CEMACON inregistreaza rezultate bune intr-un context cu provocari pentru piata constructiilor

CEMACON reuseste sa inchida primul trimestru al anului 2020 peste asteptari

Logo CEMACON
CEMACON inregistreaza rezultate bune intr-un context cu provocari pentru piata constructiilor

  • 15,12 milioane lei Profit operational (EBITDA)
  • 10,56 milioane lei Profit Net
  • 29,64 milioane lei Cifra de Afaceri Neta

CEMACON reuseste sa inchida primul trimestru al anului 2020 peste asteptari, atingand o cifra de afaceri neta de 29,64 milioane lei, in scadere cu 7% fata de aceeasi perioada a anului 2019, insa intr-un context de piata complet diferit. Astfel, la 31 martie 2020, compania inregistreaza un profit operational de 15,122,744 lei si un profit net de 10,560,458 lei.

CEMACON - Evolutia Cifrei de Afaceri Nete si EBITDA
CEMACON inregistreaza rezultate bune intr-un context cu provocari pentru piata constructiilor

"Anul 2020 a inceput sub auspicii bune; nivelul cererii de materiale de zidarie s-a mentinut la un nivel relativ bun, chiar daca mai scazut decat in anul anterior.
Izbucnirea epidemiei si, mai ales, severitatea masurilor de izolare impuse de autoritati au perturbat contextul pozitiv de piata si ne-au determinat sa facem schimbari de strategie.
Cu toate acestea, am reusit sa incheiem primul trimestru cu un rezultat comercial bun, chiar peste asteptari, iar profitul operational, desi in perioada de extrasezon, s-a situat la o valoare foarte ridicata"
, a declarat Liviu Stoleru, Director General si Presedinte al Consiliului de Administratie CEMACON SA.

Liviu Stoleru, Director General si Presedinte al Consiliului de Administratie CEMACON SA
CEMACON inregistreaza rezultate bune intr-un context cu provocari pentru piata constructiilor

Pe langa prioritatile specifice acestei perioade, de protejare a starii de sanatate a tuturor angajatilor, clientilor si colaboratorilor, CEMACON isi continua strategia de adaptare a afacerii la contextul actual de piata. Totodata, s-a decis ca nivelul bugetului de investitii pentru 2020 sa ramana unul ridicat, prioritatile fiind in continuare cresterea eficientei operationale, inovatia, dezvoltarea portofoliului de produse si servicii, precum si promovarea caramizilor izolante cu vata bazaltica din gama EVOCERAMIC VB.

"Desi contextul epidemiei a afectat serios sectorul constructiilor si perspectivele pentru anul in curs, pozitia financiara solida a CEMACON, actionariatul puternic, portofoliul de produse competitiv si eficienta operationala dovedita in ultimii ani, ma determina sa fiu optimist. Am multa incredere ca jucatorii din industrie, pe toate palierele, au capatat maturitate si experienta raportat la criza de dupa 2008, astfel incat sa pastram impreuna functionala aceasta zona a economiei, care conteaza atat de mult pentru toata lumea. Consider ca nu exista motive de panica referitoare la intrarea intr-o noua criza grava si de durata", a completat Liviu Stoleru, Director General si Presedinte al Consiliului de Administratie CEMACON SA.

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...