Afacerile Elis Pavaje in crestere cu 32%

Afacerile Elis Pavaje in crestere cu 32%

Cifra de afaceri pe 2020 este de 287,3 milioane de lei fata de 217,6 milioane de lei in 2019

Pandemia a adus tuturor o serie intreaga de provocari. Anul 2020 ne-a testat puterea de adaptabilitate la stres si nevoi primordiale. Pe de-o parte, oamenii au fost obligati sa-si petreaca timpul in propriul camin si au gasit un sens in amenajarea casei si a gradinilor. Pe de alta parte, pentru ca afacerile sa aiba continuitate, companiile au trebuit sa gaseasca noi reguli de functionare in conditii neintalnite pana acum. In conditiile mentionate, cifra de afaceri Elis Pavaje a crescut cu 32%, ceea ce demonstreaza ca romanii au fost tot mai dispusi sa investeasca in amenajarea curtilor si gradinilor.

"In ciuda asteptarilor noastre pesimiste dupa prima luna de pandemie, atmosfera generala de lucru in domeniul constructiilor in 2020 a fost foarte buna. Au fost lucrari atat in plan public cat si privat, foarte putine sectoare din domeniul constructiilor au fost afectate. Noi am beneficiat in urma schimbarii comportamentului oamenilor in aceasta perioada. Din punct de vedere al business-ului, a fost un an foarte bun fiindca a fost un an al activitatilor in aer liber, un an al constructiilor si al renovarilor. Ca organizatie, cea mai mare schimbare pe care ne-a adus-o anul pandemiei a fost faptul ca am vazut ca se poate munci si de acasa, in conditiile in care am putut sa ne adaptam rapid activitatile prin informatizarea proceselor", a declarat Emil Gota, director general Elis Pavaje.

Afacerile Elis Pavaje in crestere cu 32%
Afacerile Elis Pavaje in crestere cu 32%

In pandemie, multi proprietari de apartamente au luat in considerare posibilitatea mutarii la casa
Cifra de afaceri pe 2020 este de 287,3 milioane de lei fata de 217,6 milioane de lei in 2019, in crestere cu 32%. Cea mai mare pondere din valoare s-a obtinut din vanzarea prefabricatelor din beton: pavele, dale, borduri, elemente prefabricate din beton pentru garduri si ziduri, elemente pentru treapta, elemente de delimitare: palisade, kituri pentru gradina (jardiniere, banci, focare), rigole pentru colectare ape pluviale, boltari pentru zidarie si fundatii, elemente pentru canalizare. 

"Multi proprietari de apartamente au luat in considerare posibilitatea mutarii la casa. De asemenea, a crescut interesul pe zona amenajarilor exterioare. A aparut necesitatea petrecerii timpului in aer liber, iar in aceste conditii oamenii au ajuns sa puna mai mare accent pe modul in care arata curtea lor si pe confortul detinut. Aici intervenim noi, incercand sa venim cu solutii de imbunatatire a conditiilor de viata." ne-a declarat Bianka Dobre, Director Marketing Elis Pavaje.

Afacerile Elis Pavaje in crestere cu 32%
Afacerile Elis Pavaje in crestere cu 32%

In 2020 au crescut volumele de pavele ajungand la la 2,770,000 m² vanduti, iar pe borduri, la aproape 3 milioane de metri liniari. "In ultimii ani au crescut grosimile pavelelor achizitionate de catre clienti, deoarece oamenii prefera sa investeasca mai mult in produse cu durata mai mare de viata. De asemenea, a crescut ponderea mixurilor de culori, acestea fiind preferate ca urmare a avantajului vizual asigurat in amenajare, respectiv obtinerea unei integrari mai bune in ambientul natural. Oferta companiei a crescut mult varietatea astfel incat in prezent clientii nostri pot sa faca alegeri in functie de destinatia spatiului, de stilul impus de zona si mai ales, in functie de propriile gusturi – pentru a obtine in final o amenajare functionala si plina de bun gust."
"Avand in vedere faptul ca gardul si curtea sunt cartea de vizita a proprietarilor, este de inteles de ce aceasta directie merita tot interesul". 

Pentru anul 2021, Elis Pavaje are previziuni pozitive: "Suntem optimisti, vedem ca exista in continuare un trend ascendent in constructii. Pentru primul semestru suntem mai rezervati, in schimb suntem mai optimisti in ce priveste asteptarile pentru cel de-al doilea semestru. Ne-am propus o crestere de minim 5% in acest an. Vedem o evolutie ascendenta in sectorul rezidential, deocamdata a ramas activ efectul pozitiv al pandemiei. De asemenea, avem proiecte incepute in sectorul comercial, logistic, industrial. Suntem optimisti ca dupa ce se voteaza bugetul vor fi lucrari si pe infrastructura. Lunile ianuarie si februarie au fost mai slabe insa si conditiile meteorologice au fost mai nefavorabile in comparatie cu anul trecut. Pe de alta parte, probabil nici nu se justifica comparatia, in conditiile in care, anul trecut, primele luni au fost extraordinare din punct de vedere al vanzarilor", a mai adaugat Emil Gota, director general Elis Pavaje.

Afacerile Elis Pavaje in crestere cu 32%
Afacerile Elis Pavaje in crestere cu 32%

Panouri fotovoltaice in valoare de 120.000 Euro
Despre 2021, Elis Pavaje spune ca va fi un an de consolidare, de optimizare a randamentului in fabrici si de concentrare pe categorii de produse sau canale de vanzari care in prezent au pondere mai mica in total vanzari. Vor extinde platforme la doua dintre fabricile Elis Pavaje si vor schimba echipamente de productie, vor inlocui o serie de masini din flota auto, vor investi in dezvoltarea sistemelor informatice. "De asemenea, avem un plan de investitii in panouri fotovoltaice la fabrica de la Vintu de Jos, investitia este din fonduri proprii, aproximativ 120.000 euro. Este un experiment, vrem sa vedem efectele, iar daca se justifica investitia, extindem si in celelalte fabrici. 
Urmarim un impact pozitiv asupra mediului si eficientizarea costurilor cu energia. O astfel de investitie se amortizeaza in mai multi ani, insa pe termen lung credem ca se pot face economii serioase", a completat dl Gota.

Produse mentionate in articol
Piatra cubica andezit Elis Pavaje
 
Piatra cubica andezit Elis Pavaje

Pavelele din piatra andezit sunt produse versatile, realizate pe mai multe dimensiuni, care imbina durabilitatea pietrei naturale cu utilitatea pavelelor din beton. In afara de durabilitate, aceste produse sunt foarte estetice si necesita putin efort pentru intretinere. Andezitul Elis Pavaje este o roca naturala ce are o culoare ce variaza de la gri-verzui deschis si pana la negru.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Tuburi de beton pentru canalizare Elis Pavaje Elemente de baza diametru 1000 mm Capac carosabil rectangular Elis Pavaje
 
Elemente de canalizare Elis Pavaje
3 produse

Tuburi, elemente pentru camine si infrastructura de transport.

3 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Rigole Elis Pavaje Blocheti Elis Pavaje Borduri Elis Pavaje
 
Rigole, blocheti, borduri Elis Pavaje
3 produse

Rigole, blocheti si borduri atat rezidentiale, cat si carosabile Elis Pavaje.

3 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Banca Resto Bloc de zid Premium Focar Quadra Jardiniera Combi
 
Produse pentru gradina Elis Pavaje
6 produse

Gardurile, zidurile de inaltime mica si medie, palisadele, treptele, jardinierele au fost folosite inca din cele mai vechi timpuri la delimitarea proprietatilor sau ca elemente decorative in amenajarea spatiilor exterioare. Produsele ornamentale Elis Pavaje se realizeaza din beton vibropresat, beneficiind de aspectul deosebit al pietrei sparte sau uzate.

6 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Pavele si dale premium Antico D2 Pavele si dale premium Arcade Pavele si dale premium Conic Antico Pavele si dale premium Cortina D7
 
Pavele si dale premium Elis Pavaje
18 produse

Recunoscute pentru calitatea lor impecabila, pavelele Elis Pavaje se disting prin rezistenta, finisaje atente, cromatica deosebita si forme interesante, care le confera un aspect estetic placut, dar si functionalitatea adaptata spatiilor. Sunt alegerea ideala pentru pavarea de zone pietonale, curti, alei de gradina, terase, drumuri de acces la dependinte, parcuri si piete.

18 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...