proidea.ro catalog online de informatii produse

Sika achizitioneaza Arcon Membrane Srl


2018. decembrie 21.

Producator de membrane bituminoase pentru sisteme de acoperisuri si hidroizolatii

Sika a decis sa achizitioneze Arcon Membrane Srl, principalul producator de membrane bituminoase pentru sisteme de acoperisuri si hidroizolatii din Romania. Prin aceasta achizitie a firmei Arcon Membrane, Sika isi va extinde portofoliul de produse, pentru a satisface cererea in crestere de solutii complete in domeniul hidro- si termo-izolatiilor. Business-ul preluat genereaza vanzari anuale de 23 milioane CHF. Tranzactia va fi supusa spre aprobare Consiliului Concurentei din Romania.

Prin achizitionarea companiei Arcon Membrane, Sika isi extinde gama in domeniul solutiilor de hidroizolare. Este, de asemenea, un nou pas in expansiunea pe piata membranelor bituminoase, dupa mai multe achizitii in ultimii ani, cum ar fi Index in Italia, KVK in Cehia si Bitbau in Austria.

Compania Arcon are sediul in Sfantu-Gheorghe, la 200 km nord de Bucuresti. Detine doua instalatii complet automatizate unde produce membrane bituminoase de inalta tehnologie, avand potential de a deservi si alte piete din Europa de Sud-Est. In plus, portofoliul de produse Arcon include si sisteme de termo-hidroizolare pentru fatade si acoperisuri, care combina placile de polistiren expandat (EPS) cu membranele bituminoase. Tehnologiile achizitionate vor completa in mod perfect sistemele Sika de impermeabilizare si de anvelopare a cladirilor.

Ivo Schädler, Director Regional EMEA: "Pozitia de lider de piata a companiei Arcon, portofoliul extins de produse si reteaua de distributie existenta vor sustine strategia noastra de crestere, prin deschiderea de noi oportunitati de cross-selling, precum si prin facilitarea accesului la piete si proiecte cheie. Dorim sa le uram bun-venit angajatilor Arcon in echipa Sika si asteptam cu nerabdare sa ne dezvoltam impreuna afacerea."

Ileana Nicolae, Director Zonal Europa de Est: "In Europa de Est, Sika a inregistrat o crestere de 30% in 2018 din care jumatate a fost crestere organica si jumatate rezultatul achizitiei grupului ceh KVK. Prin tranzactia de acum, din Romania, confirmam, inca o data, strategia de createre a Grupului Sika si ne asiguram intrarea pe o piata in care am fost mai putin activi si anume piata de membrane bituminoase. Prin reputatia sa excelenta si calitatea inalta a produselor sale, Arcon se integreaza foarte bine in politica si cultura noastra. In plus, ne bazam pe o capacitate de productie inalt tehnologizata care va asigura exportul din Romania catre alte tari din regiune. Pot spune ca ma bucura nespus pasul pe care Sika si Arcon doresc sa-l faca impreuna si ma alatur conducerii Grupului si a Regiunii EMEA, in a le ura bun venit angajatilor Arcon Membrane in marea echipa Sika."

Laurentiu Stefanescu, Director General Sika Romania: "Achizitia companiei Arcon Membrane incununeaza rezultatele exceptionale obtinute de Sika Romania pe parcursul celor 16 ani de prezenta pe piata romanesca, dovedind increderea grupului acordata potentialului si mediului economic din Romania.
Suntem increzatori in managementul actual al companiei, care va fi asigurat in continuare de Dl Ioan Titeiu pe o perioada de doi ani, precum si de produsele companiei Arcon Membrane care impreuna cu portofoliul de produse Sika vor satisfice cerintele tot mai exigente din partea clientilor.
Bun venit in echipa Sika!"


Ioan Titeiu, Director General Arcon: "Faptul ca o companie atat de exigenta in privinta calitatii precum este Sika a ales Arconul, este o recunoastere a performantei si eficientei business-ului construit in acesti ani. Am facut aceasta alegere increzator ca fabrica de membrane de la Sfantu Gheorghe va face inca un pas in consacrarea sa ca una dintre cele mai bune in domeniu si va avea sansa de a se dezvolta si mai mult in cadrul unui grup puternic si cu produse de exceptie."

Profilul companiei Arcon
Arcon a fost infiintata in anul 1994 la Sfantu Gheorghe, avand la baza capital integral romanesc. Arcon este principalul furnizor din Romania de membrane bituminoase cu elastoplastomeri pentru hidroizolatii, detinind totodata si o facilitate de productie de tencuieli decorative si vopsele. Compania a avut in 2017 o cifra de afaceri de peste 20 de milioane de euro, realizata cu un numar de circa de 100 de angajati.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Sika sau Arcon, faceti clic pe butonul Cerere de informatii sau cereti oferta de pret ori catalog de la persoana de contact a firmei Sika Romania, folosind butonul corespunzator.
 

Firma
Sediu central: RO-050562 sector 5, Bucuresti, str.Izvor, nr.92-96, cladirea Forum III, et. 7
Telefon: +40 21 317 3338
Fax: +40 21 317 3345
Sediu: RO-500450 Brasov, Brasov, str. Ioan Clopotel, nr. 4
Telefon: +40 26 840 6212
Fax: +40 26 840 6213
E-mail:
Web: www.sika.ro
   
   
   
   
   
   
   
   
Sika AG, cu sediul in Baar, Elvetia, este o companie de produse chimice de specialitate activa la nivel global. Sika furnizeaza produse pentru industria de constructii, dar si pentru industriile producatoare (auto, autobuze, camioane, feroviara, centrale solare si eoliene, fatade). Liniile de produse Sika contin aditivi pentru beton de inalta calitate, mortare de specialitate, sigilanti si adezivi, materiale de amortizare si de intarire, sisteme de consolidare structurala, pardoseli industriale, precum si sisteme de acoperisuri si impermeabilizare. Prezenta locala la nivel mondial in 90 de tari si cei aproximativ 17.000 de angajati leaga clientii direct de Sika si garanteaza succesul tuturor partenerilor. In 2014, Sika a generat vanzari anuale de 5,6 miliarde CHF.
Sika Romania, subsidiara a concernului elvetian, a fost infiintata in 2002, iar in cei 12 ani de existenta compania s-a ridicat la nivelul reputatiei construite de grupul mama in mai bine de un secol. Cu o evolutie notabila de la an la an, Sika Romania este acum unul dintre liderii de piata in domeniul aditivilor pentru betoane si mortare, al pardoselilor industriale, sistemelor de membrane de PVC pentru acoperisuri, consolidarilor structurale cu fibra de carbon, sistemelor de lipire a fatadelor structurale si pe piata auto, de aftermarket, in domeniul lipirilor de parbrize. In plus, este un jucator important pe piata de hidroizolatii, sigilari si lipiri. Cei 12 ani de existenta ai Sika pe piata locala au fost marcati de momente deosebite, incepand cu primii pasi realizati in 2002, si urmati, dupa doar trei ani, de inaugurarea Sediului Central si a depozitului de la Brasov. Anul 2008 a fost, de asemenea, marcat de inaugurarea Fabricii de Aditivi pentru Betoane de la Brasov, pentru ca in 2011 sa fie inaugurat Centrul de Competente pentru Fatade. In 2013 Sika a insemnat alti doi pasi importanti in dezvoltarea pe plan local. Compania a investit intr-un Centru de Competente la Brasov ce va fi dat in folosinta in urmatoarea perioada si in cadrul caruia vor fi amenajate laboratoare in care vor fi dezvoltate si testate produse si aplicari cu intreaga gama de solutii existenta pe piata locala. Tot in 2013, Sika a achizitionat o noua Fabrica de Mortare Uscate la Capusu Mare, in judetul Cluj, unitate de productie ce a fost inagurata in iunie 2014.
Sika Romania a fost implicata in proiecte locale importante printre care se numara Floreasca City Center, Floreasca Business Park, extinderea retelelor Dedeman si Kaufland, consolidarea hotelului Domogled din Baile Herculane, turnul de racire Paroseni, loturile de autostrada de pe Coridorul IV Paneuropean, reabilitarea caii ferate Sighisoara - Atel si multe altele.
Denumiri marca: Sika
Cuvinte cheie:  sika  romania  achizitioneaza  arcon  membrana  membrane  bituminoasa  sistem  acoperis  acoperisuri  hidroizolatie  hidroizolatii