Online
7 martie 2024 – 18 octombrie 7 Mar 2024 – 18 Oct

Webinar RoGBC: Alegerea si Managementul Sustenabil al Locatiei unei Cladiri Verzi 2024

Acest curs este obligatoriu pentru cei care doresc sa obtina certificatul "Green Building Professional"

Nota: Cursul va fi sustinut in limba engleza, fara traducere in limba romana.

Un curs de 6 ore pentru educarea profesionistilor cu privire la importanta selectarii unui amplasament adecvat pentru construirea si functionarea cladirilor verzi.

Investitorii trebuie sa aiba o intelegere clara a cerintelor de constructie a unei cladiri verzi inainte de a achizitiona terenul. Sistemele de certificare internationala a cladirilor verzi (LEED, BREEAM, DGNB, etc.) includ mecanisme de penalizare sau de recunoastere legate de felul in care este stabilita locatia constructiei - daca si cum se ia in considerare componenta de biodiversitate si impactul ecologic al constructiei in zona, accesul la mijloacele de transport si alte consideratii privind managementul si sustenabilitatea locatiei constructiei.

Webinar: Alegerea si Managementul Sustenabil al Locatiei unei Cladiri Verzi 2024
Webinar: Alegerea si Managementul Sustenabil al Locatiei unei Cladiri Verzi 2024

Este esential sa aveti o intelegere clara a implicatiilor unei selectii durabile a sitului si a unui management al amplasamentului inainte de a incepe dezvoltarea proiectului sau chiar inainte de a achizitiona terenuri. Instrumentele de rating ecologice recunoscute pe plan international recunosc acele persoane care selecteaza si dezvolta situri de constructie, concentrandu-se pe valoarea biodiversitatii, impactul asupra mediului, disponibilitatea tranzitului public si alte considerente de gestionare a siturilor durabile.

Detalii despre curs:

1. Intelegeti oportunitatile si provocarile legate de selectia durabila a sitului si de gestionarea acestuia
2. Aflati despre evaluarea valorii biodiversitatii si a programelor inovatoare pentru a minimiza costurile, maximizand beneficiile ecologice si valoarea terenului
3. Aflati despre relatia de selectie si gestionare a sitului cu certificarile internationale de constructie ecologica bazate pe studii de caz internationale.

Program: 10:00 - 17:00 - Training

Preturile pentru participarea la acest curs sunt:

  • Membru RoGBC - 150 RON
  • Non-membru - 200 RON
  • Student - 80 RON.

Trainer: Martin Dreiseitel, Presedinte si CEO al F&R Worldwide

Martin lucreaza cu dezvoltatori, lideri comunitari, institutii financiare si industrii in ceea ce priveste selectia durabila a siturilor si dezvoltarea siturilor. El este implicat activ in Consiliile pentru Cladiri Verzi din Romania, Croatia, Estonia si Muntenegru, precum si intr-o initiativa lansata de ambasada SUA in Romania pentru a dezvolta o strategie nationala pentru Brownfield (terenuri dezafectate).

Detine o diploma de inginer (Dipl.-Ing.) de la Universitatea de stiinte Aplicate din Viena si are peste 20 de ani de experienta, majoritatea fiind dedicate remedierii si dezvoltarii durabile a siturilor industriale dezafectate si gestionarea riscurilor asociate.

Din 2012, Martin Dreiseitel desfasoara cursuri de instruire privind planificarea urbana durabila, selectia siturilor si managementul siturilor. Este antrenor si trainer certificat conform ISO / IEC 17024.​

Daca doriti sa participati la acest curs, va rugam sa completati formularul de inregistrare si sa il trimiteti la training@rogbc.org. Pentru a vedea lista de reduceri pentru programul intreg, accesati aceasta pagina.

ibuild si Proidea sunt parteneri media al evenimentului.

Categorii
Analize ale pietei romane de constructii
Analize ale pietei romane de constructii
Serviciu informatii proiecte
Serviciu informatii proiecte
Publicatie
Publicatie
Unelte
Unelte
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...