Knauf Insulation anunta noua strategie de sustenabilitate “Pentru o lume mai buna”

Knauf Insulation anunta noua strategie de sustenabilitate “Pentru o lume mai buna”

Noua strategie este definita de obiective clare si concrete pentru 2025

In Romania, suntem nerabdatori sa punem in practica activitatile care fac parte din aceasta noua viziune si abia asteptam sa sprijinim obiectivele sustenabile ale clientilor nostri.

Suntem mandri sa anuntam lansarea noii strategii de sustenabilitate Knauf Insulation “Pentru o lume mai buna”: https://www.knaufinsulation.ro/sustenabilitate/pentru-o-lume-mai-buna

Noua strategie dezvaluie ambitiile noastre pentru viitor si se concentreaza pe patru obiective cheie de sustenabilitate: oamenii pe primul plan, zero carbon, economie circulara si cladiri mai bune.

Adrian Garofeanu declara cu ocazia anuntarii noii strategii de sustenabilitate: „In Romania asteptam cu nerabdare sa contribuim la succesul acestei strategii. De-a lungul anilor, la nivelul intregii companii, am redus consumul de energie si emisiile de carbon cu pana la 23%, avem cu 56% mai putine incidente la locul de munca si avem cu pana la 67,3% mai putine deseuri rezultate din diverse procese.”

De asemenea, suntem aici pentru a ajuta industria constructiilor pe masura ce se schimba, iar autoritatile de reglementare devin din ce in ce mai exigente in ceea ce priveste responsabilitatea fata de mediu.

„Sustenabilitatea defineste tot ceea ce facem. Produsele noastre ajuta la economisirea de energie, la reducerea emisiilor de carbon si ajuta la construirea de cladiri potrivite pentru viitor. Avem experienta si expertiza pentru a ne asigura ca toti clientii nostri isi ating obiectivele ambitioase legate de sustenabilitate.”

Noua noastra strategie de sustenabilitate “Pentru o lume mai buna” se bazeaza pe succesele din ultimul deceniu. Din 2010 pana in 2019 am redus consumul de energie si emisiile de carbon cu pana la 23%, avem cu 56% mai putine incidente la locul de munca si am inregistrat cu pana la 67,3% mai putine deseuri rezultate din diverse procese.

Comentand la lansarea noii strategii, CEO-ul grupului nostru, Jean-Claude Carlin, a declarat: „Ne-am luat angajamente pe termen lung pentru a arata cum vom atinge fiecare obiectiv de sustenabilitate. De asemenea, am stabilit obiective concrete pe termen scurt, pentru 2025, la care toata lumea trebuie sa inceapa sa lucreze de acum. Este vital pentru conducerea actuala sa fie responsabila pentru progresul catre viziunea noastra pe termen lung si sa nu lase problema sa cada pe umerii generatiei urmatoare.”

Obiectivele stabilite la nivelul intregii companii pentru 2025 includ:
  • reducerea ratei totale de incidente legata de siguranta inregistrata de la 9,2% la 5%
  • reducerea carbonului incorporat al produselor cu 15%
  • investirea a 10% din cheltuielile noastre de capital general in noile proiecte de reducere a emisiilor de carbon sau a deseurilor din depozitele de deseuri
  • reducerea amprentei de carbon a birourilor noastre si cea rezultata prin calatoriile de afaceri cu 25%
  • reducerea ambalajelor din plastic pur cu mai mult de 25%
  • folosirea a mai mult de 25% material reciclat extern pana in 2025 la procesul de prelucrare a vatei minerale bazaltice si mai mult de 65% material reciclat pentru vata minerala de sticla
  • zero deseuri de productie trimise la depozitele de deseuri.

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...