EcoVadis acorda STILL certificatul de sustenabilitate recunoscut international

Nivel Silver pentru STILL

STILL a facut obiectul unor teste serioase din partea platformei internationale de rating EcoVadis, obtinand nivelul Silver pentru angajamentul sau strict in domeniul Corporate Social Responsibility (CSR) (Responsabilitate Sociala Corporativa). Acest lucru arata faptul ca STILL este in fruntea producatorilor de utilaje evaluati de catre aceasta agentie de rating de reputatie internationala, in domeniile de "Mediu" si "Conditii de lucru". Astfel, o autoritate independenta confirma inca o data implementarea credibila a responsabilitatii antreprenoriale orientata spre valoare, care este unul din principiile directoare ale STILL.
Initiativa EcoVadis evalueaza furnizorii din punctul de vedere al sustenabilitatii in patru domenii de Mediu, Conditii de Lucru, Practici de Business si Supply Chain. In acest sens, CSR identifica obiectivul de armonizare a activitatilor economice, sociale si de mediu, precum si implementare a acestui concept sustenabil, la initiativa companiei, in toate nivelele corporatiei. CSR este un principiu bine ancorat la STILL de mai multi ani, si face parte integranta din orientarea sa strategica. Specialistul in intralogistica a supus toate aspectele legate de sustenabilitatea companiei unei evaluari sistematice, astfel incat sa asigure transparenta practicilor sale corporative pentru partenerii de afaceri si pentru clientii sai.

Aspectele legate de sustenabilitate, si astfel de consecintele pe termen lung ale practicilor antreprenoriale, au ajuns in acest moment intr-un punct cheie, in care clientii si cumparatorii compara solutii si produse. Increderea in sustenabilitatea activitatilor corporative reprezinta in prezent o parte a bazei de evaluare, la fel de importanta ca bilantul contabil. In fond, companiile nu sunt numai in dialog cu societatea, ci participa activ la viata sociala la nivel mondial. De aceea, viitorul intr-o lume globalizata este al acelor companii care gandesc si actioneaza intr-un mod orientat spre valoare in activitatea lor zilnica. In acest context, "sustenabilitatea" se intelege ca mod in care functioneaza si obtine profit compania, tinand cont de standardele de mediu, economice si sociale. O filosofie corporativa sustenabila de acest fel, care este deja bine ancorata de multa vreme in principiile directoare ale STILL si dupa care aceasta se ghideaza in fiecare zi, nu este numai un accesoriu auxiliar, ci devine un argument puternic de vanzari.
Clientii doresc transparenta pe intregul lant de valoare adaugata, in special din partea unui furnizor de solutii de prim rang ca STILL, de la originea materiilor prime si a conditiilor de lucru la furnizorii din amonte, pana la propriile facilitati de productie ale companiei si pana la reciclare, la capatul ciclului de viata al produsului. EcoVadis a evaluat performantele STILL in patru domenii de sustenabilitate: "Mediu", "Practici de angajare si drepturile omului", "Practici corecte de afaceri" si "Achizitii sustenabile". Pe langa procesul de productie prietenos cu mediul si utilizarea si eliminarea produselor, cerintele STILL includ standarde inalte sociale si de mediu din partea furnizorilor sai din toata lumea, si verifica regulat aceste aspecte la fata locului. Cu toate acestea, este deosebit de important parteneriatul si colaborarea cu furnizorii pentru cei responsabili, pe langa verificarile mentionate anterior. In acest sens, exista o corelare clara intre managementul sustenabil al furnizorilor si succesul financiar al companiei. Furnizorii care isi desfasoara activitatea in mod sustenabil sunt, in cele mai multe situatii, mai eficienti decat alti furnizori, intrucat sustenabilitatea presupune imbunatatirea continua a tuturor proceselor de afaceri. La randul sau, acest lucru asigura un avantaj inovator pentru companiile care colaboreaza cu acesti parteneri. De aceea, STILL priveste sustenabilitatea ca un obiectiv pe termen lung. STILL a obtinut deja certificatele corespunzatoare din partea German Lloyd (DNV GL) pentru Managementul Calitatii (DIN EN ISO 9001:2008), Managementul de Mediu (DIN EN ISO 14001:2004), Management Energetic (DIN EN ISO 50001:2011), respectiv Siguranta si Sanatate in munca (BS OHSAS 18001:2007).
Agentia independenta de rating EcoVadis si-a stabilit ca obiectiv sprijinirea practicilor de mediu si sociale ale companiilor prin inspectarea amanuntita a lanturilor de productie si de distributie respective, din punctul de vedere al sustenabilitatii. Agentia se ghideaza in acest sens prin cele 10 principii fundamentale Global Compact ale Natiunilor Unite, raportand in fiecare an progresele inregistrate. De la infiintarea organizatiei, in anul 2007, peste 20.000 de companii bine cunoscute s-au bazat pe competentele EcoVadis pentru reducerea riscurilor, promovarea inovarii si crearea increderii si transparentei intre partenerii de afaceri. Acesti furnizori din 95 de tari sunt evaluati in prezent in functie de peste 150 de categorii de achizitii si 21 de criterii CSR. Evaluarea se face de catre expertii CSR ai EcoVadis, care evalueaza raspunsurile companiei la un chestionar, conform standardelor internationale, cum ar fi Global Reporting Index (GRI) (Indexul Global de Raportare), standardul ISO 26000 si principiile Global Compact. Fiecare chestionar este dedicat tarilor in care se desfasoara activitatea – tinand cont de dimensiunea sectorului industrial si de compania respectiva. Evaluarea se bazeaza si pe documente justificative si informatii de la organizatiile publice si alte parti interesate (ONG-uri, sindicate si presa).


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Still, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei STILL Material Handling Romania Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Stivuitoare STILL cu furca diesel si pe gaz RC 40 1,6 - 3,5 t Stivuitoare STILL cu furca diesel si pe gaz RX 70 1,6 - 2,0 t Stivuitoare STILL cu furca diesel si pe gaz RX 70 2,0 - 3,5 t Stivuitoare STILL cu furca diesel si pe gaz RX 70 Hybrid 3,0 - 3,5 t
 
Stivuitoare STILL cu furca diesel si pe gaz
6 produse

Economice si puternice: stivuitoarele V de la STILL. De la compact pana la puternic, stivuitoarele diesel si cu gaz carburant reprezinta utilajul potrivit pentru orice scop. Inovatiile usureaza sarcina oricarui operator: Toate stivuitoarele V din seriile RX 70/R 70 sunt extrem de usor de operat si de condus. Operator si utilaj - un ansamblu perfect: STILL ofera conditiile pentru manipularea confortabila si sigura a stivuitorului. Astfel, treptele, foarte largi, sunt foarte vizibile si la coborare – iar scaunele au fost modelate ergonomic, si capitonate pentru a asigura protectia spatelui. Aici intra in actiune sistemul electronic inteligent Cockpit, care ii ofera operatorului posibilitatea de a se concentra nestingherit asupra sarcinilor de serviciu.

6 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Selectoare orizontale STILL OPX Stivuitoare STILL pentru deservire depozit FM-X Transpaleti cu operare la mica inaltime ECH 12 Transpaleti STILL cu operare la mica inaltime EXU/EXU-H
 
Tehnica de depozitare STILL
33 produse

Transport, stivuire, selectare de mai mare calitate: cu utilajele pentru tehnica de depozit de la STILL se pot pune multe lucruri in miscare - fie ca sunt utilizate la coridoare inguste sau de incarcare/descarcare autocamioane sau rampe. De la transpaleti cu operare la mica inaltime sau transpaleti electrici cu operare la mare inaltime, stivuitoare cu catarg retractabil sau selectoare, pana la stivuitoare pentru rafturi la mare inaltime.

33 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Stivuitoare electrice STILL cu furca RX 50 1,0 - 1,6 t Stivuitoare electrice STILL cu furca RX 20 / RX 20 Li-Ion 1,4 - 2,0 t Stivuitoare electrice STILL cu furca RX 60 1,6 - 2,0 t Stivuitoare electrice STILL cu furca RX 60 2,5 - 3,5 t
 
Stivuitoare electrice STILL cu furca
6 produse

Stivuitoarele electrice de la STILL sunt numarul unu acolo unde primeaza zgomotul si emisiile reduse. Stivuitoarele electrice STILL sunt extrem de sigure in utilizare, dispun de o mare capacitate de incarcare, fiind astfel extrem de economice. Bateriile robuste, de mare putere si cu o mare capacitate de inmagazinare si durata de functionare extinsa asigura energia suficienta pentru un schimb de lucru de 8 ore. In plus stivuitoarele electrice STILL ofera maximum de siguranta in munca, confort si functionalitate. Astfel comportamentul de deplasare, ce poate fi liber selectat de catre operator in cazul utilajelor RX 20, RX 60 si RX 50, creeaza noi standarde in domeniul stivuitoarelor electrice.

6 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Utilaje de transport si remorcare STILL LTX 20/LTX-T 04 Utilaje de transport si remorcare STILL LTX 50/LTX-T 06 Utilaje de transport si remorcare STILL LTX 70 / LTX-T 08 Utilaje de transport si remorcare STILL R07
 
Utilaje de transport si remorcare STILL
7 produse

Utilajele STILL electrice de transport si remorcare, rapide si puternice, au o capacitate de utilizare extrem de flexibila. Utilejele STILL sunt ideale pentru transportul uzinal, pentru distante medii si lungi - cu si fara remorca. Un exemplu tipic de utilizare ar fi transportul materialelor intre halele de depozitare si cele de productie (de ex. in industria constructoare de masini, pe aeroporturi, cai ferate sau servicii postale).

7 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...