Acoperisuri tip terasa cu panouri fotovoltaice – durabilitate si performanta cu vata bazaltica ROCKWOOL

Folosirea materialelor incombustibile este esentiala

Instalatiile fotovoltaice din cladiri reprezinta una dintre principalele masuri discutate la nivel european pentru procurarea energiei din surse verzi si asigurarea cerintei de eficienta energetica atat pentru constructiile noi, cat si pentru reconstructia si reabilitarea profunda. De asemenea, instalarea si intretinerea instalatiilor fotovoltaice maresc cerintele pentru parametrii tehnici ai acoperisurilor, atat pentru hidroizolatie, cat si pentru izolarea termica, sau invelisul general de sustinere. In acest context, ROCKWOOL a identificat nevoia pietei pentru un produs care sa ofere o rezistenta optima la traficul pe acoperis, atat in timpul instalarii acoperisului, cat si ulterior pentru intretinerea acestuia. Acest lucru este posibil datorita incarcarii sale punctuale de 1200 de Newtoni (N).

„Piata de termoizolatii din Romania urmareste reglementarile si politicile publice stabilite la Bruxelles cu privire la combaterea schimbarilor climatice. Normele si directivele europene, dar si finantarea externa, pun accent deosebit pe reducerea consumului de energie primara care ar trebui asigurata din productie proprie de energie verde. De aici vine tendinta voluntara, dar si obligatorie de a monta panouri fotovoltatice pe cladiri si locuinte individuale”, a declarat Florin Popescu, Business Unit Director ROCKWOOL Balkans.

Hardrock 1200 este cel mai performant produs destinat izolarii acoperisurilor tip terasa, pe care se vor monta instalatii fotovoltaice. Principala utilitate a produsului Hardrock 1200 vizeaza izolarea acoperisurilor, in special cand acestea au nevoie de o intretinere regulata, spre exemplu, in cazul acoperisurilor cu panouri fotovoltaice. De asemenea, in cazul reabilitarii acoperisurilor pe care urmeaza sa fie montate panouri fotovoltaice, produsul poate fi folosit deasupra stratului existent de termoizolatie, rezultand in economii considerabile de bani si timp necesar manoperei unei eventuale inlaturari a izolatiei.

Acoperisuri tip terasa cu panouri fotovoltaice – durabilitate si performanta cu vata bazaltica ROCKWOOL
Acoperisuri tip terasa cu panouri fotovoltaice – durabilitate si performanta cu vata bazaltica ROCKWOOL

„La ROCKWOOL ne ghidam constant dupa valorile si principiile companiei, iar sustenabilitatea reprezinta unul dintre pilonii de la baza afacerii noastre. Putem observa in continuare faptul ca oamenii si companiile se indreapta catre statutul de prosumator, si ne bucuram ca numerosi clienti au beneficiat de proprietatile produselor noastre dedicate acoperisurilor tip terasa cu panouri fotovoltaice. Avand in vedere si reglementarile si politicile publice europene, am urmarit sa includem in gama noastra de produse cea mai performanta izolatie din vata bazaltica pentru acoperisuri fotovoltaice – Hardrock 1200, cu o rezistenta la incarcare punctuala foarte mare, de minim 1200 N. Acesta este topul gamei de produse Dual Density destinat acoperisurilor, acest fapt asigurand pe langa rezistenta la foc, caracteristici mecanice superioare, o mai buna izolare termica, dar mentinand incarcarea acoperisului la parametrii pe care alte produse nu ii pot asigura”, a declarat Radu Andrei, Factory Manager ROCKWOOL Romania.

Romania este situata intr-o zona cu un potential solar bun de 210 zile insorite pe an si cu un flux anual de energie solara cuprins intre 1.000 kWh/m²/an si 1.300 kWh/m²/an.

Acoperisuri tip terasa cu panouri fotovoltaice – durabilitate si performanta cu vata bazaltica ROCKWOOL
Acoperisuri tip terasa cu panouri fotovoltaice – durabilitate si performanta cu vata bazaltica ROCKWOOL

Conform Planului National Integrat in domeniul Energiei si Schimbarilor Climatice, tinta pe care Romania si-a stabilit-o pentru consumul de energie curata in 2030 este de 30,7% din mixul energetic, insa Ministerul Energiei va actualiza acest plan pentru a se armoniza cu recomandarile CE din programul RePower EU si astfel, cel mai probabil, tinta va fi ridicata la 34%. Pana in 2024, Ministerul intentioneaza sa instaleze capacitati de 950 MW.

In ultimii ani, din ce in ce mai multe companii si persoane fizice isi manifesta interesul pentru utilizarea panourilor fotovoltaice pentru a genera energie. Potrivit unui studiu Neomar Consulting, potenţialul pieţei de sisteme fotovoltaice rezidenţiale, la nivel naţional, este de aproximativ 24 de miliarde de euro (28 GW). De asemenea, datorita costurilor reduse pe termen lung, interesul oamenilor de a deveni prosumatori se afla in crestere – majoritatea sistemelor acopera cel putin 30% din consum, reducand semnificativ factura anuala. Conform Restart Energy, in medie, un sistem de panouri solare performant compenseaza aproximativ 80% din consumul anual de electricitate al unei locuinte, iar sistemele mai mari compenseaza mai mult consumul.

Cu toate acestea, selectia atenta a materialelor reprezinta un punct deosebit de important pentru arhitecti, contractori si investitori atunci cand vine vorba de realizarea acoperisurilor tip terasa la nivelul carora se vor monta panouri fotovoltaice. Pentru ca proiectul sa fie unul sigur, folosirea materialelor incombustibile este esentiala. Fabricat in Romania, Hardrock 1200 este astfel o solutie de izolatie incombustibila, realizata cu meticulozitate pentru a spori rezistenta structurala a acoperisurilor tip terasa.

Produse mentionate in articol
Hardrock 1200 - Placi rigide de vata bazaltica
 
Hardrock 1200 - Placi rigide de vata bazaltica

Izolatia din vata bazaltica Hardrock 1200 Dual Density pentru acoperisuri terasa, este produsul cu cea mai buna performanta mecanica. Produsul prezinta cea mai buna incarcare punctuala de pe piata, dispunand astfel si de o inalta rezistenta la compresiune. Incarcarea punctuala masoara cerintele incarcarilor dinamice, pe cand rezistenta la compresiune vizeaza incarcarile statice. Principala utilitate a produsului Hardrock 1200 vizeaza izolarea si renovarea acoperisurilor tip terasa, in special cand acestea au nevoie de o intretinere regulata, spre exemplu, in cazul acoperisurilor fotovoltaice. Placile Hardrock 1200 se utilizeaza pentru izolarea termica, protectia fonica si protectia la foc a acoperisurilor tip terasa intr-un singur strat sau doua straturi dupa caz. Se monteaza pe structura cu dibluri metalice, ancore mecanice, bitum sau adeziv poliuretanic; se pot acoperi cu pietris margaritar sau dale pentru protectie la vant. Placile suporta incarcari mecanice.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Izolatie din vata minerala bazaltica
Izolatie din vata minerala bazaltica
Sistem de termoizolatie
Sistem de termoizolatie
Termoizolatie, izolatie fonica
Termoizolatie, izolatie fonica
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...