proidea.ro catalog online de informatii produse

Te simti deprimat? Stiai ca expunerea la lumina naturala iti poate imbunatati starea de spirit?


2019. ianuarie 21.

VELUX prezinta sase pasi simpli prin care putem reimprospata aerul din interior

Decoratiunile de Craciun au fost impachetate, vremea este posomorata si multi dintre noi se resimt financiar dupa perioada sarbatorilor de iarna. Nu e de mirare ca ne simtim putin mai apatici, mai ales lunea, denumita si "Blue Monday", adica cea mai deprimanta zi a anului. Cu toate acestea, in ciuda acestor factori care contribuie la starea de tristete, exista doua lucruri simple pe care le puteti face pentru a va imbunatati starea de spirit: iesiti afara, chiar daca nu este insorit sau ramaneti in interior langa o fereastra, daca doriti sa evitati frigul de afara.Lumina naturala reduce simptomele tulburarii afective sezoniere
Potrivit Centrului de Cercetare pentru Iluminat din SUA, aproximativ 5% din populatia mondiala este afectata de un fel de depresie, denumita tulburarea afectiva sezoniera (Seasonal Affective Disorder - SAD), caracterizata prin episoade depresive recurente in perioadele de toamna si iarna.

In timp ce cauza senzatiei de melancolie sau depresie nu este cunoscuta, studiile din ultimii 20 de ani au demonstrat ca expunerea la lumina naturala influenteaza in mod semnificativ starea noastra de bine si poate contribui la reducerea simptomelor tulburarilor afective sezoniere. Printre simptomele SAD se regasesc atat intensificarea sentimentului de depresie, scaderea interesului pentru toate activitatile sau pentru majoritatea lor, o stare de somnolenta si de iritabilitate, cat si cresterea poftei de mancare, in special carbohidrati si, in consecinta, luarea in greutate.

Un studiu recent realizat de YouGov, efectuat in Europa si America de Nord, a aratat ca sapte din zece oameni (69%) cred ca lumina naturala le influenteaza starea de spirit.

Este evident ca parerea generala a oamenilor este ca lumina naturala si starea de spirit sunt strans legate intre ele. Intrebarea care se pune este, totusi, daca oamenii se expun unei cantitati suficiente de lumina naturala in timpul zilei pentru a-si stimula pozitiv starea de spirit si starea de bine? O simpla schimbare a obiceiurilor ne poate ajuta in acest sens - si anume sa stam aproape de o fereastra in timpul orelor de lucru sau de studiu.

O plimbare zilnica in aer liber va poate imbunatatii starea de spirit
Alte studii indica faptul ca tulburarea afectiva sezoniera se poate trata eficient printr-o ora de plimbare dimineata. Un alt studiu european care a comparat tratamentul cu lumina artificiala (cu un nivel >2800 lucsi) si tratamentul cu lumina naturala al unui grup de persoane care suferea de tulburarea afectiva sezoniera a dezvaluit ca expunerea la lumina naturala a imbunatatit randamentul persoanelor implicate in studiu.

"Timpul petrecut in aer liber, in lumina naturala, s-a dovedit a fi un factor de stabilizare a nivelului de serotonina si un factor declansator al endorfinelor care te fac sa te simti mai fericit, ceea ce duce la o stare de spirit mai buna. De aceea incurajam oamenii sa se inconjoare cu lumina naturala, chiar si pentru o jumatate de ora in aceasta zi de luni, pentru a-si imbunatati dispozitia si pentru a se simti mai pozitivi", declara Noemi Ritea, Manager General VELUX Romania.

Pentru cei care sunt nevoiti din diverse motive sa ramana in interior, este timpul sa regandim modul in care traim in spatiile inchise si sa ne asiguram ca facem toate eforturile pentru ca mediul interior sa devina unul sanatos. Iata sase pasi simpli prin care putem reimprospata aerul din interior (https://www.velux.ro/indoorgeneration):
  • deschideti ferestrele de trei pana la patru ori pe zi, pentru a permite ca aerul curat sa patrunda in incaperi
  • mentineti inchise usile in baie si porniti ventilatorul de aspiratie sau deschideti o fereastra atunci cand faceti dus
  • porniti ventilatorul hotei atunci cand gatiti si deschideti geamurile
  • nu ardeti lumanari
  • uscati hainele in mediul exterior
  • faceti curatenie regulat.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele VELUX, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei VELUX Romania Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-500152 Brasov, Brasov, str.Turnului nr.5 Coresi Business Park, cladirea T42, modul A3
Telefon: +40 26 840 2740
E-mail:
Web: www.velux.ro
Web: www.veluxshop.ro
Departamentul de Relatii Clienti
  +40 26 840 2740
   
   
   
Grupul VELUX a revolutionat conceptul de "fereastra de mansarda". Cei peste 75 de ani de experienta au consacrat Grupul VELUX ca fiind cel mai inovator brand de pe piata. Astazi, sunt recuoscuti pentru produsele de inalta calitate pe care le comercializeaza si pentru profesionalismul cu care isi trateaza clientii si partenerii de afaceri. Prin toate activitatile desfasurate promoveaza ideea de confort si siguranta pe termen lung, iar produsele lor inovatoare vin sa confirme acest lucru.
Denumiri marca: VELUX
Cuvinte cheie:  velux  fereastra  ferestre  mansarda  rulouri  parasolare  acoperis  terasa  tunel  solar  solare  tunele  6  sase  pasi  simpli  improspatare  aer  interior