"FAKRO fusion - before & after"

Au fost desemnati castigatorii Concursului International de Design FAKRO fusion - before & after!

"FAKRO fusion - before & after"
"FAKRO fusion - before & after"

FAKRO, producator mondial de ferestre de mansarda si bimobject.com au fost co-organizatorii Concursului International de Design pentru arhitecti FAKRO fusion - before & after care s-a incheiat in 20 februarie 2018.

Am primit o multime de proiecte care ne-au surprins prin ingeniozitate si inovatie. Acestea au fost evaluate de un juriu international compus din:

 • Ethel Baraona Pohl, critic, scriitor si curator. Co-fondator al studioului independent de cercetare si al editurii dpr-barcelona. Editor al Quaderns d'arquitectura i urbanisme din 2011 pana in 2016, si contribuitor la mai multe reviste si carti. Articolele ei au aparut, printre altele, in Open Source Architecture, The Form of Form, Together! The New Architecture of the Collective, Architecture is All Over, Inéditos 2017, Harvard Design Magazine si Volume.
 • Rafał Pieszko, arhitect. In perioada 2005-2010 a lucrat ca arhitect in diferite proiecte in Irlanda. A castigat experienta in proiectarea arhitecturala durabila: cladiri eficiente din punct de vedere energetic si cladiri pasive. In 2017, a fost nominalizat pentru "Inovatii in arhitectura". In munca sa, Rafał implementeaza idei creative si considera ca numai luand in considerare atat omul cat si mediul, putem avea o dezvoltarea durabila. Arhitectura este pentru el o forma speciala a artei, avand caracteristici de utilitate sociala: este arta unei misiuni sociale.
 • Sławomir Gawlik, Director de marketing al Grupului FAKRO. Absolvent al Universitatii de Economie din Cracovia, Departamentul de Management si Marketing, a finalizat studiile MBA. A fost alaturi de Grupul FAKRO timp de multi ani, initial ca manager de export, apoi ca responsabil cu participarile la targuri si activitatea de service. In prezent, ca director de marketing, coordoneaza pregatirea, dezvoltarea si implementarea strategiei de marketing in cadrul Grupului FAKRO. Se implica in organizarea concursurilor adresate profesionistilor, in special designerilor si arhitectilor. Pasionat de sport, literatura, calatorie si fotografie, in mod special obiecte arhitecturale.
"FAKRO fusion - before & after"
"FAKRO fusion - before & after"

Juriul s-a confruntat si de aceasta data cu o sarcina foarte dificila, deoarece nivelul proiectelor depuse a fost extrem de ridicat. Castigatorii, alesi dupa cateva ore de deliberari intense, sunt:

 • Locul 1
  Warat Rodpechprai - Tailanda
 • Locul 2
  Morgan Baufils - Franta
 • Locul 3
  Tracy Bassil - Liban
 • Distinctii
  Jeffrey Clancy - SUA
  Dominika Trzcińska - Polonia
  Zdravko Barisic - Serbia
  Jovana Radujko - Serbia
  Marta Ciesielska - Polonia
"FAKRO fusion - before & after"
"FAKRO fusion - before & after"

Dorim sa multumim tuturor pentru interesul fata de competitia noastra, sa felicitam castigatorii si sa va incurajam sa participati la urmatoarea editie.

Co-organizator: www.bimobject.com

Parteneri media: www.archello.com si www.archdaily.com.

Mai multe detalii privind proiectele inscrise in concurs sunt disponibile pe: http://www.fakro.com/architects/international-design-competition/fakro-fusion/

Produse mentionate in articol
Ferestre cu dubla articulare Fakro preSelect Ferestre supertermoizolatoare FTT U6, FTT U8 si FTT R3 Ferestre cu inalta eficienta energetica (geam dublucameral) FTP-V U5 si FTP-V U4 Ferestre cu articulare mediana FTP-V U3, FTP-V P2, FTP R1 si FTS-V U2
 
Ferestre de mansarda Fakro
14 produse

Ferestrele de mansarda Fakro sunt produse de top, fabricate din materie prima de cea mai buna calitate, pe baza celor mai noi tehnologii, ceea ce asigura trainicie si eficienta (fiabilitate, siguranta, functionalitate si parametri izolatori excelenti).

14 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Scari modulare din lemn Fakro LWF, LTK si LWL Scari modulare din lemn Fakro LWZ, LWK si LWS Scari modulare din lemn Fakro LWT Thermo si pentru case pasive Scari pantograf LST, LSZ si LSF antifoc
 
Scari modulare de acces la pod Fakro
6 produse

Scarile de acces la pod Fakro - sunt scari pliabile fabricate din lemn de pin sau din metal. Permit accesul la pod in siguranta. Dupa pliere, se inchid la nivelul tavanului ceea ce contribuie la economisirea de spatiu in incapere.

6 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Accesorii exterioare pentru ferestre de mansarda - rulouri AMZ si rolete ARZ
 
Accesorii exterioare pentru ferestre de mansarda - rulouri AMZ si rolete ARZ

Accesoriile exterioare reprezinta o solutie optima pentru protectia impotriva caldurii excesive din zilele insorite de vara. Aceste rulouri absorb caldura solara inainte ca aceasta sa ajunga la geam si o elimina tot in exterior datorita instalarii lor deasupra ferestrei, la o distanta potrivita de geam, si datorita latimii mai mari a materialului.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Accesorii interioare pentru ferestre de mansarda - AJP, ARF, ARS, ARP, APS, APF
 
Accesorii interioare pentru ferestre de mansarda - AJP, ARF, ARS, ARP, APS, APF

Fakro asigura armonia cu designul interior, avand o oferta bogata de modele si culori pentru accesoriile interioare. Accesoriile permit reglarea directiei si a intensitatii luminii ce patrunde in incapere. Datorita lor se poate obtine o umbrire totala, chiar si in zilele insorite.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...