URSA este prima companie de pe piata care prezinta produse fabricate cu tehnologia Lignin

URSA este prima companie de pe piata care prezinta produse fabricate cu tehnologia Lignin

Tehnologia durabila si inovatoare Lignin folosita pentru fabricarea produselor URSA scoate in evidenta proprietatile ecologice ale materialului

URSA goes green - URSA devine verde - a fost principiul nostru calauzitor de multi ani, si reprezinta un angajament constient pentru o mai buna protejare a mediului, pe care il implementam acum in practica pe parcursul intregului proces de productie. Productia de materiale folosind tehnologia Lignin inseamna pentru noi inceputul unei ere cu totul noi, cu care facem un pas mai aproape de dezvoltarea durabila a materialelor izolatoare in industria constructiilor.

Liant natural obtinut din lemn

Lignina este un polimer natural care se gaseste in lemn si in plante. Acesta serveste ca suport care tine fibrele de celuloza impreuna si printre altele, confera lemnului rezistenta si stabilitate. Este, de asemenea, o materie prima regenerabila care este rezistenta la razele UV si umiditate, bacterii si ciuperci. Este un produs secundar care rezulta din productia de hartie si celuloza si este transformat in rasini pe baza de lignina. Este disponibil in cantitati mari fara sa fie necesara o prelucrare ulterioara.

Liant natural si durabil

Productia vatei minerale de sticla este asemanatoare cu cea a vatei de zahar. Deseurile de sticla sunt topite si centrifugate printr-o sita ceramica in fibre subtiri. Singura diferenta este ca fibrele minerale nu adera intre ele de la sine si este necesara adaugarea unui liant care sa faca acest lucru. Contribuie la reducerea amprentei de carbon asupra mediului, la o dezvoltare durabila, este durabil si stabil, indeplineste obiectivele de durabilitate si protejeaza planeta. Lignina fiind o materie prima regenerabila este o alternativa prietenoasa cu mediul, a carei utilizare va fi continuu dezvoltata in viitor si extinsa la intregul portofoliu de produse.

Cea mai buna alegere pentru mediu si umanitate

Produsele URSA din vata minerala de sticla, fabricate cu tehnologia Lignin, sunt cele mai naturale materiale de pe piata produselor izolante. Pe langa faptul ca acesta contribuie la protectia climei, are grija de sanatatea locuitorilor. In plus, utilizarea izolatiei reduce consumul de energie ducand astfel la scaderea emisiilor de CO₂.

Suntem mandri sa prezentam tehnologia URSA Lignin la doua produse Premium - URSA SF 32 sI URSA SF 34

Noile grupuri de produse premium reprezinta inceputul unei noi tehnologii pentru dezvoltarea durabila a materialelor izolatoare in industria constructiilor.

Caracteristici excelente ale produselor sustenabile produse cu tehnologia Lignin:

  • proprietati mecanice excelente
  • fabricat cu mai putine emisii de CO₂
  • tehnologie ecologica
  • contributie suplimentara la reducerea amprentei de carbon asupra mediului
  • culoare naturala a produsului
  • placut la atingere
  • miros placut ca cel al lemnului
  • folosirea resurselor naturale inepuizabile
  • imbunatatirea calitatii vietii si calitate buna a aerului in spatiile de locuit.

Datorita executiei de inalta calitate, produsele au primit certificatele internationale: Blue Angel, EUCEB, RAL si EPD.

Lignina Kraft va fi folosita pentru producerea celor doua produse URSA SF 32 si URSA SF 34, materialul de baza fiind produsul UPM BIO Piva 100. Bioliantii pe baza de lignina Kraft, un produs rezidual din prelucrarea lemnului, ajuta la tranzitia de la materii prime fosile, la un viitor mai durabil, cu emisii neutre de CO₂.

UPM este prezenta in marile segmente ale industriei, de exemplu, de la utilizarile finale ale glicolului din surse regenerabile, care includ textile, sticle PET, ambalaje, agenti frigorifici, produse compozite, produse farmaceutice, cosmetice si detergenti. Umpluturi functionale regenerabile (RFF - Renewable Functional Fillers) pe baza de lignina reprezinta o alternativa durabila la oxidul de siliciu precipitat, intr-o gama larga de produse din cauciuc si plastic.

UPM Biochemicals ofera biolianti inovatori, durabili si competitivi, pe baza de lemn, care inlocuiesc materiile prime fosile, si imbunatatesc impactul asupra mediului intr-o varietate de aplicatii. UPM construieste o biorafinarie industriala in Leuna, Germania, care va procesa lemn masiv in produse biochimice de ultima generatie (combustibili sintetici lichizi).

Lignin, cea mai durabila tehnologie in productia de materiale din vata minerala de sticla, acum disponibila doar de la URSA.​

Produse mentionate in articol
Vata minerala de sticla URSA SF 32
 
Vata minerala de sticla URSA SF 32

Saltea din vata minerala de sticla, cu marcaj pe una dintre fete, ambalata sub forma de role, comprimata pana la 1:2,8. Produs autoportant. Recomandate pentru izlarea termica si fonica de inalta performanta a acoperisurilor inclinate, a peretilor pe structura de lemn, a podurilor si a mansardelor.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Vata minerala de sticla URSA SF 34
 
Vata minerala de sticla URSA SF 34

Saltea autoportanta din vata minerala de sticla, cu marcaj pe una din fete, ambalata sub forma de rola, comprimata cu pana la 1:5. Izolarea termica si fonica a acoperisurilor inclinate, a mansardelor, a peretilor interiori si a peretilor pe structura de lemn.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Vata minerala de sticla URSA SF 34 Gemini
 
Vata minerala de sticla URSA SF 34 Gemini

Saltea dubla din vata minerala de sticla, cu marcaj pe una dintre fete, ambalata sub forma de role, comprimata cu pana la 1:5. Produs autoportant. Pentru izolarea termica si fonica a acoperisurilor inclinate, a mansardelor, a podurilor, a tavanelor si a peretilor pe structura de lemn.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Izolatie din vata minerala de sticla, izolatie din sticla celulara
Izolatie din vata minerala de sticla, izolatie din sticla celulara
Termoizolatie, izolatie fonica
Termoizolatie, izolatie fonica
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...