VELUX lanseaza Premiile pentru Arhitecti, editia 2019 si premiaza mansardele scaldate in lumina naturala

Stire arhivata
Continutul acestei stiri nu mai este de actualitate.

VELUX premiaza arhitectii care au utilizat in proiectele lor, lumina naturala ca element principal de design


VELUX inseamna lumina naturala si ventilatie. Dar mai inseamna totodata si inovatie in domeniul ferestrelor de mansarda. Fiind un promotor al calitatii vietii sanatoase in spatiul de sub acoperis, VELUX isi doreste sa sustina proiectele inovative, care au un real impact asupra vietii oamenilor. Astfel s-a nascut ideea de a premia proiectele de arhitectura care pun focus pe lumina naturala prin intermediul solutiilor VELUX.

Premiile VELUX pentru Arhitecti se afla la a 5-a editie, avand in prezent anvergura internationala. Sunt invitati sa-si inscrie proiectele arhitecti din Romania, Bosnia si Herzegovina, Serbia, Bulgaria, Muntenegru, Macedonia, Turcia si Albania. Proiectele prezentate, trebuie sa contina solutii VELUX: ferestre de mansarda si/sau tuneluri solare si/sau ferestre pentru acoperis terasa.

Cele 3 sectiuni sunt: “Locuinte familiale”, “Cladiri publice si rezidentiale” si “Renovare”, castigatorul fiecarei categorii fiind, premiat cu cate 500 de euro.
Marele premiu pus in joc este in valoare de 2500 euro, plus o invitatie la cea de-a 9-a editie a “Daylight Symposium”, ce va avea loc in 2021. VELUX Daylight Symposium este singura conferinta internationala care reuneste arhitecti, medici si cercetatori din intreaga lume, care dezbat pentru 2 zile impactul luminii naturale asupra cladirilor si al oamenilor.

Ca in fiecare an, juriul evenimentului va fi format din arhitecti de renume din fiecare tara participanta. Marele Premiu va fi castigat de proiectul cu cel mai mare scor, oricare este sectiunea la care a participat.
Sunt acceptate proiecte recente din 2018-2019, cu planuri, fatade, sectiuni si un scurt text descriptiv. De asemenea, pot fi inscrise si proiecte in proces de realizare, documentate foarte bine vizual prin poze reale, schite 3D sau alte informatii suplimentare.
Data limita pentru inscrierea proiectelor este 10 decembrie 2019.
Proiectele participante la editiile anterioare pot fi vizualizate aici.

Nu in ultimul rand, proiectul Casa Boeriu al arhitectului brasovean Stefan Vlad a fost premiat in cadrul editiei din 2018. Proiectul sau superb de restaurare a unei case valoroase a primit un premiu special din partea VELUX Romania.

Perioada de inscriere: iunie 2019 - 10 decembrie 2019, 23:59:59.
Inscrieri: https://bll.velux.com/en/registracia/
Jurizare: ianuarie 2020.
Anuntarea castigatorilor si festivitatea de premiere: februarie 2020, Belgrad, Serbia.

Produse mentionate in articol

GGL 306640 - Fereastra de mansarda Premium, pentru evacuarea fumului GLU 0051 - Fereastra de mansarda Standard, din poliuretan, cu operare de sus GZL 1051 - Fereastra de mansarda Standard, din lemn, cu operare de sus GGU 008230 - Fereastra de mansarda VELUX premium pentru Case Pasive
 
Ferestre de mansarda VELUX
31 produse

VELUX produce ferestre de mansarda de calitate superioara de mai bine de 75 de ani. Caracteristicile produselor va ajuta sa va bucurati de multa lumina naturala, aer proaspat si privelisti minunate. VELUX ofera si solutii automatizate. Incepand din anul 2018, ferestrele VELUX au facut pasul in era digitala. Kitul de control climatic VELUX Active este unicul produs de pe piata care opereaza automat ferestrele si rulourile VELUX INTEGRA®, pe baza unor senzori de temperatura, umiditate si dioxid de carbon. In plus, kitul vine cu o aplicatie pentru telefoane inteligente care iti permite sa vezi si sa controlezi permanent statusul climatului interior din mansarda ta.

31 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Ferestre pentru acoperis terasa CVP si CFP CSP - Fereastra VELUX pentru evacuarea fumului, pentru acoperis terasa CXP - Fereastra VELUX de iesire pe acoperis terasa
 
Ferestre pentru acoperis terasa VELUX
3 produse

Ferestrele pentru acoperis terasa pot schimba semnificativ aspectul unei incaperi. Sunt cea mai rapida modalitate de iluminare naturala si ventilatie, creand acel sentiment de deschidere a spatiilor de sub acoperis si avand un impact vizual spectaculos. Gama de solutii VELUX pentru acoperis terasa include fereastra cu actionare electrica, fereastra cu operare manuala cu ajutorul unei tije telescopice (ambele variante se pot deschide) si fereastra fixa, care nu se deschide.

3 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
MHL - Rulou exterior parasolar pentru ferestrele de mansarda VELUX SHL - Roleta exterioara pentru ferestrele de mansarda VELUX SSS - Roleta exterioara solara economica VELUX RHZ - Rulou pentru diminuarea luminii pentru ferestrele de mansarda VELUX
 
Rulouri decorative si parasolare VELUX
14 produse

Accesorizati fereastra VELUX cu rulourile VELUX pentru controlul luminii si al caldurii si cu o plasa impotriva insectelor. Noua colectie de culori si modele, cu materiale opace sau transparente este acum la dispozitia ta. Alege dintre rulourile exterioare parasolare si din gama de rulouri interioare - cu actionare manuala, electrica sau cu motor solar. Beneficii: control al caldurii, control al luminii, filtrare a luminii, protectie impotriva insectelor.

14 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Kit de control climatic VELUX ACTIVE
 
Kit de control climatic VELUX ACTIVE

VELUX ACTIVE cu NETATMO este cea mai simpla metoda pentru a obtine un climat interior mai sanatos. Senzorii inteligenti masoara in permanenta temperatura, umiditatea si nivelurile de CO₂ din locuinta si inchid sau deschid ferestrele de mansarda, rulourile si roletele exterioare electrice VELUX INTEGRA®, pentru a crea un climat interior mai sanatos. Senzorii inteligenti masoara in permanenta temperatura, umiditatea si nivelurile de CO2 si inchid sau deschid ferestrele de mansarda. Aplicatia VELUX ACTIVE actioneaza ferestrele de mansarda, rulourile si roletele exterioare electrice VELUX INTEGRA® indiferent de locul in care va aflati, cu ajutorul smartphone-ului. Senzorul de climat interior VELUX ACTIVE poate fi instalat fara ajutor din partea unui specialist.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
TWF / TWR - Tunel solar pentru acoperis inclinat TCR / TCF - Tuneluri solare pentru acoperis terasa
 
Tuneluri solare VELUX
2 produse

Tunelul solar VELUX este produsul care aduce lumina in cele mai indeparate colturi ale casei. Are un profil exterior similar unei ferestre de mansarda, un tub puternic reflectorizant, rigid sau flexibil, si o aplica eleganta la interior. Pe cat de simplu, pe atat de inovativ.

2 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs

Categorii

Sistem de umbrire pentru interior
Sistem de umbrire pentru interior
Sistem de umbrire pentru exterior, plasa impotriva insectelor, copertina
Sistem de umbrire pentru exterior, plasa impotriva insectelor, copertina
Sistem de actionare usi, ferestre, luminatoare
Sistem de actionare usi, ferestre, luminatoare
Cupola luminatoare, fereastra pentru ventilatie si evacuare fum
Cupola luminatoare, fereastra pentru ventilatie si evacuare fum
Tunel de lumina
Tunel de lumina

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...