Produsul inovator al anului 2015: Rigips Activ'Air®

Premiu acordat de Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi

Saint-Gobain Rigips Romania, atestata ca furnizor de solutii pentru cladirile certificate in programul "Green Homes" / "Case Verzi", a fost premiata de catre Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (Romania Green Building Council) la categoria "Produsul inovator al anului 2015" pentru tehnologia revolutionara Rigips Activ'Air® prezenta in placile din gips-carton Rigips Activ'Air®. Acestea contribuie activ la purificarea aerului din interiorul cladirilor, ajutand la imbunatatirea calitatii aerului interior si, in consecinta, la crearea unui climat sanatos atat pentru adulti, dar mai ales pentru copii, acestia din urma fiind mult mai sensibili atunci cand sunt expusi la compusii organici volatili nocivi in concentratii ridicate (in special formaldehida), prezenti in produsele de curatare, textile, parchet, vopsele si in special in mobilier.

Criteriile avute in vedere de juriu au vizat: abordarea sustenabila - fabricarea si impactul produsului asupra mediului, efectele transformarii - cum poate un produs sa schimbe piata intr-una mai verde si mai sustenabila, axarea companiei pe produs - compania promoveaza produsul ca parte dintr-o directie verde, inovare pe plan local, si altele.

Placa din gips-carton Rigips® Activ'Air a fost special creata pentru a purifica aerul din interiorul cladirilor, fiecare metru patrat de placa Activ'Air® putand reduce concentratia formaldehidei (un compus organic volatil care produce iritatii ale aparatului respirator si ale ochilor) dintr-un metru cub de aer cu pana la 70%. Acest raport corespunde aproximativ placarii peretilor si tavanului unei camere, luand in considerare un living obisnuit de apartament sau dormitorul unui copil intr-o casa, de 4m lungime x 4m latime x 2,5m inaltime, cu usa si fereastra: volum 40mc, suprafata pereti si plafon 52 mp. Eficacitatea produsului este imediata, chiar dupa montare, fiind testat chiar si cu diverse tipuri de finisaje si decoratiuni: tapet din hartie, tapet din fibra de sticla, vopsea minerala, vopsea acrilica. Capacitatea sa de neutralizare se mentine timp de 50 de ani, substanta activa actionand in scopul purificarii si imbunatatirii calitatii aerului din incaperi pe toata aceasta perioada. Este de subliniat faptul ca, dupa eliminarea formaldehidei, aceasta nu se reintoarce in aer, ci este retinuta in interiorul placilor din gips-carton.
Produsul a fost atent analizat si testat de organisme independente: Institutul independent ECO din Köln si Grupul de laboratoare EUROFINS din Danemarca, conform ISO 16000 - 23. De asemenea, a primit stampila "Aprobat" din partea Institute for Building Biology (IBB) din Rosenheim. Aceasta stampila evidentiaza capacitatea unui produs de a contribui la o viata sanatoasa, in paralel cu rolul sau activ la protectia mediului. Acest produs contribuie in mod relevant la constructia cladirilor "verzi", a cladirilor sanatoase ale secolului al XXI-lea, fiind produs numai in unitati de productie cu certificare ISO14001.
Aceeasi tehnologie este inglobata si in plafonul demontabil Gyptone Activ'Air®, un alt produs ce contribuie la crearea unui climat sanatos in interiorul cladirilor, imbunatatind activ aerul interior prin reducerea concentratiei unor compusi chimici evidentiati in cercetari recente ca fiind nocivi. Pe langa rolul de purificare al aerului, plafoanele Gyptone Activ'Air® au si un inalt grad de reducere al nivelului de zgomot, imbunatatind acustica in toate tipurile de incaperi in care acestea sunt utilizate, fiind recomandate in special in salile de curs, spitale, institutii, reducand ecoul si timpul de reverberatie, asigurand astfel o calitate imbunatatita a discursului si mai putin zgomot de fond in incapere. Cele doua produse promovate de Saint-Gobain Rigips Romania ce inglobeaza tehnologia Activ'Air® (placa din gips-carton Rigips Activ'Air® si plafonul demontabil Gyptone Activ'Air®) sunt deschizatoare de drumuri atunci cand vine vorba despre imbunatatirea aerului interior in scoli, institutii, spitale, case, cladiri comerciale sau birouri, retinand si neutralizand formaldehida din aerul interior, transformand-o intr-un compus inert care nu se poate intoarce in aer sub forma de poluant.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Rigips, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Saint-Gobain Construction Products Romania Srl - Rigips Business Unit, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Plafoane Casoprano® Plafoane Decogips® Plafoane Gyprex® Plafoane Gyptone®
 
Placi Saint-Gobain Rigips® pentru plafoane
6 produse

Plafoane Casoprano; Plafoane Decogips; Plafoane Gyprex; Plafoane Gyptone; Ecophon - Plafoane speciale din vata minerala

6 produse
Brosura
Specificatii
CAD
BIM
Vezi detalii
Card produs
Rigips® RB, placi de gips-carton standard Rigips® RBI, placi de gips-carton rezistente la umiditate Rigips® 600, placi de gips-carton de 600mm latime Rigips® RF, placi de gips-carton rezistente la foc
 
Placi de gips-carton, ipsos si ciment Rigips®
13 produse

Rigips® RB, Rigips® RBI, Rigips® 600, Rigips® RF, Rigips® RFI, Rigips® Fonic, Glasroc F Riflex®, Rigidur®, Aquaroc®

13 produse
Brosura
Specificatii
CAD
BIM
Vezi detalii
Card produs
Glet Rimano® Bianco Glet Rimano® Glet Glet Rigips® DUOGLET Ipsos pentru reparatii Rigips® InstalGips
 
Gleturi Rigips® Rimano®
5 produse

Glet Rimano® Bianco; glet Rimano® Top; glet Rimano® Glet; glet Rigips® Rifin, glet Rigips® DUOGLET, ipsos pentru reparatii Rigips® InstalGips.

5 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Sistemul Rigitherm de termoizolare la interior
 
Sistemul Rigitherm de termoizolare la interior

Rigips a dezvoltat gama de panouri compozite din gips-carton cu polistiren Rigitherm pentru a reduce pierderile de caldura prin pereti. Dimensiuni panou: 1200 x 2600 mm. Muchia placii de gips-carton este tip Pro.

BIM
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Sistemul Rimano de finisare la interior - pentru cladiri noi, aplicare mecanizata Sistemul Rimano de finisare la interior - pentru cladiri noi, aplicare manuala Sistemul Rimano de reamenajare si imbunatatire a locuintelor - pentru cladiri vechi, aplicare manuala Sistemul Rimano de renovare rapida - pentru cladiri vechi, aplicare manuala
 
Sisteme Rimano de finisare
5 produse

Sisteme de finisare la interior, pentru cladiri noi sau vechi, cu aplicare manuala sau mecanizata, sisteme pentru renovare, reamenajare si imbunatzatirea locuintelor si sisteme de fixare si finisare a placilor de gips-carton.

5 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Stucco Construct Gips Stucco Model Gips
 
Stucco Rigips
2 produse

Stucco Construct Gips; Stucco Model Gips

2 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Chit Rigips® Super Chit Rigips® Vario Chit Rigips® ProFinish Chit Rigips® ProMix Mega
 
Chituri Rigips
6 produse

Chit Rigips® Super; Chit Rigips® Vario; Chit Rigips® Profinish; Chit ProMix Mega

6 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Tencuiala Rimano® Ten Tencuiala Rimano® Uni
 
Tencuieli Rimano®
2 produse

Tencuiala Rimano® Ten; Tencuiala Rimano® Uni.

2 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Profile metalice Rigips® pentru pereti de compartimentare Profile Rigips® de rigidizare Profile Rigips® pentru plafoane false si placari Profile Rigips® Rigistil
 
Profile Rigips®
7 produse

Profilele metalice Rigips® formeaza structura montajelor din gips-carton. acestea sunt folosite la realizarea de pereti de compartimentare, tencuieli uscate si plafoane false nedemontabile. Profilele sunt fabricate din tabla de otel, zincata, cu grosimea de 0,6 mm in conformitate cu standardul european armonizat SR EN 14195.

7 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Banda de armare autoadeziva Rigips® Hydro®
 
Banda de armare autoadeziva Rigips® Hydro®

Impregnata cu o solutie anti-mucegai, este recomandata pentru imbinarea placilor de gips-carton rezistente la umiditate in baie si bucatarie. Avantaje: rezistenta crescuta la umiditate, protectie impotriva microbilor, aderenta sporita, instalare usoara, finisare uniforma, rosturi puternice fara crapaturi, suprafata perfecta de armare (latime de 48 mm).

BIM
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Stiri conexe
Saint-Gobain Rigips aduce in premiera in Romania tehnologia Activ'Air
Saint-Gobain Rigips aduce in premiera in Romania tehnologia Activ'Air
Placile din gips-carton care purifica aerul din interiorul cladirilor vin ca raspuns la stilul de viata modern cand majoritatea oamenilor isi petrec aproximativ 90% din timp in interior
Saint-Gobain Rigips aduce in premiera in Romania tehnologia Activ'Air
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...