Sfaturi VELUX pentru un confort termic cat mai mare, cu un cost cat mai mic

Sfaturi VELUX pentru un confort termic cat mai mare, cu un cost cat mai mic

Ferestrele de mansarda VELUX pot contribui la reducerea consumului de energie din casa si, deci, la facturi mai mici

Contextul actual, in care preturile la energie continua sa creasca, impune gasirea unor solutii care sa asigure eficienta energetica a casei pentru un consum de energie mai redus.
Una dintre solutii este inlocuirea vechilor ferestre de mansarda. Cu o reabilitare termica corespunzatoare si ferestre de mansarda corect alese si montate, se pot economisi aproximativ 40% din necesarul de energie pentru incalzirea casei, iar confortul de la interior sa ramana optim pentru beneficiari.

Astfel, temperatura din termostat poate scadea cu 2°C, ceea ce va ajuta la economisirea a 446,5 KWh/m² an.
“Limitarea pierderilor de caldura este primul lucru pe care trebuie sa il facem intr-o casa pentru a ne creste confortul energetic. Ne gandim ca se pierde caldura prin pereti, dar si prin ferestre se intampla asta”, spune Gabi Ralea, specialist in reamenajare interioara.

Interviu Gabi Ralea, specialist in reamenajare interioara

Mentine-ti mansarda calduroasa

Ferestrele de mansarda VELUX sunt dotate cu un sistem inovator de izolare denumit ThermoTechnology® transforma fereastra intr-un scut puternic impotriva vantului si conditiilor meteo aprige, pastrand caldura in casa.

In acelasi timp, ferestrele de mansarda de ultima generatie au un geam termoizolant cu trei foi de sticla, care reduce pierderile de caldura. Coeficientul de transfer termic al geamului, adica valoarea Ufer, trebuie sa fie mic. Cu cat valoarea Ufer este mai mica, cu atat pierderile de caldura sunt mai mici, iar izolatia termica este mai buna.

Caldura se poate pierde pe langa ramele ferestrelor, daca finisajul din jurul lor nu este corect facut. De aceea, este important sa lucrezi mereu cu un montator acreditat VELUX Romania.

Sfaturi VELUX pentru un confort termic cat mai mare, cu un cost cat mai mic
Sfaturi VELUX pentru un confort termic cat mai mare, cu un cost cat mai mic

Confortul termic este asigurat si de solutia completa care include: ferestrele de mansarda, rama de etansare cu kit de izolare termica - care protejeaza impotriva infiltratiilor de sub invelitoare, previne formarea marginilor reci si a condensului, si accesoriile pentru control al luminii si al climatului interior. Roleta exterioara este unul dintre aceste accesorii: vara, previne supraincalzirea, iar iarna pastreaza camerele calde si imbunatateste izolarea ferestrelor.

Avand toate aceste caracteristici, ferestrele de mansarda VELUX pot contribui la reducerea consumului de energie din casa si, deci, la facturi mai mici.
Daca esti pregatit pentru transformarea mansardei, ai ajuns unde trebuie.

Interviu Dragos Tuta, consultant in sustenabilitate

Produse mentionate in articol
CFU, CVU, ISU 1093 - Ferestre VELUX pentru acoperis terasa cu protectie din sticla curbata CFU, CVU, ISU 2093 - Ferestre VELUX pentru acoperis terasa cu protectie din sticla plata CFJ, CVJ, ISJ - Luminator pentru acoperis terasa CFP, CVP, ISD - Fereastra VELUX cu cupola acrilica pentru acoperis terasa
 
Ferestre pentru acoperis terasa VELUX
7 produse

Ferestrele pentru acoperis terasa pot schimba semnificativ aspectul unei incaperi. Sunt cea mai rapida modalitate de iluminare naturala si ventilatie, creand acel sentiment de deschidere a spatiilor de sub acoperis si avand un impact vizual spectaculos. Gama de solutii VELUX pentru acoperis terasa include fereastra cu actionare electrica, fereastra cu operare manuala cu ajutorul unei tije telescopice (ambele variante se pot deschide) si fereastra fixa, care nu se deschide.

7 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
GGLS - Fereastra de mansarda 3 in 1 GGL 306640 - Fereastra de mansarda Premium, pentru evacuarea fumului GLU 0051 - Fereastra de mansarda Standard, din poliuretan, cu operare de sus GZL 1051 - Fereastra de mansarda Standard, din lemn, cu operare de sus
 
Ferestre de mansarda VELUX
33 produse

VELUX produce ferestre de mansarda de calitate superioara de mai bine de 75 de ani. Caracteristicile produselor va ajuta sa va bucurati de multa lumina naturala, aer proaspat si privelisti minunate. VELUX ofera si solutii automatizate. Incepand din anul 2018, ferestrele VELUX au facut pasul in era digitala. Kitul de control climatic VELUX Active este unicul produs de pe piata care opereaza automat ferestrele si rulourile VELUX INTEGRA®, pe baza unor senzori de temperatura, umiditate si dioxid de carbon. In plus, kitul vine cu o aplicatie pentru telefoane inteligente care iti permite sa vezi si sa controlezi permanent statusul climatului interior din mansarda ta.

33 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Fereastra de mansarda
Fereastra de mansarda
Fereastra, usa, luminator, feronerie
Fereastra, usa, luminator, feronerie
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...