Romania castiga locul III in finala competitiei Internationale de arhitectura, "Isover Multi-Confort House"

"Dezvoltarea unui spatiu rezidential in perimetrul de expansiune post expozitional" Astana EXPO-2017, Energia viitorului, Astana, Kazakhstan, mai 2015

In ultimii ani, concursul "Isover Multi-Confort House" dedicat studentilor la facultatile de arhitectura este cel mai mare concurs pe tema Multi-Confort si a caselor cu consum redus de energie, cu prezentari live in fata unui juriu la nivel mondial, cu mai mult de 3000 de studenti participanti la conferintele de prezentare si 1300 de studenti inregistrati din peste 90 de universitati.

Incepand din 2003, Saint-Gobain Isover organizeaza anual acest concurs ce promoveaza arhitectura sustenabila.
Editia cu numarul 11 din acest an s-a desfasurat in luna mai in doua etape, astfel, in urma celei nationale, proiectele castigatoare s-au calificat in etapa internationala.
Etapa nationala a fost organizata in spatiul creativ NOD Makerspace, Bucuresti, unde au fost sustinute 12 proiecte, participand peste 30 de studenti ai facultatilor de arhitectura din Iasi si Bucuresti. Pentru etapa finala, juriul format din profesori ai facultatilor de arhitectura participante, a ales trei echipe castigatoare.

Tema concursului a constat in crearea unui spatiu rezidential sustenabil, situat in perimetrul de expansiune post expozitional "Astana EXPO-2017", in conformitate cu tema expozitiei, criteriile Saint-Gobain Multi-Confort House si conditiile climatice extreme ale orasului.

Timp de 3 zile, intre 27 si 30 mai, 51 de echipe de elevi din 20 de tari si 29 de nationalitati au participat la ce-a de-a 11-a editie internationala a concursului Isover Multi-Confort House. Participantii au provenit din universitati din urmatoarele tari: Belarus, Belgia, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Finlanda, Franta, Kazahstan, Kargazstan, Letonia, Polonia, Romania, Rusia, Slovacia, Slovenia, Spania, Turcia, UK, Ukraina.
Au fost oferite trei premii castigatoare, Romania reusind sa obtina locul III pentru a doua oara consecutiv, trei premii speciale si un premiu special votat de catre studenti, toate in valoare de peste 5000 euro.

Pentru mai multe detalii legate de acest concurs puteti accesa site-ul oficial http://www.isover-students.com

Casa Multi-Confort Saint Gobain beneficiaza de o excelenta izolare termica a anvelopei (pereti, ferestre, usi), foloseste aproape numai caldura degajata in interior (de catre ocupanti si de catre toate aparatele electrice, electronice, electrocasnice din cladire) si este dotata cu un sistem de ventilatie controlata, cu recuperare de caldura. Astfel, cladirea nu are nevoie de un sistem conventional de incalzire sau ventilatie, consumul anual de energie pentru incalzire fiind cu 90% sub media constructiilor actuale. Aceasta ofera un excelent confort acustic si vizual, o calitate deosebita a aerului in interiorul cladirii, protectie impotriva incendiilor si siguranta.


Pentru alte informatii legate de acest eveniment faceti clic pe butonul Cerere de informatii. In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Isover, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Saint Gobain Construction Products Romania Srl Isover Business Unit, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Placi rigide hidrofobizate, din vata minerala bazaltica, ISOVER T-P Izolatii din vata minerala bazaltica ISOVER PLU Placi din vata minerala bazaltica ISOVER PLE Plus Placi din vata minerala bazaltica ISOVER PLE Plus Alu
 
Izolatii ISOVER din vata minerala bazaltica
25 produse

Produsele din vata minerala bazaltica Isover se pot utiliza pentru toate tipurile de izolatii termice, fonice si anti-foc in constructiile civile si industriale, fiind caracterizate de o conductivitate termica scazuta, coeficient de absorbtie acustica ridicat si o rezistenta foarte buna la temperaturi ridicate, produsele fiind incombustibile.

25 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Placi rigide hidrofobizate, din vata minerala bazaltica, ISOVER T-P Saltele din vata minerala de sticla ISOVER Super Profi Cochilii necaserate ISOVER din vata minerala bazaltica Sistem de termoizolatie ETICS ISOVER
 
Saint-Gobain ISOVER
61 produse

La inceputul anilor '90 Saint-Gobain devine actionarul principal al fabricii din Austria, detinand 99,7% din actiuni. Concernul Saint-Gobain a reunit sub sigla "ISOVER" toate unitatile de productie de vata minerala de sticla din divizia "Izolatii si materiale de constructii", fiind printre cei mai buni in domeniu. Materialele izolatoare se prezinta sub forma de rulouri, placi sau vrac. Sunt in principiu proiectate atat pentru piata constructiilor civile, cat si pentru aplicatii industriale, transport sau aparatura electrocasnica.

61 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Membrane climatice inteligente ISOVER VARIO® KM Duplex
 
Membrane climatice inteligente ISOVER VARIO® KM Duplex UV

Membrana ISOVER VARIO® KM Duplex UV este o membrana inteligenta care poate fi folosita pentru protectia fata de umiditate a elementelor de constructie si pentru imbunatatirea etansarii acestora fata de trecerea aerului: elemente din lemn ale acoperisurilor, pereti exteriori, plafoane. Membrana ISOVER VARIO® KM Duplex UV este singura bariera impotriva vaporilor disponibila pe piata din Romania care are proprietati variabile in functie de conditiile climatice. Iarna, sistemul VARIO® blocheaza difuzia umiditatii de la interior spre exterior, prin structura cladirii, iar vara, membrana permite umiditatii acumulate sau rezultate in urma uscarii elementelor de lemn sa difuzeze catre interior, de unde poate fi evacuata prin aerisire.

CAD
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Saltele din vata minerala de sticla ISOVER Super Profi Saltele de vata minerala de sticla ISOVER RIO PLUS ALU Saltele de vata minerala de sticla ISOVER RIO Plus Izolatii din vata minerala de sticla ISOVER RIO ALU
 
Izolatii din vata minerala de sticla ISOVER
12 produse

Produsele din vata minerala de sticla Isover se pot utiliza pentru toate tipurile de izolatii termice si fonice supuse unor solicitari mecanice reduse fiind caracterizate de o conductivitate termica scazuta, coeficient de absorbtie acustica ridicat si incombustibilitate.

12 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...