Intreruptorul miniatural ABB - “eroul ascuns” care permite tranzitia energetica bazata pe mostenirea de 100 de ani de siguranta

Intreruptorul miniatural ABB - “eroul ascuns” care permite tranzitia energetica bazata pe mostenirea de 100 de ani de siguranta
  • La 100 de ani de la brevetare, inovatia in tehnologia pentru siguranta electrica devine esentiala pentru o calatorie sigura spre net zero, intrucat sursele regenerabile de energie necesita managementul retelei.
  • Primul intreruptor de tip MCB de la ABB continua sa stabileasca standardele in industrie, in materie de performanta, dimensiuni compacte, conectivitate si transparenta.
  • Flexibil si cu un design compact, rezistent in timp, contribuie la optimizarea timpului de instalare.

Primul intreruptor miniatural (MCB) de la ABB aniverseaza 100 de ani de protectie a circuitelor electrice si evolueaza pentru a raspunde nevoilor de sustenabilitate ale viitorului. Avand in vedere ca aproape un sfert din totalul incendiilor au loc in cladiri rezidentiale[1], MCB-ul nu numai ca a revolutionat modul in care traim, permitand locuinte sigure, dar a adus siguranta electrica in intreaga societate, de la infrastructura feroviara pana la fabrici, cladiri comerciale si centre de date. 

MCB-urile detecteaza defectiunile electrice, cum ar fi scurtcircuitul si suprasarcina, deconectand circuitul in 10 milisecunde, de 10 ori mai repede decat o clipire de ochi. Acestea pot fi apoi resetate rapid si usor, fara a fi necesara inlocuirea lor. Pe masura ce facem tranzitia catre un viitor net zero, este esential sa crestem gradul de electrificare si sa integram surse de energie regenerabila diversificate. Acest lucru inseamna ca dispozitivele de protectie au de gestionat sarcini electrice si mai mari, impreuna cu variatiile in ceea ce priveste furnizarea si cererea de energie electrica. ABB ofera siguranta electrica pentru orice, de la panouri solare si pompe de caldura pana la vehicule electrice si ofera protectie suplimentara impotriva defectelor precum curenti reziduali, supratensiuni, curenti de punere la pamant sau arcuri electrice.

FlexLine® - new flex terminal and push-in technology
FlexLine® - new flex terminal and push-in technology

Aldo Sciacca, Directorul pentru Distributia Energiei de la Divizia Cladiri Inteligente a ABB Electrificare, a declarat: „Portofoliul nostru orientat spre viitor se concentreaza pe obtinerea eficientei energetice si pe practici transparente si durabile. De asemenea, ne concentram pe instalarea usoara, care este foarte valoroasa atunci cand ne confruntam cu lipsa fortei de munca calificate. Prin modelele noastre compacte, modulare si flexibile, permitem modernizarea cladirilor si integrarea surselor de energie regenerabila, in mod rapid si in siguranta. Acest lucru joaca un rol esential in asigurarea dezvoltarii in siguranta a comunitatilor, oraselor si peisajelor urbane durabile si moderne ale viitorului nostru.”

Dispozitivele de protectie actuale fac cladirile noi si vechi din intreaga lume mai sigure, mai inteligente si mai durabile. Design-ul compact permite modernizarea chiar si in cladirile istorice, unde spatiul este limitat. Structurile din lemn din cadrul multora dintre cladirile de importanta istorica din lume, cum ar fi morile de vant Kinderdijk Windmills din Olanda, si Catedrala Aachen din Germania, sunt deosebit de vulnerabile la pericolele electrice, care pot duce la incendii. Sistemele electrice au fost modernizate in aceste situri din patrimoniul mondial UNESCO prin instalarea unor dispozitive de protectie compacte, pentru detectia arcului electric Arc Fault Detection Devices (AFDDs) integrate cu protectie la supracurent si curent rezidual Residual Current Circuit Breaker with Overcurrent protection (RCBO), protejand aceste repere culturale pentru secolele urmatoare.

The evolution of MCBs - timeline
The evolution of MCBs - timeline

Istoria

In 1918, predecesorul ABB, Brown, Boveri & Cie (BBC), a cumparat Stotz Kontakt, o companie de consumabile electrice cu sediul in Mannheim, Germania. Fondatorul companiei, Hugo Stotz, a ramas la BBC si, in colaborare cu inginerul sau sef, Heinrich Schachtner, a inventat primul intreruptor miniatural resetabil, un dispozitiv care a fost brevetat in noiembrie 1924.

Prin combinarea declansatoarelor termice si magnetice intr-o singura unitate reutilizabila, intreruptorul a devenit capabil sa rupa curenti foarte mari si sa fie totodata resetabil, ceea ce insemna ca dispozitivele nu mai trebuiau sa fie inlocuite in mod recurent. In prezent, ABB are opt fabrici la nivel global care produc MCB-uri cu peste 100 de milioane de poli pe an.

Today's facility at ABB-STOTZ Kontakt GmbH, Heidelberg, Germany
Today's facility at ABB-STOTZ Kontakt GmbH, Heidelberg, Germany

ABB este lider de tehnologie in domeniul electrificarii si automatizarii, contribuind la un viitor mai sustenabil si mai eficient din punct de vedere al resurselor. Solutiile companiei conecteaza know-how-ul din domeniul ingineriei si software-ul pentru a optimiza modul in care obiectele sunt fabricate, manipulate, alimentate si gestionate. Bazandu-se pe cei peste 140 de ani de excelenta, cei peste 105.000 de angajati ABB sunt dedicati in impulsionarea inovatiilor care accelereaza transformarea industriala. www.abb.com

ABB Electrification este lider mondial in tehnologie, care face posibila utilizarea eficienta si fiabila a energiei electrice de la sursa la priza. Avand peste 50.000 de angajati in 100 de tari, colaborand cu clientii si partenerii lor pentru a rezolva cele mai mari provocari ale lumii in distributia electrica si managementul energiei. Ajuta companiile, industria si consumatorii sa isi administreze instalatiile si casele in mod eficient si fiabil. Pe masura ce tranzitia energetica se accelereaza, electrizeaza lumea intr-un mod sigur, inteligent si durabil. go.abb/electrification

[1] https://ctif.org/news/ctif-world-fire-statistics-report-no-27-now-available-download

Produse mentionate in articol
Contoare mono si trifazate ABB Tip Odin Descarcatoare ABB Tip 1 Multimetre ABB Temporizatoare electromecanice ABB Tip AT
 
Intrerupator, disjunctor, intrerupator diferential ABB
28 produse

Intrerupatoare automate miniaturale, intrerupatoare diferentiale, descarcatoare, butoane, lampi, comutatoare, relee, relee de scara, relee electronice, relee de timp, relee crepusculare, relee de monitorizare a tensiunii, dimmere, temporizatoare, aparate de masura, contoare mono si trifazice.

28 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Echipament modular cu montaj pe sina
Echipament modular cu montaj pe sina
Distributie electrica de joasa tensiune
Distributie electrica de joasa tensiune
Instalatii electrice
Instalatii electrice
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...