Online
2021. martie 11. 2021. Mar 11.

Webinar Knauf Insulation: Solutii pentru acoperisuri verzi - Urbanscape

Webinar Knauf Insulation: Solutii pentru acoperisuri verzi - Urbanscape

Sistemul complet de acoperis verde de la Knauf Insulation

Va invitam sa discutam despre performanta energetica si beneficiile pe care le aduce unei cladiri instalarea acoperisului verde Urbanscape.

Durata webinarului va fi de 55 de minute (35 minute prezentare + 20 minute Q&A), timp in care veti primi toate informatiile necesare despre un sistem unic, care poate raspunde si celor mai ridicate cerinte legate de sustenabilitate, indiferent de destinatia cladirii proiectate.

Acest webinar este dedicat:
 • Arhitectilor
 • Inginerilor
 • Proiectantilor.
Care doresc sa descopere mai multe despre
 • Avantajele acoperisurilor verzi
 • Alegerea corecta si intretinerea acoperisurilor verzi
 • Imbunatatirea managementului si a calitatii apei pluviale, dar si a calitatii aerului
 • Izolare suplimentara pe timp de iarna si efect de racire pe timp de vara.
De ce sa alegi Urbanscape?

Sistemul de acoperis verde Urbanscape poate fi montat pe orice tip de acoperis: pe suport de beton sau tabla cutata, pe terase inverse (ranversate) sau orice alt tip de materiale utilizate la acoperisuri.
Elementele acoperisului verde sunt aceleasi in toate cazurile, difera doar necesarul de izolatie termica si pozitia membranei hidroizolante.

Beneficii Urbanscape
Beneficii Urbanscape
Moderatori:

Webinarul va fi sustinut de colegii Knauf Insulation, specialisti tehnici Maria Vicol si Radu Mosteanu, ambii avand o pregatire in domeniul constructiilor, atat pe partea de proiectare, cat si pe partea de executie. 

Invitat special
Zoltan Kolcsar – Odu Green Roofs

Cu o experienta de peste 17 ani in domeniul acoperisurilor verzi si cu un portofoliu de proiecte impresionant, invitatul special va vorbi despre montajul, intretinerea si exploatarea acoperisurilor verzi pe proiecte de referinta din Romania.

Cuprins

Urbanscape – Solutii pentru acoperisuri verzi

 • Tipuri de acoperisuri verzi
 • Proprietati, certificari
 • Sisteme, accesorii si instalare
 • Aplicatii si studii de caz
 • Discutii libere, intrebari si raspunsuri.
Inregistrare

Stimati parteneri,
In curand va avea loc seminarul Knauf Insulation online Solutii pentru acoperisuri verzi - Urbanscape. Va multumim mult pentru interes si va invitam sa va inscrieti prin completarea formularului de contact.

Rezerva-ti un loc acum!

 

Beneficii ale acoperisului verde Urbanscape

Proiectarea cladirilor a evoluat de-a lungul anilor, dar functia cladirilor a ramas in mod remarcabil constanta: de protectie, confort, caldura in timpul iernii si racoare in timpul verii. In ultimii ani, cu toate acestea, impactul asupra mediului a cladirilor si solutiile de acoperis verde devin tot mai importante.

Odata cu dezvoltarea unei viziuni mai largi asupra durabilitatii, este important sa ne amintim ca din punct de vedere al ciclului de viata a constructiei impactul asupra mediului a oricarei cladiri provine din consumul de energie pe durata utilizarii, utilizarea unor materialelor regenerabile si sustenabile.

Acoperisurile verzi merg dincolo de semnificatia arhitecturii contemporane si dau o valoare noua rolului cladirilor in planificarea urbana.

Sunt proiectate nu numai pentru a aduce inapoi elementul natural in mediul urban, dar si pentru a oferi solutii pentru probleme importante cum ar fi efectul de "insula termica urbana" si gestionarea apelor pluviale.

Urbanscape este un sistem inovator, usor de instalat, cu o capacitate mare de retinere a apei proiectat special pentru acoperisurile verzi ale cladirilor rezidentiale, non-rezidentiale cat si ale celor industriale din zonele urbane.

Beneficii pentru mediu:

Reducerea efectului de insula urbana
Acoperisurile verzi sunt unul din cele mai eficiente moduri de reducere a temperaturii mediului ambiental in zonele urbane. Pe timp de vara temperaturile in orase sunt cu 5-7ºC mai mari decat in alte regiuni ale tarii datorita absorbtiei de caldura a cladirilor si strazilor, iar temperatura la nivelul unui acoperis traditional poate fi cu pana la 40ºC mai mare in comparatie cu un acoperis verde. Potrivit unui studiu efectuat de Tyndall Centre, cu privire la schimbarile climatice, este nevoie de 10% mai multa verdeata in orase pentru a diminua efectul de insula urbana (UHI Effect). 

Retentia apelor pluviale
Un avantaj major al acoperisurilor verzi este reducerea scurgerilor de apa, ceea ce duce la reducerea impovararii sistemelor de canalizare cu 70-95%, vara. Acoperisurile verzi au o influenta si asupra reducerii costurilor, diminuand sau reducand la zero nevoia de colectare a apei in rezervoare sau alte echipamente similare de gestionare a apei pluviale. De asemenea, capacitatea de retinere a apei de ploaie ajuta la limitarea accidentelor cauzate de ploi abundente.

Purificarea apei de ploaie
Prin bio-filtrare naturala, acoperisurile verzi previn ajungerea toxinelor in cursurile de apa si caile navigabile. Conform studiului efectuat de Kohler & Schmidt (1990) 95% din plumbul, cuprul si cadmiul sulfurat si 19% din zincul provenit din apa de ploaie raman in substratul acoperisului verde, ajutand astfel la imbunatatirea locala a calitatii apei.

Reducerea emisiilor de CO₂
Acoperisurile verzi ajuta la reducerea cantitatii de CO₂ din aer, care este considerat unul dintre cele mai importante cauze ale incalzirii globale. Un m² de acoperis verde poate absorbi 5 kg de CO₂ pe an. In plus, ca urmare a consumului redus de energie exista o reducere aditionala de dioxid de carbon de 3,2 kg anual.* Astfel, un m² de acoperis verde poate absorbi aceeasi cantitate de CO₂ pe care o masina o emite mergand 80 km.

Un aer mai curat
Plantele de pe acoperisurile verzi pot, de asemenea, capta particule din aer, cum ar fi smog, metale grele si compusi organici volatili de la nivelul atmosferei, avand un efect pozitiv asupra calitatii aerului si sanatati locuitorilor. Cercetatorii estimeaza ca un m² de acoperis verde poate ajuta la absobtia 0.2 kg de particule din aer in fiecare an.**

Habitat natural
Pe masura ce creste urbanizarea, asigurarea biodiversitatii este una dintre cerintele cheie pentru consiliile locale. Acoperisurile verzi pot oferi un habitat pentru diverse specii, restabilind ciclul ecologic perturbat de infrastructura urbana.

Beneficii economice:

Acoperisurile verzi s-a dovedit ca tripleaza durata de viata a acoperisului. Materialele de la baza acoperisului sunt protejate de avarii mecanice, radiatii ultraviolete si temperaturi extreme, necesitand o intretinere mai redusa si astfel, costurile de renovare mai mici.

Eficienta energetica
Acoperisurile verzi ajuta la reducerea consumului de energie pentru incalzire cu 25% si cu 75% pentru racire*. Cum preturile la energie sunt in crestere, devine din ce in ce mai important acest aspect.

Reducerea zgomotului
Un sistem de acoperis verde ofera o izolare acustica buna, pastrand spatiul de locuit mai silentios si mai placut. Astfel, contribuie la reducerea zgomotului in marile orase, zone industriale si aeroporturi.

Beneficii sociale:

Acoperisurile verzi sunt o pata de culoare adusa constructiilor de beton in inima orasului si aduc imbunatatiri substantiale arhitecturii moderne. Potrivit mai multor studii, prezenta unor zone verzi are un efect psihologic de relaxare, ajuta la reducerea presiunii in sange si scade ritmul cardiac. Datorita multiplelor beneficii, acoperisurile verzi sporesc valoarea proprietatilor rezidentiale si comerciale.

Spatiu verde utilizabil
Acoperisurile verzi ofera spatiu verde suplimentar in zonele urbane cu spatiu deschis limitat si adauga valoare cladirilor. Acoperisurile utilizabile pot fi concepute ca gradini comunitare, comerciale sau ca zone de agrement care sa permita numeroase oportunitati de utilizare.

Agricultura urbana
Acoperisurile verzi pot crea oportunitati in plus pentru agricultura urbana. Ele pot reduce amprenta ecologica a unei comunitati urbane putand crea chiar un sistem alimentar, asigurand partial autonomia resurselor alimentare ale comunitatii.

* National Research Council of Canada
** United States Environmental Protection Agency EPA - Reducing UHI: Compendium of Strategies.

Produse mentionate in articol

Sisteme de acoperisuri verzi Urbanscape
 
Sisteme de acoperisuri verzi Urbanscape

Acoperisul verde Urbanscape este un sistem complet, cu greutate redusa, format dintr-o membrana anti-radacina, un sistem de drenaj cu sau fara tampon, un substrat unic patentat de vata minerala bazaltica si stratul de vegetatie. Sistemul de acoperis verde Urbanscape poate fi montat pe orice tip de acoperis: pe suport de beton sau tabla cutata, pe terase inverse (ranversate) sau orice alt tip de materiale utilizate la acoperisuri. Elementele acoperisului verde sunt aceleasi in toate cazurile, difera doar necesarul de izolatie termica si pozitia membranei hidroizolante

Brosura
Vezi detalii
Card produs

Categorii

Material izolator pentru acoperis verde
Material izolator pentru acoperis verde
Izolatie
Izolatie
Constructii
Constructii

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...