Siguranta in caz de incendiu, o preocupare constanta a companiei Saint-Gobain Rigips Romania

Peretii inalti din gips-carton rezistenti la foc

La invitatia Asociatiei Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania si Romexpo, Saint-Gobain Construction Products Romania - Rigips BU, a participat pe data de 8 aprilie 2016 la conferinta cu tema "Peretii inalti din gips-carton rezistenti la foc", subliniind preocuparea companiei Saint-Gobain Rigips Romania de a promova pe piata romaneasca produse si solutii inovatoare care permit obtinerea unor performante speciale de rezistenta la foc.
Alaturi de nume marcante din domeniu - prof. univ. dr. ing. Ioan Paul de la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, prof. univ. dr. ing. Radu Petrovici de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", printre lectori s-au numarat si reprezentantii Saint-Gobain Rigips Romania - arh. Dan Stanescu, Technical & Development Manager si Lucian Caprarin, Product Manager, impreuna cu invitatul special ing. Andrzej Borowy, directorul laboratorului notificat de testare la foc, ITB Polonia. Din partea autoritatilor, au raspuns invitatiei dna Niculina Stelea de la Inspectoratul de Stat in Constructii, dl. Darian Cotescu din partea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si maior dr. ing. Ionel Puiu Golgojan, Departamentul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Cu totii au sustinut ca securitatea la incendiu a constructiilor este un element esential in viata noastra, de care, din pacate, devenim constienti abia dupa producerea dezastrelor.
Principalele expuneri din cadrul conferintei au constat in prezentarea testelor la foc efectuate pe pereti inalti din gips-carton de 6 m si 7 m in laboratoare din Cehia si Polonia, verificarea compartimentarilor din gips-carton potrivit prevederilor Capitolului 10 din Normativul P100-1/2013, consideratii teoretice si practice privind proiectarea, precum si etapele verificarii pe santier a lucrarilor ascunse din procesul de realizare a peretilor din gips-carton.

Siguranta in caz de incendiu, una din cerintele fundamentale ale legii constructiilor (Legea 10/1995) obligatoriu a fi mentinuta pe intreaga durata de existenta a cladirilor, reprezinta o preocupare constanta a companiei Saint-Gobain, care pune la dispozitia clientilor sai o gama variata de produse incombustibile pentru pereti si tavane, precum si sisteme capabile sa reziste la actiunea focului pana la 4 ore: pereti de compartimentare ne-portanti rezistenti la foc, pereti pentru ghene de instalatii sau pentru lifturi, tubulaturi de ventilatie sau de evacuare gaze fierbinti, protectii de structuri metalice la foc, plafoane fixe sau demontabile.
"Preferinta pentru produse ieftine, utilizarea pe scara larga pe santiere a personalului necalificat, necunoscator al tehnologiilor moderne de constructii sau al normelor de montaj/executie, poate afecta grav calitatea constructiilor. Realizarea investitiilor cu materiale nespecificate in proiecte, aplicarea de solutii necertificate aduc daune grave nu doar securitatii cladirilor, ci mai ales locuitorilor acestora. Responsabilitatile pentru ameliorarea acestei situatii stau atat in dreptul statului, cat si in cel al jucatorilor privati din economie. Statul, prin rolul sau de reglementare si control, ar putea aduce la zi o serie de standarde de constructii si apoi, printr-o monitorizare adecvata, ar putea impune aplicarea acestora, stimuland utilizarea unor solutii tehnice moderne care sa raspunda cerintelor perioadei in care traim. Un rol important trebuie sa-l joace si companiile private pentru imbunatatirea nivelului de cunoastere si adoptie al noilor tehnologii de catre beneficiari, specificatori, mesteri, constructori si dezvoltatori. Un accent deosebit trebuie pus pe reglementarea problemei utilizarii fortei de munca calificate, trecuta prin programe de scolarizare si atestata.

Preocuparea constanta a companiei este aceea de a promova pe piata romaneasca produse si solutii inovatoare, testate conform cerintelor europene, care permit obtinerea unor performante speciale, insa este responsabilitatea proiectantilor sa specifice in proiecte solutiile corecte, a constructorilor sa respecte sistemele de pereti rezistenti la foc, materialele componente ale acestora si normele de montaj recomandate care se regasesc in descrierea agrementelor tehnice, precum si a inspectorilor ISC si ISU sa verifice respectarea standardelor de constructii si a normelor de montaj."
, a declarat arh. Constantin Hariton, Director General al Saint-Gobain Construction Products Romania Srl - Rigips Business Unit.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Rigips, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Saint-Gobain Construction Products Romania Srl - Rigips Business Unit, folosind butonul corespunzator.

Produse mentionate in articol

Plafoane Casoprano® Plafoane Decogips® Plafoane Gyprex® Plafoane Gyptone®
 
Placi Saint-Gobain Rigips® pentru plafoane
6 produse

Plafoane Casoprano; Plafoane Decogips; Plafoane Gyprex; Plafoane Gyptone; Ecophon - Plafoane speciale din vata minerala

6 produse
Brosura
Specificatii
CAD
BIM
Vezi detalii
Card produs
Rigips® RB, placi de gips-carton standard Rigips® RBI, placi de gips-carton rezistente la umiditate Rigips® 600, placi de gips-carton de 600mm latime Rigips® RF, placi de gips-carton rezistente la foc
 
Placi de gips-carton, ipsos si ciment Rigips®
12 produse

Rigips® RB, Rigips® RBI, Rigips® 600, Rigips® RF, Rigips® RFI, Rigips® Fonic, Glasroc F Riflex®, Rigidur®, Aquaroc®

12 produse
Brosura
Specificatii
CAD
BIM
Vezi detalii
Card produs
Sistemul Rimano de finisare la interior - pentru cladiri noi, aplicare mecanizata Sistemul Rimano de finisare la interior - pentru cladiri noi, aplicare manuala Sistemul Rimano de reamenajare si imbunatatire a locuintelor - pentru cladiri vechi, aplicare manuala Sistemul Rimano de renovare rapida - pentru cladiri vechi, aplicare manuala
 
Sisteme Rimano de finisare
5 produse

Sisteme de finisare la interior, pentru cladiri noi sau vechi, cu aplicare manuala sau mecanizata, sisteme pentru renovare, reamenajare si imbunatzatirea locuintelor si sisteme de fixare si finisare a placilor de gips-carton.

5 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Profile metalice Rigips® pentru pereti de compartimentare Profile Rigips® de rigidizare Profile Rigips® pentru plafoane false si placari Profile Rigips® Rigistil
 
Profile Rigips®
7 produse

Profilele metalice Rigips® formeaza structura montajelor din gips-carton. acestea sunt folosite la realizarea de pereti de compartimentare, tencuieli uscate si plafoane false nedemontabile. Profilele sunt fabricate din tabla de otel, zincata, cu grosimea de 0,6 mm in conformitate cu standardul european armonizat SR EN 14195.

7 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Chit Rigips® Super Chit Rigips® Vario Chit Rigips® ProFinish Chit Rigips® ProMix Mega
 
Chituri Rigips
6 produse

Chit Rigips® Super; Chit Rigips® Vario; Chit Rigips® Profinish; Chit ProMix Mega

6 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Glet Rimano® Bianco Glet Rimano® Glet Glet Rigips® DUOGLET Ipsos pentru reparatii Rigips® InstalGips
 
Gleturi Rigips® Rimano®
5 produse

Glet Rimano® Bianco; glet Rimano® Top; glet Rimano® Glet; glet Rigips® Rifin, glet Rigips® DUOGLET, ipsos pentru reparatii Rigips® InstalGips.

5 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Stucco Construct Gips Stucco Model Gips
 
Stucco Rigips
2 produse

Stucco Construct Gips; Stucco Model Gips

2 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Sistemul Rigitherm de termoizolare la interior
 
Sistemul Rigitherm de termoizolare la interior

Rigips a dezvoltat gama de panouri compozite din gips-carton cu polistiren Rigitherm pentru a reduce pierderile de caldura prin pereti. Dimensiuni panou: 1200 x 2600 mm. Muchia placii de gips-carton este tip Pro.

BIM
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Tencuiala Rimano® Ten Tencuiala Rimano® Uni
 
Tencuieli Rimano®
2 produse

Tencuiala Rimano® Ten; Tencuiala Rimano® Uni.

2 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Banda de armare autoadeziva Rigips® Hydro®
 
Banda de armare autoadeziva Rigips® Hydro®

Impregnata cu o solutie anti-mucegai, este recomandata pentru imbinarea placilor de gips-carton rezistente la umiditate in baie si bucatarie. Avantaje: rezistenta crescuta la umiditate, protectie impotriva microbilor, aderenta sporita, instalare usoara, finisare uniforma, rosturi puternice fara crapaturi, suprafata perfecta de armare (latime de 48 mm).

BIM
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...