proidea.ro catalog online de informatii produse

Cursuri Peisagistica & Design Exterior 2019


2019. februarie 19.

Martie si Septembrie 2019, la sediul RoGBC, Str. Argentina, nr. 43, Sector 1, Bucuresti

Locatie: Sediul RoGBC, Str. Argentina, nr. 43, Sector 1, Bucuresti
Vineri, 22 Martie 2019, 11:00 - 17:00
Vineri, 20 Septembrie 2019, 11:00 - 17:00

Acest curs este optional pentru cei care doresc sa obtina certificatul "Green Building Professional".

Cursul se axeaza pe principiile fundamentale ale proiectarii si gestionarii peisajului dintr-o perspectiva sustenabila, cu precadere pe relatia om - natura. Astfel, vor fi explorate urmatoarele tematici: definitii, concepte si abordari sustenabile ale peisajului; amenajarea peisagistica sustenabila; proiectarea urbana sensibila la clima: invatarea din natura, inserarea efectelor pozitive ale fenomenelor naturale in proiectare; peisajul proiectat in instrumentele de evaluare si certificarile recunoscute la nivel international care demonstreaza un nivel ridicat de sustenabilitate sociala si calitate a vietii urbane; studii de caz si bune practici.

Vor fi dezbatute concepte precum design-ul peisagistic durabil, ce evalueaza impactul pe care acesta il are asupra mediului si beneficiile pe care le aduce unei comunitati (de la reducerea consumului de apa si energie, imbunatatirea calitatii aerului, imbunatatirea sanatatii umane, diversificare variantelor de recreere). Amenajarea peisagistica durabila este de asemenea o componenta importanta pentru construirea de proiecte recunoscute pe plan international care urmaresc obtinerea de certificari de cladiri verzi cum ar fi LEED, BREEAM sau DGNB.

Printre subiectele abordate in timpul cursului se numara si analiza terenului, consideratii de proiectare, selectie a plantelor, precum si de instalare pentru rezultate bune si intretinere usoara.

Spre website-ul evenimentului

Preturile pentru acest curs sunt:
Membru RoGBC - 150 RON
Non-membru - 200 RON
Student - 80 RON

Daca doriti sa participati la acest curs, va rugam sa completati formularul de inregistrare si sa il trimiteti la training@rogbc.org. Pentru a vedea lista de reduceri pentru programul intreg, accesati aceasta pagina.

Trainer: Mihaela Harmanescu - Arhitect, Ph.D
Lector la Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, Bucuresti unde preda diverse discipline precum Sitologie si dezvoltare sustenabila, Peisaj rural, Elemente de structura urbana si este implicata in proiecte, studii, cercetari educationale in domeniu. Detine titlul de doctor in Urbanism (2013) cu o teza axata pe valorificarea sustenabila a peisajului rural ca peisaj cultural si o diploma de Master in arhitectura specializare in proiectarea sustenabila si audit energetic (2006).

A castigat experienta profesionala in proiectare in birouri internationale de arhitectura si urbanism, cu activitate sustinuta in domeniul sustenabilitatii, din 2009 activeaza in MH Birou individual de arhitectura si din 2013 este vicepresedintele asociatiei RPER – RO pe divizia peisaj cultural.

Membru in organizatii profesionale: OAR, RUR, ASoP, APUR, ICOMOS Romania.


ibuild.info si ProIDEA sunt parteneri media al evenimentului.

Pentru alte informatii legate de acest eveniment luati legatura cu persoana de contact a asociatiei RoGBC - Romania Green Building Council sau faceti clic pe butonul Cerere de informatii.
 

Firma
Sediu: RO-011753 sector 1, Bucuresti, str. Argentina nr. 43
Mobil: +40 73 818 2421
E-mail:
Web: www.rogbc.org/ro
   
   
Informatii
   
Monica Ardeleanu
director executiv +40 72 394 5248
Serviciu informatii training
   
RoGBC - Romania Green Building Council este o asociatie non-profit, apolitica, formata din organizatii active in toata tara. Promoveaza responsabilitatea fata de mediu si eficienta energetica pe durata ciclului de viata a unei cladiri (de la faza de design, constructie pana la operare si de construire).
Denumiri marca: RoGBC
Stire
Cursuri Alegerea si Managementul Sustenabil al Locatiei unei Cladiri Verzi 2019
2019.10.17    
Cuvinte cheie:  curs  cursuri  peisagistica  design  exterior  exteriori  exterioare  rogc  2019  romania  romanian  green  building  council  asociatie  asociatia  romana  cladiri  verzi  verde