Peste 3.300 de echipe de studenti participa la concursul International VELUX Award 2018

Un numar record de echipe s-a inscris pentru a participa la cel mai mare concurs destinat studentilor la arhitectura

Un numar record de 3.318 echipe s-a inscris pentru a participa la cel mai mare concurs destinat studentilor la arhitectura – VELUX International Award, editia 2018. Participantii concureaza pentru premii in valoare de 30.000€, dar si pentru sansa de a-si prezenta proiectele despre lumina naturala in fata juriului prezent la Festivalul Mondial de Arhitectura.
"Suntem incantati sa vedem ca atat de multe echipe s-au inscris pentru concursul de anul acesta", declara managerul de program al competitiei, Per Arnold Andersen, de la Grupul VELUX. "Cu un numar record de universitati si tari participante, ne asteptam ca intrecerea dintre proiecte sa fie provocatoare."
International VELUX Award este o competitie bienala care invita studentii de la arhitectura din intreaga lume sa ia in considerare rolul luminii naturale ca pe o sursa importanta de energie si bunastare. Scopul sau este de a consolida utilizarea acestei surse infinite in proiectarea cladirilor, in educatia studentilor la arhitectura, dar si pentru a stabili o legatura durabila cu viitorii arhitecti.
"Mai mult de 3.000 de echipe din scoli si universitati de arhitectura din 102 tari isi pot demara pregatirea proiectelor pentru premiul din acest an. Ne bucuram sa vedem ca studentii din cinci regiuni apreciaza si utilizeaza lumina naturala in arhitectura, dar mai ales o considera o strategie si o solutie pentru viitor", adauga Per Arnold Andersen.

Juriu renumit pentru evaluarea proiectelor
Echipele de studenti inregistrate pentru a participa la competitie sunt rugate sa inscrie un proiect pana la data de 15 iunie, intr-una dintre cele doua categorii – "Lumina naturala in cladiri" sau "Investigatii ale luminii naturale". Astfel, in luna iunie, juriul va selecta doi castigatori, din fiecare dintre cele cinci regiuni membre ale Uniunii Arhitectilor: 1) Europa de Vest, 2) Europa de Est si Orientul Mijlociu, 3) America, 4) Asia si Oceania si 5) Afica. Cei selectati vor fi invitati sa-si prezinte proiectele in cadrul Festivalului Mondial de Arhitectura ce are loc in luna noiembrie, iar juriul va alege un castigator la nivel mondial din fiecare categorie de premii. De asemenea, studentii care demonstreaza utilizarea inovatoare a produselor VELUX vor primi premii din partea juratilor.

In acest an, juriul este format din arhitectii Carme Pigem (ES), Rick Joy (SUA), Saša Begović (HR) si Li Hu (CH), precum si vicepresedintele Centrului de Inovare VELUX, Martin Pros Jepsen.

International VELUX Award
Competitia a fost lansata in 2003, cu premii in 2004, 2006, 2008, 2010, 2012, 2014 si 2016. Aceasta este organizata in stransa colaborare cu Uniunea Internationala a Arhitectilor (UIA) si cu Festivalul Mondial de Arhitectura si este recunoscut de Asociatia Europeana pentru Educatia Arhitecturala, Institutul American de Studii in Arhitectura, Consortiul de Centre de Cercetare Arhitecturala si Asociatia Colegiului scolilor de Arhitectura.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele VELUX, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei VELUX Romania Srl, folosind butonul corespunzator.

Produse mentionate in articol

 
Ferestre de mansarda VELUX
29 produse

VELUX produce ferestre de mansarda de calitate superioara de mai bine de 75 de ani. Caracteristicile produselor va ajuta sa va bucurati de multa lumina naturala, aer proaspat si privelisti minunate. VELUX ofera si solutii automatizate. Incepand din anul 2018, ferestrele VELUX au facut pasul in era digitala. Kitul de control climatic VELUX Active este unicul produs de pe piata care opereaza automat ferestrele si rulourile VELUX INTEGRA®, pe baza unor senzori de temperatura, umiditate si dioxid de carbon. In plus, kitul vine cu o aplicatie pentru telefoane inteligente care iti permite sa vezi si sa controlezi permanent statusul climatului interior din mansarda ta.

29 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
 
Ferestre pentru acoperis terasa VELUX
3 produse

Ferestrele pentru acoperis terasa pot schimba semnificativ aspectul unei incaperi. Sunt cea mai rapida modalitate de iluminare naturala si ventilatie, creand acel sentiment de deschidere a spatiilor de sub acoperis si avand un impact vizual spectaculos. Gama de solutii VELUX pentru acoperis terasa include fereastra cu actionare electrica, fereastra cu operare manuala cu ajutorul unei tije telescopice (ambele variante se pot deschide) si fereastra fixa, care nu se deschide.

3 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
 
Tuneluri solare VELUX
2 produse

Tunelul solar VELUX este produsul care aduce lumina in cele mai indeparate colturi ale casei. Are un profil exterior similar unei ferestre de mansarda, un tub puternic reflectorizant, rigid sau flexibil, si o aplica eleganta la interior. Pe cat de simplu, pe atat de inovativ.

2 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
 
Rulouri decorative si parasolare VELUX
13 produse

Accesorizati fereastra VELUX cu rulourile VELUX pentru controlul luminii si al caldurii si cu o plasa impotriva insectelor. Noua colectie de culori si modele, cu materiale opace sau transparente este acum la dispozitia ta. Alege dintre rulourile exterioare parasolare si din gama de rulouri interioare - cu actionare manuala, electrica sau cu motor solar. Beneficii: control al caldurii, control al luminii, filtrare a luminii, protectie impotriva insectelor.

13 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...