips® produse la Turda
Saint-Gobain Rigips a lansat Declaratii de Mediu pentru Produse (EPD)

Categorii

Chit de rosturi
Chit de rosturi
Glet
Glet
Tencuiala de finisaj
Tencuiala de finisaj
Adeziv, chit de rosturi
Adeziv, chit de rosturi
Beton, mortar, tencuiala, sapa de nivelare
Beton, mortar, tencuiala, sapa de nivelare

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...