Saint-Gobain isi reafirma angajamentul pentru atingerea obiectivului "Zero emisii de carbon" pana in 2050

Saint-Gobain anunta semnarea pactului global "Business ambition for 1,5°C"

Saint-Gobain isi reafirma angajamentul pentru atingerea obiectivului "Zero emisii de carbon" pana in 2050
Saint-Gobain isi reafirma angajamentul pentru atingerea obiectivului "Zero emisii de carbon" pana in 2050

Saint-Gobain anunta semnarea pactului global "Business ambition for 1,5°C", ca parte a Summit-ului pentru Actiuni Climatice organizat de Organizatia Natiunilor Unite la New York. Compania se angajeaza sa atinga un nivel net al emisiilor de dioxid de carbon egal cu zero pana in anul 2050, in conformitate cu scenariile privind limitarea incalzirii globale la 1,5°C, pentru a diminua cele mai grave efecte ale schimbarilor climatice, asa cum indica ultimele analize.

Astfel, Saint-Gobain raspunde unui apel la actiune emis de o larga coalitie formata din reprezentanti ai comunitii de afaceri, ai societatii civile si liderii ONU, pentru a contribui la mentinerea incalzirii globale la un nivel de 1,5°C peste nivelurile pre-industriale.

Saint-Gobain va lucra in continuare la atingerea obiectivelor si masurilor interimare tinand cont de specificul proceselor si ciclurilor sale de investitii.

"Saint-Gobain creeaza, produce si distribuie solutii care contribuie la reducerea emisiilor de CO₂, inclusiv solutii de izolare termica ce promoveaza eficienta energetica. In doar trei luni, datorita economiilor de energie, solutiile noastre izolatoare compenseaza emisiile de CO₂ realizate in timpul procesului de productie. Grupul contribuie deja la o imbunatatire a eficientei energetice si la reducerea emisiilor de carbon pe pietele de constructii, transport si industrie pe care activeaza. Prin acest angajament, Saint-Gobain face un pas mai departe pentru a-si reduce propriul impact. Viziunea pentru anul 2050 determina in mod esential politica noastra de investitii pe termen mediu si lung, precum si parcursul industrial al companiei, programele de cercetare si dezvoltare sau strategia noastra de dezvoltare a produselor", a declarat Pierre-André de Chalendar, Presedinte-Director General al Grupului Saint-Gobain.

Saint-Gobain s-a angajat deja sa reduca emisiile sale de CO₂ cu 20% intre 2010 si 2025. Astfel, au fost deja implementate diverse programe si masuri pentru a sprijini acest obiectiv, cum ar fi, de exemplu, stabilirea unui pret intern al carbonului, unul pentru investitii si unul pentru proiectele de cercetare si dezvoltare, pentru a orienta deciziile de afaceri catre solutii care sa genereze un continut redus de carbon.

Saint-Gobain este, de asemenea, una dintre cele 127 de companii la nivel mondial incluse in 2018 pe lista celor care deruleaza actiuni cu impact in domeniul schimbarilor climatice ("Climate Change A List"), stabilita de organizatia mondiala CDP. Obiectivele sale de mediu pentru 2025 au fost validate prin initiativa "Obiective Bazate pe Stiinta".

Produse mentionate in articol

 
Saint-Gobain Rigips
47 produse

Rigips, prezenta pe piata romaneasca din 1994, a reusit sa-si construiasca o reputatie solida prin diversitatea si calitatea ridicata a produselor si solutiilor inovatoare destinate amenajarilor interioare, ca si prin locul central pe care il ocupa clientul in sistemul sau de valori. Saint-Gobain Construction Products Romania – Rigips BU este acreditata ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 produce si comercializeaza numai produse certificate EU fiind in prezent unul dintre liderii firmelor de profil din Romania.

47 produse
Brosura
Specificatii
CAD
BIM
Vezi detalii
Card produs
 
Saint-Gobain ISOVER
35 produse

La inceputul anilor '90 Saint-Gobain devine actionarul principal al fabricii din Austria, detinand 99,7% din actiuni. Concernul Saint-Gobain a reunit sub sigla "ISOVER" toate unitatile de productie de vata minerala de sticla din divizia "Izolatii si materiale de constructii", fiind printre cei mai buni in domeniu. Materialele izolatoare se prezinta sub forma de rulouri, placi sau vrac. Sunt in principiu proiectate atat pentru piata constructiilor civile, cat si pentru aplicatii industriale, transport sau aparatura electrocasnica.

35 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...