VELUX introduce principiile de design "Outside-in" pentru a indruma remodelarea si reconstruirea spatiilor interioare

Aerul proaspat si lumina naturala permit naturii sa intre in casele noastre

Aerul proaspat si lumina naturala permit naturii sa intre in casele noastre - Foto Velux Group
Aerul proaspat si lumina naturala permit naturii sa intre in casele noastre - Foto Velux Group


Odata cu cresterea cererii pentru materiale naturale in toate aspectele vietii noastre, fie ca este vorba de alimente si bauturi organice, mobilier din lemn si plante in casele noastre, VELUX introduce principiile de design Outside-in pentru a ne indruma sa remodelam si sa reconstruim spatiile noastre interioare avand in minte natura. Astazi oamenii petrec pana la 90% din timpul lor in interior si locuiesc tot mai mult in medii urbane, facandu-i tot mai putin conectati cu natura. Casele noastre nu numai ca trebuie sa fie spatii multifunctionale pentru relaxare si petrecerea timpului cu prietenii sau familia, dar ar trebui sa fie gandite ca medii care reconecteaza oamenii cu natura prin lumina si aer proaspat, dar si prin privelisti spre exterior.

Aerul proaspat si lumina naturala permit naturii sa intre in casele noastre - Foto Velux Group
Aerul proaspat si lumina naturala permit naturii sa intre in casele noastre - Foto Velux Group


Principiile VELUX de design Outside-in (de la exterior in interior) incurajeaza oamenii sa-si contureze spatiile cu lumina naturala si sa aduca sunetele si mirosurile naturii inapoi in casa. "Relatia dintre natura, arhitectura si design interior a existat de sute de ani. Dar, multe dintre casele noastre au pierdut aceasta legatura. Vrem sa inspiram oamenii sa isi proiecteze spatiul, astfel incat sa simta ca natura le este aproape; acea lumina care schimba spatiul de la zi la noapte. si sa lase in casa aerul proaspat, sunetele pasarilor si fosnetul frunzelor pentru a trai o experienta senzoriala la schimbarea anotimpurilor, lucruri care au o influenta pozitiva asupra bunastarii noastre&", explica arhitectul de la Grupul VELUX, Lone Feifer, director responsabil pentru sustenabilitate si arhitectura.

Aflati mai multe despre cum principiile VELUX de design Outside-in si cum Kate Watson-Smyth, consultant si jurnalist de design interior, a integrat principiile de proiectare in casa ei:Principii de design Outside-in, de la exterior in interior

1. Design cu vedere spre exterior
Tindem sa consideram ferestrele ca ceva normal. Dar, cei mai multi dintre noi au simtit cum pierdem notiunea timpului si a spatiului atunci cand privim catre exterior. O priveliste exterioara ne ofera o imagine asupra lumii, dar si a locului nostru in lume. Devenim parte a naturii pe masura ce vedem cum ziua se transforma in noapte si asistam la schimbarea anotimpurilor. Privind in sus spre cer invocam o legatura veche cu natura. Va amintiti cand stati intinsi pe jos si priviti cum norii se misca in bataia vantului? Sau contempland stelele, noaptea?

2. Design cu lumina zilei
Nimic nu se compara cu lumina naturala. Chiar si cele mai bune forme de iluminat artificial rar se ridica pana la puterea luminii naturale. Soarele este o sursa puternica si durabila de lumina si energie. Lumina naturala va face casa sa fie mai deschisa si primitoare, iar spatiul dvs. sa para mai mare. Valorificarea luminii naturale zenitale este o modalitate extrem de eficienta de a aduce un flux natural de lumina direct in casa. Lumina naturala din abundenta dimineata este esentiala pentru a ramane in echilibru cu ritmul circadian 24 de ore si este vitala pentru sanatatea si bunastarea noastra.

3. Design cu aerisire naturala
Un spatiu plin cu aer proaspat este un spatiu plin de sunete si mirosuri ale naturii. Fosnetul copacilor in vant, rapaitul ploii pe terasa si cantecul pasarilor. Mirosul unui gazon proaspat taiat si mirosul florilor. Prospetimea diminetii devreme, caldura dupa-amiezii si racoarea noptii. Deschiderea ferestrelor si a usilor pentru fluxul natural de aer este o modalitate excelenta de a crea un climat interior sanatos. Aerul proaspat este vital pentru sanatatea noastra, ajutandu-ne sa ne simtim mai bine si sa gandim in mod clar.

Aerul proaspat si lumina naturala permit naturii sa intre in casele noastre - Foto Niklas Hart
Aerul proaspat si lumina naturala permit naturii sa intre in casele noastre - Foto Niklas Hart


Principiile VELUX de design Outside-in, de la exterior in interior, fac parte din noua sa campanie, "Lasati natura inapoi in casa", care exploreaza riscurile pe care stilul de viata modern petrecut in interior il poate avea asupra bunastarii noastre generale. Faptul ca am devenit o populatie din ce in ce mai urbanizata inseamna ca ne-am pierdut conexiunea cu natura. Ingrijorator, generatia urmatoare are sanse sa se confrunte cu o deconectare si mai mare de natura, daca nu vom incepe sa facem niste schimbari imediate. Campania isi propune sa inspire o astfel de schimbare, aratand de ce trebuie sa luam masuri pentru a inversa aceasta tendinta si de a lasa exteriorul, in interior.

Pentru a afla mai multe informatii despre campania VELUX "Lasati natura inapoi in casa" vizitati: www.letnaturebackin.com

Aerul proaspat si lumina naturala permit naturii sa intre in casele noastre - Foto Velux Group
Aerul proaspat si lumina naturala permit naturii sa intre in casele noastre - Foto Velux GroupIn cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele VELUX, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei VELUX Romania Srl, folosind butonul corespunzator.

Produse mentionate in articol

 
Ferestre de mansarda VELUX
29 produse

VELUX produce ferestre de mansarda de calitate superioara de mai bine de 75 de ani. Caracteristicile produselor va ajuta sa va bucurati de multa lumina naturala, aer proaspat si privelisti minunate. VELUX ofera si solutii automatizate. Incepand din anul 2018, ferestrele VELUX au facut pasul in era digitala. Kitul de control climatic VELUX Active este unicul produs de pe piata care opereaza automat ferestrele si rulourile VELUX INTEGRA®, pe baza unor senzori de temperatura, umiditate si dioxid de carbon. In plus, kitul vine cu o aplicatie pentru telefoane inteligente care iti permite sa vezi si sa controlezi permanent statusul climatului interior din mansarda ta.

29 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
 
Tuneluri solare VELUX
2 produse

Tunelul solar VELUX este produsul care aduce lumina in cele mai indeparate colturi ale casei. Are un profil exterior similar unei ferestre de mansarda, un tub puternic reflectorizant, rigid sau flexibil, si o aplica eleganta la interior. Pe cat de simplu, pe atat de inovativ.

2 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
 
Rulouri decorative si parasolare VELUX
13 produse

Accesorizati fereastra VELUX cu rulourile VELUX pentru controlul luminii si al caldurii si cu o plasa impotriva insectelor. Noua colectie de culori si modele, cu materiale opace sau transparente este acum la dispozitia ta. Alege dintre rulourile exterioare parasolare si din gama de rulouri interioare - cu actionare manuala, electrica sau cu motor solar. Beneficii: control al caldurii, control al luminii, filtrare a luminii, protectie impotriva insectelor.

13 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
 
Ferestre pentru acoperis terasa VELUX
3 produse

Ferestrele pentru acoperis terasa pot schimba semnificativ aspectul unei incaperi. Sunt cea mai rapida modalitate de iluminare naturala si ventilatie, creand acel sentiment de deschidere a spatiilor de sub acoperis si avand un impact vizual spectaculos. Gama de solutii VELUX pentru acoperis terasa include fereastra cu actionare electrica, fereastra cu operare manuala cu ajutorul unei tije telescopice (ambele variante se pot deschide) si fereastra fixa, care nu se deschide.

3 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...