Ce finisaje folosim in spatiile cu pardoseala tehnica Quattro Pavimente Tehnice?

Traim vremuri in care schimbam usor lucruri si obiecte care ne inconjoara, pentru a le face mai eficiente si mai creative. Designul interior in cladiri de birouri, centre comerciale, spatii medicale sau camere data center a devenit mult mai accesibil datorita tehnologiei avansate, care permite interventii de mentenanta cu o mai mare usurinta. Pardoselile interioare sunt atat de ofertante in functie de nevoile specifice, incat, tot ce trebuie sa facem este sa alegem ce e mai potrivit pentru spatiul folosit si sa decidem ce finisaj vrem.

Ce finisaje folosim in spatiile cu pardoseala tehnica Quattro Pavimente Tehnice?
Ce finisaje folosim in spatiile cu pardoseala tehnica Quattro Pavimente Tehnice?

Pardoseala flotanta este o structura metalica care se fixeaza pe un strat solid si pe panou, formand un spatiu gol, care permite mascarea cablajelor de energie electrica, internet, a HVAC sau a alimentarii cu apa.

Ce finisaje folosim in spatiile cu pardoseala tehnica Quattro Pavimente Tehnice?
Ce finisaje folosim in spatiile cu pardoseala tehnica Quattro Pavimente Tehnice?

Pardoseala tehnica este folosita in cladiri de birouri pentru a trece cablurile pe dedesubt si pentru a pozitiona birourile fara cabluri la vedere. Finisajele pentru pardoseala tehnica se structureaza pe categorii, in functie de domeniile de aplicare.

Ce finisaje folosim in spatiile cu pardoseala tehnica Quattro Pavimente Tehnice?
Ce finisaje folosim in spatiile cu pardoseala tehnica Quattro Pavimente Tehnice?

Panourile de pardoseala suprainaltata permit folosirea de finisaje care variaza de la pardoseli calde (covor PVC, mocheta, cauciuc), pana la cele reci (ceramica, granit sau sticla).

Indiferent de optiuni si de necesitati, in momentul in care o persoana se afla in pozitia de a alege un finisaj, totul ar trebui sa porneasca de la functionalitatea principala a pardoselei flotante, si anume accesibilitatea. Astfel, fie ca vorbim despre mocheta, PVC, parchet, ceramica, se recomanda folosirea unui finisaj in dale, care permite accesul sub pardoseala, fara sa fie nevoie sa se scoata finisajul din toata incaperea.
De obicei, pardoseala flotanta se comercializeaza fara finisaj. Cand se ajunge in acest punct, se recomanda un finisaj in dale, precum mocheta sau covor PVC, deoarece se lipesc cu adeziv acrilic, care isi pastreaza calitatile, dalele putandu-se dezlipi si lipi oricand, cu usurinta. Pentru un decor personalizat, se poate alege ca finisaj parchet sau piatra.

In cazul panourilor cu finisaj, acestea difera in functie de destinatia lor:

  • in zonele de birouri - cel mai des se folosesc produse cu design care infrumuseteaza incaperile, precum panouri finisate cu PVC, parchet laminat sau mocheta
  • in camere de server - deoarece panourile trebuie sa fie antistatice, se recomanda finisaje cu PVC, dar sunt si situatii in care se foloseste LINO sau HPL
  • in data room - cele mai intalnite sunt panourile finisate cu PVC conductiv sau disipativ, dar se poate folosi si covor de cauciuc, daca suprafata trebuie sa fie electroizolanta
  • in spatiile medicale - se folosesc panouri nefinisate, peste care se monteaza covor PVC rezistent la trafic intens si cu un standard inalt de mentinere a igienei.

Toate finisajele mai sus mentionate se aplica atat pe panouri incombustibile, care au clasa de foc 0, A, A1, cat si pe panourile din conglomerat lemnos (PAL) cu diverse rezistente la foc: clasele Bfl, Cfl. Pentru cerinte speciale la incendiu, se gasesc solutii tehnice excelente care satisfac si nevoile estetice.

Produse mentionate in articol

Panouri din conglomerat lemnos (PAL) Panouri din sulfat de calciu Panou rezistent la foc Quattro W40 RF60 Panou incapsulat STW si STS
 
Pardoseli tehnice suprainaltate - Panouri si structuri portante Quattro Pavimente Tehnice
6 produse

Aparute ca o rezolvare ingenioasa a problemelor ridicate de dezvoltarea spatiilor dedicate centrelor de date, pardoselile suprainaltate Quattro Pavimente s-au extins si in zona spatiilor moderne de birouri, unde ofera solutii ideale la problematicile retelelor de instalatii. Avantaje: faciliteaza montajul tuturor instalatiilor si pozitionarea traseului acestora; permit accesul la retelele de distributie pozate sub panourile de pardoseala (retele electrice, de date, de iluminare, de fluide, telefonice); ofera posibilitatea de utilizare imediata ca suprafata de calcare; asigura proprietati anti-derapante, anti-alergice, anti-statice, ignifuge si nu elimina noxe; faciliteaza accesul la amenajarea si reamenajarea spatiilor; reduce cheltuielile de intretinere a cladirilor si instalatiilor, sunt foarte usor de curatat si de intretinut.

6 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...