#reCONSTRUIM 2019 - 14-17 martie 2019

Stire arhivata
Continutul acestei stiri nu mai este de actualitate.

Eveniment organizat in cadrul evenimentului Construct-Ambient Expo -sala Titulescu- din cadrul Romexpo, Bucuresti

Spre website-ul evenimentului
Spre website-ul evenimentului


+1000 de specialisti – 4 zile, 4 capitole majore de interes general
Organizatorii hackathon-ului NOVEMBarh, desfasurat in noiembrie 2017 si 2018 cu peste 300 de arhitecti si specialisti parteneri, aduc in cadrul Construct-Ambient Expo 2019, la a II-a editie un nou concept inspirat de hackathon.

#reCONSTRUIM
  • afirma nevoia unei reevaluari a prioritatilor profesionale si a prioritatilor publice in domeniul constructiilor
  • este summitul de 4 zile al profesionistilor din constructii si specialistilor parteneri din domenii conexe si un eveniment asociat Construct Expo.
Un eveniment activ, cu un concept diferit, care pune accentul pe lucrul in echipa si prototiparea de solutii reale la probleme definite punctual. Formatul de eveniment imbina networking-ul cu ateliere tematice si sesiuni intensive de prezentari concise, de tip pitch.

1 zi #reCONSTRUIM, teme intr-un registru specific, care se completeaza intre ele, creaza aliante, devin mai puternice si impreuna conteaza mai mult decat una singura. 4 zile #reCONSTRUIM, 4 capitole majore, +1000 de specialisti.

RISC – Siguranta in mediul construit vechi si nou – ziua 1
LEGISLATIE – Constructii, domeniu strategic – ziua 2
SUSTENABILITATE – de la educatie la solutii smart – ziua 3
FINANCIAR – ce platim: concept, santier, exploatare - ziua 4


Arhitecti, urbanisti, designeri, ingineri, constructori, producatori de materiale de constructii, reprezentanti din sectorul imobiliar si ai asociatiilor profesionale din intreg domeniul constructiilor, profesionisti din administratia locala si centrala, participa la eveniment.

Specialistii din constructii isi unesc experienta intr-un efort sustinut interdisciplinar cu perspectivele noi si oportunitatile complementare aduse de specialisti din domenii conexe: avocati si economisti, oameni de business, antreprenori, specialisti in comunicare, publicitate, design thinking, sociologie, etc.

Stim 1, 4, 7, 10 ... probleme ... si avem sa dam si altora! La #reCONSTRUIM nu le dam ci le punem "pe masa", constient si le prezentam si dezbatem pentru rezolvarea lor. Pentru ca toti ne dorim solutii pentru o multitudine de probleme.

#reCONSTRUIM ca sa transformam problemele in directii de actiune. Suntem multi cei care ne dorim solutii, dar ne lipseste inca directia si, adunat cu lipsa de timp, suntem tentati sa amanam a ne implica activ.

Atunci cand ne alegem fiecare o tema ca prioritate – castigam timp! Pentru ce? Pentru ca fiecare sa ne implicam, in dezvoltarea unei directii – unei teme – si sa devenim si noi parte a procesului care va face diferenta:

#reCONSTRUIM este cadrul necesar pentru:
Formarea echipei → comunicare → definirea problemei → prototipare de solutii → testare → aliante → reconfigurare → resurse si implementare.

Prin cele +1000 de voci ale spcialistilor in constructii, aducem impreuna in atentia publica problemele, directiile si expertiza necesara pentru rezolvari cu adevarat functionale pentru 4 capitole majore:

14 martie: RISC – Siguranta in constructii, vechi si noi – securitate la incendiu, cutremur, riscuri, scoli, gradinite, spitale sigure.
15 martie: LEGISLATIE – Constructii, domeniu strategic – codul constructiilor, ITP pentru constructii, sincronizare legislativa, simplificarea procesului de avizare, domeniu strategic 2019-2028, certificarea operatorilor economici in constructii.
16 martie: SUSTENABILITATE – De la educatie la solutii smart – arhitectura in scoala primara, metode locale de implementare a inovatiilor si a principiilor sustenabile in orasele si locuintele noastre, GIS, BIM, NZEB, eficienta energetica, IoT.
17 martie: FINANCIAR - ce platim: concept/santier/exploatare - contabilitate, economia preventiei, criterii de performanta in exploatarea constructiilor, suprataxarea cladirilor neconforme, parteneriate responsabile cu sectorul bancar, asigurarea imobilului, a firmei sau a persoanei, workplace, property & facility management.

In lipsa prioritizarii acestor 4 aspecte majore ne indreptam catre o criza nationala. Expertii din domeniu stiu deja ca sectorul constructiilor din Romania este foarte expus in acest moment unei crize cu grave implicatii sociale, care se ascunde in spatele boom-ului imobiliar.

Cresterea nesustenabila din ultimii ani a unei piete in convulsii, cu cerere distorsionata, cu legislatie stufoasa si interpretabila, cu beneficiari care spera in garantii inexistente, ne expune unor efecte de tip domino, similare cu cele ale crizei financiare din 2008. In lipsa unor masuri imediate, de preventie, efectele acestei crize iminente, vor fi mult mai profunde si mai grave ca implicatii atat sociale cat si financiare.

Cum #reCONSTRUIM

1. Sustine tema care te preocupa si se potriveste cu experienta si interesele tale. Temele sunt disponibile public pe grupul comunitatii #reCONSTRUIM www.facebook.com/groups/2042908432591850/
2. Intra in contact cu echipa sau coordonatorul zilei pentru a te inscrie si/sau initiaza propria tema, ideal o tema de echipa. Posteaza-o in grupul #reCONSTRUIM – www.facebook.com/groups/2042908432591850/
3. REZERVA un loc pentru eveniment, numarul de locuri este limitat. Alege ziua in care se dezbate tema ta. (Locurile se ocupa in ordinea inscrierilor).

#reCONSTRUIM un eveniment diferit, cu participare in echipa!
Locul evenimentului: sala Titulescu, Romexpo.

#reCONSTRUIM este ocazia necesara pentru ca un domeniu eminamente tehnic, domeniul constructiilor, sa iasa in public, responsabil, asumat. Aici generam cadrul necesar pentru ca eforturile specialistilor din constructii si profesionistilor din domenii conexe, dorinta de schimbare, eforturile de upgrade ale domeniului, sa devina actiuni comune, mai solide, mai puternice. Aducem teme si echipe impreuna pentru a avea imaginea intreaga a domeniului acum, prioritatile si locul fiecarei actiuni in ansamblu.

Coordonator – arhitect Florin Enache
PR&comunicare – arhitect Livia Ivanovici
Grafica&comunicare – arhitect Ovidiu Grigorescu
Data manager – arhitect Alexandru Sumanariu
Siguranta – inginer constructor Cristian Onofrei
Legislatie – arhitect Bogdan Udrescu
Financiar – avocat Cristina Olariu
Sustenabilitate – arhitect Sergiu Petrea
Consultant – designer comunitati – Madalina Neagu.


ibuild.info si ProIDEA sunt parteneri media al evenimentului.

Pentru alte informatii legate de acest eveniment luati legatura cu persoana de contact a asociatiei Better sau faceti clic pe butonul Cerere de informatii.
Categorii
Placa de constructie, produs semifinit, material de baza
Placa de constructie, produs semifinit, material de baza
Constructii de infrastructura
Constructii de infrastructura
Cofraj, schela
Cofraj, schela
Ascensor, scara rulanta
Ascensor, scara rulanta
Poarta industriala, usa de garaj, poarta, gard
Poarta industriala, usa de garaj, poarta, gard
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...