proidea.ro catalog online de informatii produse

De-a Arhitectura a lansat inscrierile pentru arhitecti si cadre didactice la cursurile asociatiei din anul scolar 2019-2020


[Arhiva] Stirea poate contine informatii depasite


2018. decembrie 04.

Un arhitect voluntar poate sustine desfasurarea unui curs De-a arhitectura in scoli in doua feluri

Spre website-ul evenimentului

Asociatia De-a Arhitectura a lansat in luna noiembrie 2018 inscrierile pentru arhitecti si cadre didactice la cursurile asociatiei din anul scolar 2019-2020. Arhitectii, urbanistii, arhitectii de interior, peisagistii, designerii si studentii arhitecti care doresc sa faca parte din echipa De-a arhitectura si sa predea ca voluntari la clasa alaturi de un cadru didactic in anul scolar 2019-2020 sunt invitati sa se inscrie in programele asociatiei pana pe 30 mai 2019. Cadrele didactice care doresc sa implementeze la clasa unul dintre cursurile De-a arhitectura in anul scolar viitor sunt invitate sa isi inscrie clasa pana pe 15 martie 2019.

De-a Arhitectura desfasoara programe educationale de arhitectura si mediu construit de 7 ani, in institutii de invatamant din intreaga tara. Beneficiari sunt copiii de gradinita, scoala primara si gimnaziala si pana la liceu, ai caror profesori aleg sa implementeze la clasa unul dintre programele De-a Arhitectura.

"Intr-un mediu educational rigid, in care avem curricule invechite si sisteme de notare axate pe memorare, cursurile De-a arhitectura vin si creeaza un context de invatare cu componenta non-formala. Copiii invata, dincolo de notiuni despre mediul construit, sa puna intrebari si sa gaseasca solutii, sa negocieze, sa lucreze in echipa, sa fie practici, dar in acelasi timp creativi. Cursurile sunt astfel gandite incat sa lase frau liber imaginatiei, dar si sa indemne la rigoare. Pentru ca orice copil care e investit cu incredere, lasat sa exploreze si ghidat cu blandete, isi va lua rolul in serios si va face tot ce poate mai bun din el.", spune antropolog Gabriela Anghel.

In anul scolar 2019-2020, Asociatia De-a Arhitectura ofera asistenta unui numar de 125 clase din scoli de stat, din mediul rural si urban. Toate aceste clase care isi vor alege sa urmeze unul dintre cursurile De-a arhitectura vor avea nevoie de indrumatori si isi vor astepta voluntarii care sa ii ghideze, alaturi de profesor, pe acest traseu frumos, la finalul caruia vor fi mai bogati in informatii, deprinderi si experiente.

Invitam cadrele didcatice sa se inscrie la cursul potrivit:
  • pentru elevii din clasa I sau a II-a: De-a Arhitectura Mini, curs optional (curriculum la decizia scolii sau extracurricular), in limita a 50 de clase (dintre care maxim 8 in mediul rural)
  • pentru elevii din clasa a III-a, a IV-a sau a V-a: De-a Arhitectura in Orasul Meu, curs optional (curriculum la decizia scolii sau extracurricular) ce face parte din oferta la nivel national, aprobat prin Ordinul Ministrului Educatiei Nationale nr. 4422 din 28 august 2014, in limita a 60 de clase (dintre care maxim 10 in mediul rural)
  • pentru elevii din clasa a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a si a XI-a: De-a Arhitectura in Scoala Mea, curs optional (curriculum la decizia scolii sau extracurricular), in limita a 15 clase (dintre care maxim 2 in mediul rural).
In programul de asistenta al asociatiei se pot inscrie numai clasele din scolile de stat. scolile private care doresc sprijin pot contacta asociatia folosind adresa de e-mail: inscrieri@de-a-arhitectura.ro.

Inscrierile sunt deschise si pentru arhitecti voluntari
Un arhitect voluntar poate sustine desfasurarea unui curs De-a arhitectura in scoli in doua feluri:
  1. Asistarea unei singure clase pe parcursul unui an scolar (septembrie-iunie), in echipa cu invatatorul/profesorul. Presupune prezenta la fiecare ora de curs, pregatirea orelor si discutii de feedback.
  2. Asistarea uneia sau mai multor clase la distanta, pe parcursul unui an scolar. Presupune comunicarea (in general saptamanala) cu invatatorul clasei pentru a-l ajuta sa pregateasca si sa sustina independent lectiile. Aceasta modalitate le este accesibila voluntarilor veterani, care au predat cel putin un an in maniera directa.
Toti cei interesati sunt invitati sa consulte si sa se inscrie pe pagina web dedicata: http://de-a-arhitectura.ro/inscrieri/ si sa contacteze asociatia pentru alte detalii la: inscrieri@de-a-arhitectura.ro. Ordinul Arhitectilor din Romania finanteaza o parte a programelor asociatiei prin taxa "Timbrul Arhitecturii".

Pentru a va inscrie, completati: Formularul de inscriere pentru arhitecti voluntari.


ibuild.info si ProIDEA sunt parteneri media ai Asociatiei De-a Arhitectura.

Pentru alte informatii legate de acest eveniment luati legatura cu persoana de contact a asociatiei De-a Arhitectura sau faceti clic pe butonul Cerere de informatii.
 

Firma
Sediu: RO-020321 , Bucuresti, str. Sergent Dumitru Matei, nr.6, Sector 2
E-mail:
Web: www.de-a-arhitectura.ro
Inscrieri
   
   
Asociatia De-a Arhitectura isi propune dezvoltarea si promovarea educatiei de arhitectura si mediu construit in vederea constientizarii si a cunoasterii valorilor arhitecturii, design-ului si ale urbanismului. Prin intelegerea si asumarea acestor valori de catre diverse categorii de public, urmarim cresterea calitatii mediului construit din mediile urbane si rurale. "De-a arhitectura" este un program cultural care familiarizeaza elevii cu notiuni de arhitectura si urbanism introduse prin observare directa si aplicate creativ. Scopul este promovarea valorilor universale ale arhitecturii si ale mediului construit si promovarea lor ca parte din cultura generala.
Cuvinte cheie:  inscriere  inscrieri  arhitect  voluntar  arhitecti  voluntari  urbanist  urbanisti  arhitectii  urbanistii  interior  interiori  peisagist  peisagisti  designer  designeri  designerii  student  studenti  studentii  arhitectural  arhitectura  cur  cursuri  cursurile  2019  2020  de  arhitectura  asociatia  asociatie