Saint-Gobain prezinta tinerele talente ale arhitecturii

A fost ales proiectul castigator al editiei cu numarul XIII a concursului international adresat studentilor la arhitectura - "Casa MultiConfort"

Peste 1800 de studenti s-au inscris la cea de-a XIII-a editie a concursului organizat de Saint-Gobain - "Casa MultiConfort", reprezentand mai mult de 200 de facultati de arhitectura si stiinta a constructiilor din peste 90 de tari.

Etapa Nationala a editiei cu numarul XIII a concursului international "Casa MultiConfort" "MultiConfort House Student Contest" s-a desfasurat cu sprijinul Facultatii de Arhitectura G.M. Cantacuzino din Iasi si a Facultatii de Arhitectura Ion Mincu din Bucuresti.

Faza nationala a avut loc la inceputul lunii mai la sediul Nod Makerspace din Bucuresti la care s-au inscris peste 25 de participanti din cele doua Universitati colaboratoare. Juriul a reunit o serie de specialisti din domeniul arhitecturii si colaboratori ai concursului, printre care: dl. Arh. Radu Pana, Prodecan al Facultatii de Arhitectura Ion Mincu, Bucuresti, dl. Dr. Arh. Sergiu Petrea, Facultatea de Arhitectura Ion Mincu, Bucuresti, si dl. Prof. Arh. Radu Andrei, Facultatea de Arhitectura G.M. Cantacuzino, Iasi.
Castigatorii editiei din 2017 a Etapei Nationale sunt:
  • Premiul I: Finaga Mihai & Veress Szabolcs, Facultatea de Arhitectura Ion Mincu, Bucuresti
  • Premiul II: Mirotoi Daniel & Havrstiuc Cornel, G.M. Cantacuzino, Iasi
  • Premiul III: Pruteanu Diana & Tarnauceanu Cristiana, G.M. Cantacuzino, Iasi
  • Mentiune: Doncu Cosmina & Moisanu Cristiana, Facultatea de Arhitectura Ion Mincu, Bucuresti.
Castigatorii Premiului I au participat la Etapa Internationala a concursului, organizata la Madrid la sfarsitul lunii mai, alaturi de studenti din peste 25 de tari.

Proiectul castigator al competitiei de arhitectura a fost desemnat "Sun Shade", creat de Aiva Dorbe si Lauma Kalnina din Letonia. Acestea au prezentat o centura verde conceputa sa infasoare doua cladiri si sa exploateze caldura solara atat prin pozitie, cat si prin orientare. Primarul orasului Madrid, Manuela Carmen, si Directorul General Saint-Gobain, Pierre-André de Chalendar au inmanat premiul celor doua castigatoare.

Inca de la lansarea din 2005, sute de studenti de la facultatile de profil din Romania s-au inscris in competitie, reusind sa cucereasca de doua ori marele premiu la nivel mondial. De-a lungul timpului, echipele finaliste din Romania s-au clasat o data pe locul doi, de patru ori pe locul trei, iar de doua ori au primit mentiune de onoare.

Despre concursul "MultiConfort House Students"
Concursul se adreseaza studentilor la arhitectura, inginerie si alte discipline de profil si are scopul sa disemineze ideea de eficienta energetica si dimensiunile diferite ale confortului: calitatea aerului, confortul termic, acustic si vizual.
Concursul a debutat in 2005 si se adreseaza tuturor studentilor din anii 1-6, care se pot inscrie atat individual, cat si in echipe de cate doi membri. Concursul se deruleaza in doua etape:

Prima etapa:
  • Etapa Nationala organizata in urmatoarele tari: Belarus, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Kazahstan, Kirghizstan, Letonia, Lituania, Polonia, Romania, Rusia, Slovacia, Slovenia, Spania, Turcia, Ucraina
  • echipele castigatoare ale Etapei Nationale si echipa castigatoare a Etapei Online vor participa la Etapa Internationala.
A doua etapa:
  • finalistii si echipele finaliste din fiecare tara participanta se reunesc anual in diverse orase ale lumii pentru a se intrece in creativitate si inovatie, urmand a fi ales proiectul castigator.
Proiectele castigatoare la Etapa Internationala a concursului "MultiConfort House Students":
Premiul I
Premiul II
Premiul III
Mentiune


In cazul in care doriti sa aflati mai multe detalii despre concursul "Casa MultiConfort", faceti clic pe butonul Cerere de informatii. Daca doriti sa aflati mai multe despre produsele Isover, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret sau alte informatii de la persoana de contact a firmei Saint Gobain Construction Products Romania Srl - Isover Business Unit, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Placi rigide hidrofobizate, din vata minerala bazaltica, ISOVER T-P Izolatii din vata minerala bazaltica ISOVER PLU Placi din vata minerala bazaltica ISOVER PLE Plus Placi din vata minerala bazaltica ISOVER PLE Plus Alu
 
Izolatii ISOVER din vata minerala bazaltica
25 produse

Produsele din vata minerala bazaltica Isover se pot utiliza pentru toate tipurile de izolatii termice, fonice si anti-foc in constructiile civile si industriale, fiind caracterizate de o conductivitate termica scazuta, coeficient de absorbtie acustica ridicat si o rezistenta foarte buna la temperaturi ridicate, produsele fiind incombustibile.

25 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Placi rigide hidrofobizate, din vata minerala bazaltica, ISOVER T-P Saltele din vata minerala de sticla ISOVER Super Profi Cochilii necaserate ISOVER din vata minerala bazaltica Sistem de termoizolatie ETICS ISOVER
 
Saint-Gobain ISOVER
61 produse

La inceputul anilor '90 Saint-Gobain devine actionarul principal al fabricii din Austria, detinand 99,7% din actiuni. Concernul Saint-Gobain a reunit sub sigla "ISOVER" toate unitatile de productie de vata minerala de sticla din divizia "Izolatii si materiale de constructii", fiind printre cei mai buni in domeniu. Materialele izolatoare se prezinta sub forma de rulouri, placi sau vrac. Sunt in principiu proiectate atat pentru piata constructiilor civile, cat si pentru aplicatii industriale, transport sau aparatura electrocasnica.

61 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Membrane climatice inteligente ISOVER VARIO® KM Duplex
 
Membrane climatice inteligente ISOVER VARIO® KM Duplex UV

Membrana ISOVER VARIO® KM Duplex UV este o membrana inteligenta care poate fi folosita pentru protectia fata de umiditate a elementelor de constructie si pentru imbunatatirea etansarii acestora fata de trecerea aerului: elemente din lemn ale acoperisurilor, pereti exteriori, plafoane. Membrana ISOVER VARIO® KM Duplex UV este singura bariera impotriva vaporilor disponibila pe piata din Romania care are proprietati variabile in functie de conditiile climatice. Iarna, sistemul VARIO® blocheaza difuzia umiditatii de la interior spre exterior, prin structura cladirii, iar vara, membrana permite umiditatii acumulate sau rezultate in urma uscarii elementelor de lemn sa difuzeze catre interior, de unde poate fi evacuata prin aerisire.

CAD
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Saltele din vata minerala de sticla ISOVER Super Profi Saltele de vata minerala de sticla ISOVER RIO PLUS ALU Saltele de vata minerala de sticla ISOVER RIO Plus Izolatii din vata minerala de sticla ISOVER RIO ALU
 
Izolatii din vata minerala de sticla ISOVER
12 produse

Produsele din vata minerala de sticla Isover se pot utiliza pentru toate tipurile de izolatii termice si fonice supuse unor solicitari mecanice reduse fiind caracterizate de o conductivitate termica scazuta, coeficient de absorbtie acustica ridicat si incombustibilitate.

12 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...