Aparate de aer conditionat mobil Woods vs aparate de aer conditionat clasice

Aparate de aer conditionat mobil Woods vs aparate de aer conditionat clasice

Cum zilele toride ale lunilor de vara au venit deja, atentia multora se indreapta spre obtinerea confortului termic.

Aerul conditionat reprezinta o buna modalitate de a controla temperatura spatiilor inchise, fie ca este vorba de birouri, magazine sau locuinte personale. In timpul zilelor caniculare, oaza de racoare a biroului sau a camerei devine un adevarat paradis. In noptile tropicale, cand temperatura aerului de afara nu scade sub 22-23°C, iar peretii locuintei se transforma in adevarate sobe ce degaja caldura acumulata peste zi, aerul conditionat poate insemna sansa la un somn odihnitor.

In ultimii ani, solutiile pentru racirea aerului s-au diversificat tot mai mult, iar aparatele de aer conditionat au devenit tot mai performante. Astfel, avem acum posibilitatea sa optam pentru un aparat de aer conditionat fix sau pentru unul mobil.

Pentru a putea face alegerea corecta, fiecare cumparator trebuie sa ia in calcul avantajele si dezavantajele celor doua tipuri de aparate de aer conditionat.

Aparatul de aer conditionat mobil reprezinta o unitate de racire a aerului independenta si, evident, mobila. Pentru a putea alege in cunostinta de cauza intre cele doua tipuri, enumeram mai jos avantajele si dezavantajele aparatului de aer conditionat mobil fata de cel fix.

Avantajele aparatului de aer conditionat mobil:

  • fara costuri de montare. Nu ai nevoie sa mai cheltuiesti bani suplimentar achizitiei acestui aparat, pentru a plati o echipa care sa il si monteze. Aerul conditionat mobil este prevazut cu un furtun de evacuare pe care il poti scoate pur si simplu pe geam.
  • controlul eficient al jetului de aer rece. Poti muta in diferite locuri ale incaperii aparatul de aer conditionat mobil sau il poti muta dintr-o camera in alta, foarte usor. Ai grija insa ca furtunul de evacuare sa poata fi scos in afara incaperii.
  • il poti monta oriunde. Fie ca locuiesti in chirie, fie ca ai inchiriat un spatiu de lucru sau un birou, te poti bucura de un mediu ambiental racoros. Nu ai nevoie de acordul proprietarului pentru a sparge peretii, ca in cazul montarii unui aparat de aer conditionat fix. In plus, oricand vei hotari sa te muti, vei putea lua cu tine si aparatul de aer conditionat mobil.
  • pretul mai mic fata de un aparat de aer conditionat fix. Deoarece aparatul de aer conditionat portabil este alcatuit dintr-o singura unitate, iar montarea lui o poti face chiar tu, costurile implicate de un astfel de aparat sunt de regula mai mici decat costurile cu un aparat fix.

Dezavantajele aparatului de aer conditionat mobil

Principalele dezavantaje de luat in calcul atunci cand se achizitioneaza un aparat de aer conditionat mobil sunt urmatoarele:

  • Furtunul de evacuare a aerului cald. Dupa cum am precizat mai devreme, aparatul de aer conditionat nu are nevoie de un montaj complicat - se scoate furtunul pe geam si gata! Ei bine, acest avantaj se poate transforma in dezavantaj. Pentru a evita acest lucru, recomandam folosirea kit-urilor speciale de etansare a ferestrelor. Dar cel mai bine este ca utilizatorul sa se informezi direct de la producator sau furnizor, inainte de a cumpara aparatul de aer conditionat mobil.
  • Randamentul usor mai scazut. Un aparat mobil cu o putere de 11000 BTU nu va fi la fel de eficient ca un aparat fix de aceeasi putere, pentru ca un aparat mobil de regula consuma mai mult curent decat unul fix. Intervalul de temperatura la care functioneaza optim aparatele de aer conditionat mobil este situat intre 18-35°C pentru functia de racire. Se recomanda verificarea clasei de consum in care se incadreaza aparatul care se doreste achizitionat. Soldec recomanda alegerea unuia eficient energetic precum modelele: Woods Cortina Smart Home sau Woods Venezia Smart Home, de exemplu.
  • Nivelul de zgomot. Aparatul de aer conditionat mobil este, de regula, mai zgomotos decat cel fix, daca nu vorbim de un aparat de calitate. Iar asta se intampla mai ales daca se seteaza sa lucreze la capacitate maxima - situatie in care nivelul de zgomot va fi mai mare decat cel al unui aer conditionat fix. Pentru a preintampina aceasta problema, se recomanda verificarea numarului de decibeli al aparatului si incearcarea, pe cat posibil, a aparatului de aer conditionat mobil inainte sa fie achizitionat. Soldec garanteaza ca toate produsele de racire din shop-ul lor sunt foarte silentioase.
Aparate de aer conditionat mobil Woods vs aparate de aer conditionat clasice
Aparate de aer conditionat mobil Woods vs aparate de aer conditionat clasice

Concluzii

Aparatul de aer conditionat mobil poate reprezenta cea mai buna solutie pentru cei care locuiesc in chirie, dar si pentru proprietarii care isi doresc sa achizitioneze un singur aparat in locul a mai multe aparate, sau vrea sa rezolva problema caldurii de la birou.

De asemenea, un astfel de aparat este ideal pentru spatii comerciale mici, chioscuri sau chiar si pentru racorirea cu prietenii pe terasa locuintei.

Produse mentionate in articol
Aer conditionat mobil Woods Cortina Smart Home Aer conditionat mobil Woods Venezia Smart Home
 
Aparate de aer conditionat mobil Woods
2 produse

Aparatele de aer conditionat mobile sunt necesare intr-o lume dinamica, practica si orientata spre reducerea risipei de energie si a costurilor inutile. Un apartament, un hotel, un spatiu de birouri sau un spatiu comercial isi poate micsora semnificativ atat costurile lunare, cat si investitiile pe timp de vara cu ajutorul unui aparat de aer conditionat mobil.

2 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Instalatie de climatizare mobila
Instalatie de climatizare mobila
Instalatie de conditionare si de racire a aerului
Instalatie de conditionare si de racire a aerului
Instalatii mecanice
Instalatii mecanice
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...