Cladiri pasive consum zero de energie

Cladiri pasive consum zero energie

Optiunile oferite de Skylux Construction

Directiva 2010/31/UE face referire la reglementarea eficientei energetice a stocului de cladiri. Aceasta impune ca toate cladirile noi sa respecte principiul "consum de energie aproape zero". Ele poarta denumirea de case pasive. Incepand cu 31 decembrie 2018, toate cladirile publice noi au fost nevoite sa respecte acest principiu, iar de la data de 31 decembrie 2020, toate cladirile noi din toata Europa, indiferent de functiunea lor, vor fi nevoite sa fie cladiri cu consum de energie aproape egal cu zero.

O casa pasiva este acel concept de constructie ecologic, confortabil termic, eficient din punct de vedere energetic si accesibil.

Cladirile pasive folosesc energie primara extrem de mica, fiind prin definitie ecologice. Datorita consumului redus, sunt salvate surse energetice pentru toate generatiile viitoare, fara a provoca daune mediului. Energia suplimentara folosita pentru constructia lor este nesemnificativa in comparatie cu energia pe care o vor economisi mai tarziu.

Cladirea pasiva necesita in mod evident o iluminare eficienta din punct de vedere energetic. Totusi, acest tip de iluminare poate fi in orice tip de casa, cladire comerciala sau birou. Oamenii se rezuma adesea la doua optiuni: becuri de economisire a energiei si iluminarea LED.

Iata optiunile pe care Skylux Construction le poate oferi:

1. Luminatoarele din sticla PR-60 Lamilux:
Profilele sistemului de arhitectura de sticla PR60 LAMILUX, formeaza bazele pentru un sistem foarte adaptabil, care permite o libertate aproape nelimitata de design. Structura de sustinere este alcatuita din aluminiu de inalta calitate. Acesta are inchidere etansa impotriva ploii torentiale, clasa 4 de permeabilitate la aer conform EN 12207, rezistenta la vant, izolatie fonica, protectie termica, permeabilitatea luminii intre 18% si 82%, transfer total de energie intre 18% si 78%. Astfel, constructorii au oportunitatea de a indeplini cerintele stricte ale clasificarii constructiei drept cladire pasiva.

Luminatoarele din sticla PR-60 Lamilux
Cladiri pasive consum zero energie

2. Tuburile de lumina Solarspot comerciale:
Cu 5 dimensiuni ale sistemului si o metoda de neegalat a distribuirii luminii naturale, Solarspot este alegerea perfecta pentru urmatorul dvs. proiect comercial. Indiferent daca este vorba despre o unitate cu diametrul de 250 mm menita sa lumineze un coridor sau o unitate masiva cu diametrul de 900 mm folosita pentru a inunda cu lumina zone industriale, niciun alt sistem nu egaleaza performanta sau valoarea Solarspot.

Tuburi de lumina Solarspot
Cladiri pasive consum zero energie

3. Tuburile de lumina Solarspot rezidentiale:
Aceste tuburi sunt cele mai recente sisteme de iluminare pentru orice tip de casa. Cu ajutorul tehnologiilor brevetate, designul marginilor si cel mai reflectorizant material tubular de pe piata, sistemul poate indeplini toate asteptarile clientului. Adaugand garantia de 10 ani si performanta de varf, Solarspot este alegerea optima pentru casa.

Aceste sisteme de iluminare sunt perfecte atat pentru casele cat si pentru cladirile pasive, deoarece au un consum de energie 0, iar ele distribuie lumina fara a transmite caldura.

Produse mentionate in articol
Luminatoare din sticla Lamilux PR60
 
Luminatoare din sticla Lamilux PR60

Prin arhitectura de sticla CI System PR60, Lamilux, este unicul producator de sisteme luminoase, care furnizeaza un sistem structural individual, care ofera procesatorilor optiunea de a satisface cerintele stricte de energie ale clasificarii casei pasive. Cu proprietatile sale deosebite de izolare, acest design de acoperis din sticla estetic asigura o cochilie stransa a cladirii la cel mai inalt grad. Liniile de profil inguste, care permit incidenta maxima a luminii de zi, contribuie la reducerea consumului de energie electrica pentru iluminat si economisirea energiei. Cladirile pot fi aerisite si ventilate in mod eficient din punct de vedere energetic prin sisteme automate de ridicare inteligente, perfect integrate.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Tuburi de lumina Solarspot
 
Tuburi de lumina Solarspot

Sistemele de tuburi solare Solarspot folosesc o serie de lentile montate in varful tubului, in cupola, pentru a maximiza patrunderea luminii naturale chiar si in zile innorate. Lumina este transportata de-a lungul unui tub construit dintr-un material extrem de eficient cu o reflectivitate ridicata. Sistemul de tuburi solare este disponibil in mai multe variante, cu diverse dimensiuni ale diametrului (Ø250 mm, Ø375 mm, Ø530 mm, Ø650 mm, Ø900 mm), care sunt selectate in conformitate cu necesitatile individuale ale spatiului care urmeaza sa fie luminat.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...