proidea.ro catalog online de informatii produse

Anul acesta marca Yale sarbatoreste 175 de ani


2018. aprilie 02.

Yale protejeaza proprietatile lumii din 1843

Avem placerea sa va anuntam ca anul acesta marca Yale sarbatoreste 175 de ani. Astazi, 2 aprilie, dam startul campaniei aniversare in lumea intreaga si Romania.

Yale protejeaza proprietatile lumii din 1843
Acum, cand Yale sarbatoreste 175 de ani, privim inapoi la istoria care a adus recunoastere mondiala marcii pe care o stim astazi.

Dupa emigrarea din Nordul Tarii Galilor, din UK Newport, in New York in secolul al 19-lea, familia Yale a inceput crearea si producerea unei game de incuietori de inalta siguranta. In 1843 a fost creat primul patent pentru o incuietoare cu cifru de catre Linus Yale Sr.

Cand fiul sau Linus Yale Jr. s-a alaturat companiei, in 1850, a inceput cu adevarat progresul prin crearea mecanismului pentru cilindrul cu pini si rotitor. Acest mecanism a fost creat initial de catre egipteni in urma cu 4000 de ani si inca este folosit in industrie pe scara larga. Mecanismul utilizeaza stifturi cu lungimi variate pentru a impiedica deschiderea cilindrului fara cheia corecta. In 1857, Yale Jr. si-a brevetat designul. Acest fapt a marcat inceputul marcii Yale pe care o cunoastem astazi si a pus compania pe harta producatorilor de incuietori.

In 1868, Yale a colaborat cu Henry Towne pentru a crea Yale & Towne, care in acel moment a angajat 35 de persoane. Compania a crescut si si-a largit domeniul de aplicare si prin introducerea unei linii de lacate in 1879. In urma achizitiilor si asociatiilor cu alte companii, pana in secolul XX organizatia s-a redenumit Yale si sa extins in intreaga lume, angajand peste 12000 de persoane.

Astazi, produsele Yale se gasesc in peste 125 de tari si sunt cunoscute sub numele de "incuietoarea preferata a lumii". Yale a devenit, de asemenea, o "marca generica", ceea ce inseamna ca produsul a devenit atat de sinonim cu marca, incat numele este interschimbabil. De exemplu, broastele aplicate si cilindrii de siguranta sunt adesea denumite in mod generic "Yale" chiar daca sunt fabricate de alta marca.

Compania a continuat sa creasca si sa fie tot mai puternica si in august 2000, Yale a fost achizitionat de concernul ASSA ABLOY, unul din liderii mondiali in solutii de deschidere a usilor.

Kate Clark, Managing Director pentru Yale EMEA, a declarat: "Yale are o mostenire bogata in dezvoltarea unei game largi de solutii de inchidere atat pentru mediul comercial, cat si pentru zona rezidentiala. Am lucrat la Yale timp de 10 ani si sunt mandra ca fac parte dintr-o companie care isi recunoaste radacinile, continuand sa se adapteze si sa evolueze pentru a ramane inovatoare in schimbarea solutiilor de securitate pentru locuinta".


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Yale, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei ASSA ABLOY Romania Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-062202 sector 6, Bucuresti, b-dul. Preciziei nr.5
Telefon: +40 21 316 0121
Fax: +40 21 316 0120
E-mail:
Web: www.assaabloy.ro
Web: www.yalelock.ro
Informatii
   
   
   
   
   
ASSA ABLOY este lider mondial in domeniul solutiilor de inchidere si deschidere a usilor, dedicat satisfacerii cerintelor de securitate, siguranta si confort ale utilizatorilor finali. ASSA ABLOY este reprezentata in toata lumea, pe piete mature si in crestere, avand pozitia de lider in Europa, America de Nord si in Australia. In procesul de crestere rapida a sigurantei electromecanice Grupul are pozitia de lider in controlul accesului, tehnologii de identificare, usi automate si siguranta hoteliera. De la fondare, in 1994, ASSA ABLOY a crescut de la o companie regionala la un grup international ce are 46000 de angajati si vanzari anuale de 7.3 miliarde euro. ASSA ABLOY ofera cea mai completa gama de solutii de inchidere si deschidere a usilor decat orice alta companie din piata.
Denumiri marca: URBIS, YALE, MUL-T-LOCK, ABLOY, TESA, HID, EFFEFF, MUL-T-LOCK, Mauer
Cuvinte cheie:  yale  iale  assa  asa  abloy  abloi  romania  broasca  broaste  incuietoare  incuietori  usa  usi  siguranta  sarbatoare  sarbatoreste  175  ani  yale