Pompe de caldura Nimbus S Net cu conectivitate

Ariston Net: O casa inteligenta pentru o viata mai simpla

Ariston Net: O casa inteligenta pentru o viata mai simpla

Progresul tehnologic isi gaseste numeroase aplicatii practice si in confortul termic pentru locuinte, un domeniu important, care ne influenteaza semnificativ starea de bine de zi cu zi. Solutiile sunt multiple, iar producatorii isi adapteaza si diversifica ofertele, incercand sa raspunda tendintelor si nevoilor de consum, dar si exigentelor legate de protectia mediului si eficienta energetica. Dintre variantele disponibile, pompele de caldura, tehnologie menita sa asigure incalzirea si racirea locuintei, dar si productia de apa calda menajera, se bucura de cel mai mare succes, datorita caracterului lor sustenabil. Ariston Thermo a facut deja pasul catre aceasta tehnologie si a introdus in portofoliul autohton pompele de caldura aer-apa Nimbus S Net, rezultat al programelor intensive de cercetare si inovare sustinute de companie.

Ce este o pompa de caldura si de ce este de preferat?

Pompele de caldura sunt, simplu spus, aparate care preiau energia dintr-un mediu si o transporta in altul. O fac insa in mod eficient, cu un consum redus de energie si cu protejarea mediului inconjurator. Din aceste motive, pompele de caldura au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani, iar expertii sustin ca acestea reprezinta tehnologia viitorului.

Ca principiu de functionare, o pompa de caldura poate fi comparata cu modul de functionare al unui frigider. Transferul de energie se realizeaza prin vaporizarea unui agent frigorific care astfel a preluat caldura din mediul extern, urmata de comprimarea gazului rezultat in urma vaporizarii agentului frigorific si cedarea caldurii acestuia catre mediul intern, respectiv catre instalatia de incalzire.

Pompele de caldura sunt de mai multe tipuri, in functie de „combustibilul” folosit: pompe aer-apa (care folosesc energia din aer pentru incalzire, racire si apa calda menajera), sol-apa (colecteaza energia din pamant) si apa-apa (preiau energia din sursele de apa cum ar fi panza freatica, rauri sau lacuri).

Ariston Thermo a introdus in Romania pompele de caldura aer- apa din gama Nimbus S Net, care pot fi achizitionate intr-unul dintre cele trei modele: Plus, Compact si Flex.

Asadar, este vorba despre o tehnologie care utilizeaza energia din aer pentru incalzire, racire si apa calda menajera.

Care sunt avantajele utilizarii pompelor de caldura?

Numarul celor care aleg sa achizitioneze pompe de caldura este in crestere, potrivit unor studii recente ale IEA. De altfel, consumatorii vest-europeni au facut deja trecerea catre aceasta tehnologie, iar piata UE continua sa se extinde rapid, aproximativ 1,3 milioane de gospodarii achizitionand o pompa de caldura in 2018. Franta, Italia si Spania sunt responsabile pentru jumatate din vanzarile din Uniunea Europeana, in timp ce Suedia, Estonia, Finlanda si Norvegia au cele mai ridicate rate de penetrare, cu peste 25 de pompe de caldura vandute la 1000 de gospodarii in fiecare an.

Beneficii multiple cu un consum redus
Acelasi studiu mai arata si ca, dintre toate tipurile de pompe, cele aer-apa, cum este cazul pompelor din gama Nimbus S Net, au cea mai mare rata de raspandire. Specialistii Ariston spun ca acest lucru se explica prin faptul ca sunt usor de instalat si aduc numeroase beneficii in termeni de eficienta si consum. In plus, acestea sunt perfect adaptate conditiilor de clima din Romania, reusind ca, indiferent de sezon, sa foloseasca cu succes energia din aer pentru incalzire, racire si apa calda menajera.

Economie si eficienta energetica
Un beneficiu important este faptul ca pompele de caldura permit amortizarea investitiei facute pentru achizitionare intr-un ritm destul de rapid, pe termen mediu si lung proprietarii realizand chiar economii semnificative, datorita consumului de energie redus al pompelor.
Pompele functioneaza pe baza de energie electrica, avand un consum redus, in conditiile in care 1 kw electric consumat produce aproximativ 4 kw termici.
Pe de alta parte, in ceea ce priveste costurile de achizitionare, care sunt mai mari, exista exemple de bune practici in tari occidentale precum Italia si Franta, care au acordat subventii, ajutand astfel consumatorii sa isi poata dota locuintele cu aceste sisteme eficiente si prietenoase cu mediul.

Confort si adaptabilitate
Pompele de caldura Ariston Nimbus S Net sunt aparate de tip split, formate din doua unitati separate, una montata la exterior si cealalta la interior. Ele au cel mai scazut nivel de zgomot din categorie, aducand astfel un plus de confort. De asemenea, ele sunt dotate cu sisteme inteligente care le optimizeaza performantele, pentru un impact minim asupra mediului. Pompele inglobeaza tehnologie europeana avansata, unitatile interne fiind produse la fabrica Ariston Thermo din Italia.
Cel mai important insa este faptul ca pompele Ariston Nimbus sunt adaptate perfect conditiilor climaterice din Romania, functionand optim si la temperaturi scazute.

Solutii inteligente si conectivitate
O tendinta remarcata pe piata de profil in ultimii ani, si mai ales de la inceputul pandemiei, este apetitul din ce in ce mai crescut al consumatorilor pentru tehnologia care inglobeaza solutii inteligente si conectivitate.
Prin gama de pompe de caldura Nimbus S Net, Ariston Thermo aduce la indemana consumatorilor functia de conectivitate si control prin aplicatia Ariston Net.
De asemenea, automatizarea prezenta la pompele Ariston Nimbus S Net este dezvoltata si produsa in-house, in fabrica dedicata elementelor electronice din grupul Ariston, lucru care permite o mare flexibilitate in instalare, optimizare continua a softului, dar si integrare facila cu sisteme solare, fotovoltaice si generatoare auxiliare de caldura.

Controlul confortului, monitorizarea consumului de energie si asistenta imediata devin si mai usoare cu Ariston Net

Ariston Net: O casa inteligenta pentru o viata mai simpla
Ariston Net: O casa inteligenta pentru o viata mai simpla

Mereu la indemana, oriunde ar fi.

Cu Ariston Net se pot controla toate functiile produsului Ariston printr-o atingere. Se poate porni sau opri, se poate stabili un program, schimba temperatura sau modul de operare direct de pe smartphone, in timp real, de oriunde. Sau se poate lasa ca aplicatia sa faca toate aceste lucruri cu ajutorul Inteligentei Artificiale.

Programe inteligente, confort maxim.
Multumita Inteligentei Artificiale si functiilor Geo-Fencing, Ariston Net poate invata obiceiurile utilizatorului legate de centrala, oferindu-i programe personalizate care se auto-regleaza si se actualizeaza constant. Functia Geo Fencing seteaza un perimetru virtual in jurul casei: astfel aplicatia va putea schimba temperatura casei si sa creeze un program saptamanal bazat pe locatia utilizatorului. Aplicatia va putea stabili cand utilizatorul de intorce, asigurandu-se ca este pornita incalzirea. Cand utilizatorul este plecat de acasa, incalzirea va fi setata pe o temperatura mai mica, asigurand confort maxim.

Ariston Net: O casa inteligenta pentru o viata mai simpla
Ariston Net: O casa inteligenta pentru o viata mai simpla

Economii de pana la 25%*

Ariston NET este un adevarat consultant in materie de energie: rapoartele detaliate si statisticile sale permit utilizatorului sa verifice rata de consum. Astfel, va sti mereu cat a consumat si cum poate face economii.

Aceasta sectiune a aplicatiei va ajuta sa descoperi consumul sau de energie:

  • In primul rand, poate vizualiza consumul general al lunii curente, astfel cheltuielile vor fi mereu sub control.
  • Daca vrea sa verifice istoricul consumului sau, poate vizualiza graficele in modul full screen si poate verifica cat a fost consumul zilnic sau lunar, facand comparatia cu anul anterior.
  • Poate vedea rapoarte zilnice cu schimbarile de temperatura din casa din timpul zilei*.
  • Daca vrea sa afle cum poate economisi, fara a renunta la confortul optim, de fiecare data cand se va conecta la aplicatie va primi un nou set de sfaturi. Sunt adaptate nevoilor si comportamentului sau, pentru a asigura cele mai bune performante ale centralei sale.

*Economia este calculata intre un produs conventional si unul in condensare, cu termostat inteligent programabil Ariston, senzori exteriori si care foloseste aplicatia Ariston Net.

Ariston Net: O casa inteligenta pentru o viata mai simpla
Ariston Net: O casa inteligenta pentru o viata mai simpla

Cu Ariston Net viitorul este sustenabil.

Cu Ariston Net se economiseste energie in fiecare zi, avand un impact redus asupra mediului si ajutand la construirea unui viitor sustenabil. Avantaj pentru utilizator si pentru toata lumea. Ariston Net face parte din angajamentul Ariston de a crea tehnologii si solutii eficiente si sustenabile.

Ariston Net: O casa inteligenta pentru o viata mai simpla
Ariston Net: O casa inteligenta pentru o viata mai simpla

Iata ce se poate face cu Ariston Net!

Cu Ariston Net se poate controla centrala direct de pe smartphone. Se poate controla functiile on/off sau se poate incalzi in avans casa cand utilizatorul de intoarce din vacanta pentru a o gasi la temperatura optima. Si nu doar atat: se poate tine sub control consumul si urma sfaturile Ariston pentru a economisi.

Produse mentionate in articol
Pompa de caldura Ariston Nimbus Plus S Net Pompa de caldura Ariston Nimbus Compact S Net Pompa de caldura Ariston Nimbus Flex S Net
 
Pompe de caldura Ariston Nimbus
3 produse

Pompa de caldura split aer/apa, dotate cu compresor twinscroll si control prin inverter, ofera o eficienta ridicata atat pentru incalzire, cat si pentru racire. Datorita managementului optim al energiei, performanta stabila este garantata la orice temperatura exterioara.

3 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Pompa de caldura
Pompa de caldura
Echipament de incalzire, schimbator de caldura, cos de fum
Echipament de incalzire, schimbator de caldura, cos de fum
Instalatii mecanice
Instalatii mecanice
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...