Durata de viata, garantia si montajul produselor Elis Pavaje

Ce inseamna durata de viata a produsului si ce este garantia?

Azi am sa tratez un subiect care ridica o serie de semne de intrebare: daca tu cumperi pavele si le montezi, cat timp vor rezista? Daca am de exemplu: doi ani de garantie, inseamna ca ele vor rezista doar doi ani? Sau ele vor rezista mai mult? Ce ma intereseaza cand cumpar? Durata de viata sau garantia? Aici raspunsul este: ambele!

Pentru pavele insa, garantia si durata de viata depind foarte mult de inca un factor: montajul. Daca acesta nu este bine realizat, degeaba aveti garantia producatorului ca pavelele rezista mult timp. Montajul defectuos afecteaza pavele! Pot aparea fisuri in canturi, apa poate balti sub ele si pavelele sa crape sau sa mentina mult timp efectul nedorit al eflorescentei. De aceea e important sa soliciti certificatul de garantie pentru serviciile de montaj.

Daca montajul e bine facut, cat timp rezista pavelele?
Aici intra in discutie: durata de viata. Reprezinta perioada medie estimata pentru a putea folosi produsele in conditii de functionalitate normala. In cazul pavajului vibropresat, Elis Pavaje, care are o experienta de aproape 30 de ani, apreciaza durata de viata a produselor sale, in conditii normale de exploatare si intretinere, ca fiind de aproximativ 20 de ani. Desigur, sunt lucrari de peste 25 de ani, inca functionale, insa pentru o perioada declarata este necesara o estimare a perioadei medii.

Ce se-ntampla daca primesti pavele cu defecte?
In aceasta situatie vorbim de: garantie, care este un angajament asumat de producator fata de client, de restituire a pretului platit, de reparare sau de inlocuire a produsului cumparat, daca acesta nu corespunde conditiilor din declaratiile de conformitate. De exempu, la Elis Pavaje garantia comerciala este de 5 ani pentru pavele, dale, borduri, produse pentru gradina si 2 ani pentru rigole, boltari, blocheti, elemente de canalizare.

Daca la receptia pavajelor constati neconformitati ale produselor (de ex. dale ciobite, crapate, sparte si alte defectiuni) trebuie sa intocmesti un Proces Verbal si sa-l trimiti consultantului de vanzari de unde ai achizitionat, in cel mai scurt timp posibil. In acest proces verbal trebuie sa oferi detalii despre neconformitatile produselor si sa atasezi fotografii cu produsele neconforme. Un reprezentant al producatorului va prelua si solutiona reclamatia, daca aceasta se dovedeste fondata.

Garantia pentru pavele, dale si alte produse pentru amenajare exterioara se acorda in conditiile respectarii recomandarilor de folosire si de montaj, primite de la producator. Garantia nu acopera deteriorari datorate montajului, exploatarii improprii sau deteriorari aparute in timpul descarcarii, respectiv manipularii la locatia cumparatorului.

Nu se accepta ca reclamatie produse care au fost puse in opera. Daca pavelele sunt montate, acestea se considera acceptate. Variatiunile nesemnificative de culoare si eflorescentele (petele albe de calcar) pavelelor si a celorlalte produse de beton apar din cauza materiilor prime care intra in reteta produselor, nu sunt considerate defecte de calitate de catre producatori si nu fac obiectul garantiei.

Pentru conditiile de acordare a garantiei, citeste certificatul de garantie Elis Pavaje.

Dupa ce ai aflat mai multe informatii despre durata de viata a produsului si despre garantie, amenajeaza-ti propria curte de poveste!

Durata de viata, garantia si montajul produselor Elis Pavaje
Durata de viata, garantia si montajul produselor Elis Pavaje

Este firesc sa acorzi aceeasi importanta amenajarii exterioare ca arhitecturii casei sau amenajarii interioare. Iar alegerea pavajului in combinatie cu celelalte elemente de amenajare este cea mai importanta decizie, odata stabilita destinatia fiecarei zone. De ce? Simplu: pasesti mereu pe pavelele montate si le ai in permanenta in raza ta vizuala de la primul pas pe poarta casei. Reprezinta, putem spune, cartea de vizita a caminului tau.

Foloseste catalogul ca sursa de inspiratie, ca pe un dictionar in imagini de tendinte in amenajari exterioare. Plecand de la propunerile noastre, indrazneste sa combini suprafete, culori, texturi care iti plac, pentru a obtine o amenajare care sa te reprezinte. Nu ai cum sa gresesti, totul e permis, daca tu alegi asa. Iar pavelele sunt versatile: pot fi cu usurinta scoase si inlocuite, pentru a configura un alt model.

Transformarea gradinii mult visate in realitate presupune implicare din partea ta in ceea ce priveste partea de design si functionalitate. Ne spui ce iti doresti, stabilim forme, texturi si culori, iar noi iti propunem solutii de amenajare fara limite, fie ca e vorba de elemente inspirate din natura, de combinatii de culori si forme sau constructii ingenioase. Elis Pavaje va este alaturi pe tot procesul de amenajare a spatiului dorit, oferind servicii complete indiferent de complexitatea si rigurozitatea lucrarii.

E recomandat sa iei in considerare etapele proiectului pentru a te asigura ca in final ajungi la rezultatul dorit: demolare, pregatirea terenului, asternerea stratului de balast si a patului de nisip, montajul pavajului si amenajarea peisagistica. Cu cat planifici proiectul mai bine, cu atat vei fi mai linistit!

Tine cont de cateva elemente care pot influenta amenajarea:

  • Vremea poate determina amanarea montajului
  • Vara si toamna, montatorii sunt cel mai ocupati. Planifica cu cateva luni in avans pentru a te asigura ca la momentul oportun vei avea cu cine sa realizezi amenajarea
  • Da comanda de pavele si alte produse cu minim 3 saptamani in avans, pentru a te asigura ca vor fi disponibile cand ai nevoie
  • Daca ai lucrari in curtea din spate, realizeaza-le inaintea celor din curtea din fata casei
  • La finalizarea lucrarii, parcurge intreaga suprafata amenjata cu montatorul, pentru a te asigura ca totul este conform conditiilor contractate
  • Gandeste pasii in avans. Daca ai o lucrare mare, ia in considerare etapele lucrarilor pe parte electrica, instalatii, drenaj si peisagistica.


Planificare proiect
Ia in considerare o medie de 4-6 saptamani, in functie de complexitatea lucrarii. Gandeste-te la destinatia lucrarii: terasa, parcare, curte sau alee pietonala. Alege stilul amenajarii astfel incat sa e potriveasca cu casa si restul ambientului. Cauta inspiratie: facebook, website, catalog si acceseaza Simulatorul online pentru a realiza o proiectie vizuala a proiectului tau cu pavele Elis Pavaje. Alege grosimea si dimensiunile (in functie de destinatia lucrarii), culoarea si forma (in functie de stilul ales) si proiecteaza amenajarea zonei verzi! In final stabileste un buget estimativ!

Selecteaza montatorul
Pentru aceasta etapa ia in considerare 2-3 saptamani, pentru a avea timp sa primesti oferte, sa vizualizezi lucrari realizate de acestia si sa negociezi valoarea lucrarii. Contacteaza cel putin 3 montatori. De preferinta porneste de la recomandari ale prietenilor, familiei, vecinilor. In final semneaza contractul si asigura-te ca firma aleasa are disponibilitate cand ai nevoie.

Realizeaza proiectul!
Timpul necesar depinde de complexitatea lucrarii. Poate dura de la 2-3 zile pana la cateva luni. Asigura-te in avans ca materialele pot fi livrate inainte de venirea montatorului. Asigura-te de calitatea, cantitatea, manipularea si depozitarea produselor in bune conditii. Tine legatura cu montatorul, pentru a fi informat despre statusul lucrarii.

Dupa montaj
La finalul lucrarii parcurge toata suprafata pentru a te asigura ca este totul in regula. Solicita certificatul de garantie a lucrarii, pentru minim 1 an, pentru ca aceasta sa treaca peste un ciclu de inghet-dezghet. Discuta un plan de curatare si intretinere a lucrarii cu montatorul.

Produse mentionate in articol

Piatra cubica andezit Elis Pavaje
 
Piatra cubica andezit Elis Pavaje

Pavelele din piatra andezit sunt produse versatile, realizate pe mai multe dimensiuni, care imbina durabilitatea pietrei naturale cu utilitatea pavelelor din beton. In afara de durabilitate, aceste produse sunt foarte estetice si necesita putin efort pentru intretinere. Andezitul Elis Pavaje este o roca naturala ce are o culoare ce variaza de la gri-verzui deschis si pana la negru.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Pavele si dale premium Antico D2 Pavele si dale premium Arcade Pavele si dale premium Conic Antico Pavele si dale premium Cortina D7
 
Pavele si dale premium Elis Pavaje
14 produse

Recunoscute pentru calitatea lor impecabila, pavelele Elis Pavaje se disting prin rezistenta, finisaje atente, cromatica deosebita si forme interesante, care le confera un aspect estetic placut, dar si functionalitatea adaptata spatiilor. Sunt alegerea ideala pentru pavarea de zone pietonale, curti, alei de gradina, terase, drumuri de acces la dependinte, parcuri si piete.

14 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Rigole Elis Pavaje Blocheti Elis Pavaje Borduri Elis Pavaje
 
Rigole, blocheti, borduri Elis Pavaje
3 produse

Rigole, blocheti si borduri atat rezidentiale, cat si carosabile Elis Pavaje.

3 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Banca Resto Bloc de zid Premium Focar Quadra Jardiniera Combi
 
Produse pentru gradina Elis Pavaje
6 produse

Gardurile, zidurile de inaltime mica si medie, palisadele, treptele, jardinierele au fost folosite inca din cele mai vechi timpuri la delimitarea proprietatilor sau ca elemente decorative in amenajarea spatiilor exterioare. Produsele ornamentale Elis Pavaje se realizeaza din beton vibropresat, beneficiind de aspectul deosebit al pietrei sparte sau uzate.

6 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...