proidea.ro catalog online de informatii produse

Proiectul Apartament #better 2019 - prezentarea practica a unui apartament corect


[Arhiva] Stirea poate contine informatii depasite


2019. septembrie 03.

Atat ca model de buna practica, dar si ca ocazie de educatie imobiliara pentru publicul larg

Locatie: Romexpo, Pavilion B2, stand 354-357
Perioada: 12-15 septembrie 2019.

Proiectul Apartament #better este realizat de catre Asociatia #better in parteneriat cu Romexpo si firme expozante din cadrul BIFE-SIM 2019.

Acest proiect a luat forma din dorinta de a informa publicul cu privire la un apartament corect din punct de vedere al suprafetei optime si al dispunerii pieselor de mobilier. Acesta contine atat latura educativa/informativa (finantare, contracte, credite etc), cat si prezentarea practica a unui apartament corect din punct de vedere al suprafetei, accesului si dispunerii pieselor de mobilier.

Asociatia #better doreste sa defineasca un model concret care spera sa devina o referinta, un pretext de pregatire a deciziei, un deziderat: Apartamentul cu 3 camere, cu suprafata utila de 100 metri patrati, cu buget de 100.000 euro, in zona cel mai probabil metropolitana, a oraselor mari si aglomerate – Bucuresti, Cluj, Iasi, Brasov, Timisoara.

Spre website-ul evenimentului

Sunt o serie de trasaturi neaparat necesare unui astfel de tip de demers:
  • bloc cu regim de inaltime P+2, cu parter liber destinat relatiei cu curtea si cu 2 locuri de parcare pentru fiecare apartament.
  • apartamentele au fereastra la baie, spatii de depozitare, bucatarie inchisa independenta, balcon inchis dar si deschis, suprafete cel putin minim legal stipulat in legea locuintei
  • model de asociere pentru derularea investitiei prin asocierea viitorilor vecini dar si regulament de locuire.
  • probabil cel mai relevant, buget eficient rezultat din asociere non-profit si implicare a viitorilor vecini inca din faza de alegere a terenului – zona, cerinte specifice.
  • curs de pregatire a deciziei cu implicarea companiei angajator si chiar de sustinere a relatiei financiare cu banca.
  • promovarea conceptului si a documentatiei tehnice ca model de buna practica si referinta pentru cei care urmeaza un alt parcurs pentru alt tip de locuinta, dar care pot sa inteleaga astfel ce documente sunt necesare, care sunt riscurile unei decizii emotionale sau care pot fi avantajele unui demers bine documentat atat ca timp alocat cat si criterii de alegere.
Pentru prezentarea unui astfel de apartament, in Pavilionul B2 din cadrul BIFE-SIM – Targ international de mobila, echipamente si accesorii este creata o zona de 150 mp, ceea ce in realitate se plateste atunci cand construiesti, dincolo de spatiul UTIL – 100 metri patrati, la care se adauga parcari, spatii comune, grosimi de pereti.

Firmele participante la BIFE-SIM, implicate in acest proiect sunt: Arta Lemnului, Blum, Bucin Mob, Lismaster, Green Mood, Luminna, Home & More Concept, Quadra (Fain Living) si Sipro. De asemenea, pentru realizarea acestui proiect s-au alaturat si firme precum Delta Studio si Kulttur, Bim Drafter, ABB Romania (electrice) si Deretica (sistem centralizat aspiratie).


ibuild.info si ProIDEA sunt parteneri media al evenimentului.
 

Firma
Sediu: RO-23961 sector 2, Bucuresti, Str. Mantuleasa nr 17
Mobil: +40 72 177 1944
E-mail:
Web: www.we-better.com
Florin Enache
arhitect  
   
   
#better este o initiativa pozitiva si proactiva, care promoveaza calitatea, responsabilitatea, educatia si confortul prin responsabilizarea actorilor implicati in configurarea si amenajarea spatiului construit si invita pe oricine doreste sa fie co-autor, sa vina cu exemple #better din experienta profesionala.
Denumiri marca: #better
Sediu: RO-011465 Bucuresti, Bucuresti, b-dul Marasti nr. 65-67
Telefon: +40 21 207 7000
Fax: +40 21 207 7070
E-mail:
Web: www.romexpo.ro
Web: www.bife-sim.ro
Informatii
   
   
   
   
   
ROMEXPO SA este liderul industriei romanesti de targuri si expozitii, imbinand traditia cu experienta si calitatea de nivel international, toate in beneficiul clientilor sai. Manifestarile expozitionale organizate se adreseaza specialistilor, dar si publicului larg, abordand urmatoarele domenii principale: agricultura, industria prelucratoare, constructii, hoteluri si restaurante, turism, invatamant si formare profesionala, sanatate si asistenta sociala, gestiunea deseurilor, activitati sportive, recreative si distractive, activitati de infrumusetare si ingrijire corporala.
Denumiri marca: CONSTRUCT EXPO, AMBIENT EXPO, ROMTHERM, BIFE, ROMHOTEL
Cuvinte cheie:  proiect  proiectul  apartament  apartamentul  better  beter  #better  #beter  2019  practica  apartamentului  corect  romexpo  expo