Pompele de caldura Vaillant, potrivite nevoilor clientului

Pompele de caldura Vaillant, potrivite nevoilor clientului

Alegerea pompei de caldura potrivite pentru casa unifamiliala sau multifamiliala

Doriti sa va incalziti locuinta in mod ecologic? Pompele de caldura Vaillant orientate spre viitor va ofera o gama de optiuni: Alegeti una potrivita nevoilor dumneavoastra.

Ce inveti aici:

 • Avantajele unei pompe de caldura
 • Principiul de functionare al unei pompe de caldura
 • Incalzire cu o pompa de caldura
 • Racire cu o pompa de caldura.
Pompele de caldura Vaillant, potrivite nevoilor clientului
Pompele de caldura Vaillant, potrivite nevoilor clientului

Definitia unei pompe de caldura

Sunteti in locul potrivit.

Daca v-ati gandit sa va modernizati sistemul de incalzire - sau sa instalati unul nou - atunci, mai devreme sau mai tarziu, veti da peste tehnologia pompelor de caldura. Ceea ce in urma cu doar cativa ani era un produs de nisa pentru specialisti a devenit prima alegere pentru proiectanti, instalatori si proprietari de locuinte. Pe buna dreptate. Evolutiile recente in domeniul constructiilor si al materialelor de izolatie, precum si cresterea preturilor la energie si necesitatea unei mai mari independente fata de petrol si gaz au adus pompa de caldura in prim-plan.

Ce este atat de unic la tehnologia pompelor de caldura? Raspunsul este atat simplu, cat si ingenios: o pompa de caldura utilizeaza energia din aer, sol sau apa subterana si transforma aceste energii regenerabile in caldura.

Continuati sa cititi pentru a gasi toate raspunsurile la cele mai importante intrebari legate de pompele de caldura.

Care sunt avantajele unei pompe de caldura?

Fie ca intentionati sa construiti o casa noua de la zero sau sa modernizati una deja existenta, o pompa de caldura poate contribui la rezolvarea unora dintre cele mai presante probleme energetice: Cum sa combateti cresterea costurilor de incalzire. Cum sa reducem dependenta de combustibilii fosili. Si cum sa reducem emisiile de CO₂.

Pompele de caldura Vaillant, potrivite nevoilor clientului
Pompele de caldura Vaillant, potrivite nevoilor clientului

Declaratia ta de independenta.
O pompa de caldura este o veste buna. In primul rand, va face mai independent de cresterea preturilor la petrol si gaz. Si pe de alta parte, combustibilii fosili sunt o resursa limitata si trebuie sa apelam la noi surse de energie. Cu o pompa de caldura obtineti acces la o sursa infinita de energie ecologica.

Sentimentul placut de a face bine.
Sustenabilitatea a devenit obiectivul nostru comun. Asa ca va veti bucura sa aflati ca pompele de caldura sunt deosebit de prietenoase cu mediul inconjurator. Utilizand energie obtinuta din aer, sol sau apa, pompele de caldura produc mult mai putine emisii.

Pastrand costurile la un nivel scazut.
Costurile de functionare pentru o pompa de caldura va vor lasa cu un sentiment de confort si de liniste: in conditii adecvate, puteti beneficia de economii de pana la 75% din pretul combustibililor fosili. Pompa de caldura utilizeaza energia regenerabila naturala din aer, sol si apa subterana, ceea ce se traduce prin economii reale la facturile de combustibil.

Bucurati-va de confort si flexibilitate.
O pompa de caldura este o solutie multifunctionala, care ofera caldura in intreaga locuinta si, daca alegeti, si posibilitatea de a furniza apa calda si racire. Tehnologia flexibila a pompelor de caldura poate fi combinata in mod ideal cu sistemele fotovoltaice, precum si cu tehnologia solara termica.

Principiul de functionare

Cum functioneaza?

Acesta este urmatorul lucru remarcabil: pompa de caldura se inspira din functionarea unui frigider - dar cu o diferenta. Ceea ce face un frigider, pompa de caldura face in sens invers. In timp ce frigiderul extrage caldura din interior si o transporta in exterior, pompa de caldura Vaillant extrage energia termica din mediul inconjurator si o transfera sub forma de energie termica in locuinta dumneavoastra.

Pompa de caldura isi extrage 75% din energie din mediul inconjurator - si anume prin intermediul caldurii din aer, din apa subterana sau din sol. Restul de 25% reprezinta energia electrica necesara pentru functionare.

Caldura extrasa este condusa printr-un sistem de tevi cu un agent frigorific, ceea ce determina evaporarea acestuia. Un compresor creste si mai mult temperatura. In condensator, aceasta caldura este apoi transferata in circuitul de incalzire al locuintei dumneavoastra. Dupa ce a trecut prin circuitul de incalzire, vaporii ajung la un vas de expansiune. Dupa cum sugereaza si numele, aici vaporii se extind - sau se decompreseaza -, se racesc si, in cele din urma, se lichefiaza: permitand agentului frigorific sa absoarba energia mediului la nesfarsit. Acest proces ingenios permite pompei de caldura sa transforme aerul, apa subterana sau caldura geotermala in caldura - pentru ca dumneavoastra sa va bucurati de ea intre cei patru pereti ai dumneavoastra.

Casa noua sau casa veche - avem pompa de caldura perfecta pentru dumneavoastra.

Diferite tipuri de pompe de caldura

Sa trecem la lucrurile de baza.

Suntem inconjurati de energie regenerabila - din aer, din apele subterane si din pamant. Pompele de caldura ne permit sa valorificam aceasta energie disponibila in mod gratuit, devenind astfel o modalitate eficienta si ecologica de a aduce caldura si confort in casele noastre. Exista trei grupe de baza de pompe de caldura: sursa aer, sursa apa si sursa sol. In practica, Vaillant ofera patru pompe de caldura diferite care utilizeaza aceste trei surse de energie termica: Pompa de caldura aer-apa. Pompa de caldura aer-aer, Pompa de caldura apa-apa si Pompa de caldura sol-apa.

Pompele de caldura Vaillant, potrivite nevoilor clientului
Pompele de caldura Vaillant, potrivite nevoilor clientului

Exista doua tipuri diferite de pompe de caldura care utilizeaza energia din aer:

 • Pompa de caldura aer-apa - utilizeaza temperatura aerului ambiant. Instalare simpla, ceea ce o face sa fie cea mai populara alegere.
  Cea mai simpla solutie de pompa de caldura, atat din punct de vedere al instalarii, cat si al spatiului necesar.
 • Pompa de caldura aer-aer - adecvata doar in anumite cazuri. Pentru cladirile cu un necesar de incalzire foarte redus si o izolatie excelenta.
  In locul incalzirii prin pardoseala sau a radiatoarelor, aerul serveste drept sistem de distributie a caldurii.
Pompele de caldura Vaillant, potrivite nevoilor clientului
Pompele de caldura Vaillant, potrivite nevoilor clientului
 • Pompa de caldura apa-apa - extrage caldura din apa subterana. Extrem de eficiente si prietenoase cu clima, dar sunt cel mai dificil de instalat.
  Pompele de caldura cu sursa de apa folosesc apa subterana incalzita de energia solara ca sursa de energie. Cunoscuta si sub numele de pompa de caldura cu apa subterana, acesta este cel mai eficient sistem cu cel mai mare factor de performanta anuala (APF) in comparatie cu alte pompe de caldura. Pompele de caldura cu sursa de apa necesita lucrari de foraj extinse in timpul instalarii. In plus, autoritatile locale din domeniul apei trebuie sa fie consultate in prealabil pentru aprobare.
Pompele de caldura Vaillant, potrivite nevoilor clientului
Pompele de caldura Vaillant, potrivite nevoilor clientului
 • Pompa de caldura sol-apa - utilizeaza caldura din sol (energie geotermala). Este chiar mai eficienta decat pompa de caldura cu aer, dar necesita mai multe lucrari de constructie initiale.
  Pompele de caldura cu sursa de caldura din sol, numite si pompe de caldura sol-apa, utilizeaza energia geotermala - energia termica a solului - pentru incalzire. Aceasta sursa nesfarsita de caldura geotermala este exploatata prin intermediul unor colectoare sau sonde si transformata in energie pentru incalzire si apa calda. Instalarea este ceva mai complicata, deoarece mai intai trebuie efectuate lucrari de excavare sau de foraj.

Cerinte

Lucruri la care trebuie sa va ganditi.

Atunci cand vine vorba de alegerea pompei de caldura potrivite pentru casa dvs. unifamiliala sau multifamiliala, nu puteti planifica prea mult. De aceea, este atat de important sa luati in considerare exact care sunt nevoile si circumstantele dumneavoastra. Si de ce consultarea unui instalator are atat de mult sens.

Pentru a gasi solutia perfecta, este important sa luati in considerare diferite aspecte:

 • Care este temperatura optima de curgere?
  Pentru ca o pompa de caldura sa functioneze eficient, temperatura de curgere nu trebuie sa depaseasca 55 °C. Puteti testa destul de usor daca locuinta dvs. poate suporta o pompa de caldura reducand temperatura de curgere a radiatoarelor la 55 °C. Cu cat este mai scazuta temperatura de curgere, cu atat mai mare este eficienta pompei de caldura.
 • Cat de mare este bugetul dumneavoastra?
  Acesta este punctul de plecare atunci cand vine vorba de planificarea unui sistem de pompe de caldura si de alegerea celui mai bun sistem potrivit nevoilor dumneavoastra. Exista o diferenta de pret considerabila intre cele patru sisteme de pompe de caldura si instalarea acestora. Incepand de la aproximativ 10.000 de euro, o pompa cu sursa de aer se afla la capatul inferior al gamei de preturi.
 • Care ar fi posibilele locatii de instalare?
  Locatia adecvata poate fi determinata de o serie de factori - nu doar de considerente tehnice, ci si de distanta fata de proprietatea unui vecin, de exemplu, sau de reglementarile guvernamentale locale. Instalatorul dumneavoastra este persoana perfecta pentru a va oferi indrumarile necesare.
 • Cat spatiu este disponibil in casa mea pentru sistem?
  Nu uitati ca diferitele sisteme de pompe de caldura Vaillant necesita cantitati diferite de spatiu, iar dimensiunile lor pot varia considerabil. Dimensiunea unei unitati de pompa de caldura poate varia de la inaltimea si latimea unui dulap (190 cm x 180 cm) pana la dimensiunea unei comode mici. In unele cazuri, va trebui sa planificati spatiu pentru unitatile exterioare, de exemplu pentru o pompa de caldura cu sursa de aer.
 • Ce COP (coeficient de performanta) puteti obtine cu o pompa de caldura Vaillant?
  COP depinde de mai multi factori, inclusiv de fluctuatia temperaturilor de-a lungul anului. Unele tehnologii de pompe de caldura sunt mai eficiente decat altele.
Pompele de caldura Vaillant, potrivite nevoilor clientului
Pompele de caldura Vaillant, potrivite nevoilor clientului

Costurile unei pompe de caldura

Este timpul sa scoatem calculatorul.

Evaluarea costurilor incepe cu alegerea pompei de caldura si cu instalatia rezultata - in mod clar, cea mai mare cheltuiala. Pompa de caldura cu sursa de aer are un avantaj clar datorita instalarii mult mai simple. Dar, odata ce incepeti sa luati in considerare factori precum subventiile si costurile anuale de functionare, acest lucru poate fi suficient pentru a inclina balanta.

Trebuie spus ca aceste costuri variaza in functie de fiecare persoana in parte. Costurile de instalare vor depinde nu numai de tipul de pompa de caldura ales, ci si de faptul ca proprietatea dumneavoastra este noua sau este un proiect de modernizare. Iar costurile de functionare vor varia in functie de o serie de factori - de exemplu, cat de bine este izolata casa dumneavoastra.

Cerinte pentru o pompa de caldura

Este o pompa de caldura solutia pentru casa dumneavoastra?

Este posibil ca un sistem cu pompa de caldura sa nu fie potrivit pentru orice casa. Pentru a obtine o eficienta optima de la o pompa de caldura, casa dumneavoastra trebuie sa indeplineasca anumite cerinte:

 • A fost construita dupa anul 2000 sau este bine izolata in cazul unei case mai vechi.
 • Locul de instalare la o distanta de cel putin 3 m fata de vecinii dumneavoastra.
 • Temperatura de curgere scazuta intre 45-50°C.
 • Incalzire prin pardoseala in intreaga locuinta, sau, alternativ, radiatoare mari, cu o suprafata mare.

Utilizati aplicatia Vaillant ShowPOINT App pentru a amplasa virtual pompa de caldura Vaillant in casa sau in gradina clientilor dumneavoastra.

Produse mentionate in articol
Pompa de caldura aer-apa aroTHERM split
 
Pompa de caldura aer-apa aroTHERM split

aroTHERM split este o pompa de caldura construita pe baza tehnologiei split - intre unitatea exterioara si cea interioara, transferul termic se realizeaza printr-un traseu frigorific cu Freon. In unitatea exterioara se regasesc toate componentele circuitului frigorific. Condensatorul se regaseste in unitatea interioara. Cu doar 0,5 m² necesari, cerinta de spatiu pentru montaj este minima. Este extrem de silentioasa, de la doar 3 metri distanta, nivelul presiunii acustice este mai mic de 30 dB (A).

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Pompa de caldura sol-apa flexoTHERM - exclusive Green iQ
 
Pompa de caldura sol-apa flexoTHERM - exclusive Green iQ

Pompele de caldura Vaillant stabilesc standarde pentru confortul casei. Acestea asigura confortul caldurii si al apei calde pe tot parcursul anului, iar in timpul verii asigura un climat interior placut in orice moment, prin intermediul functiei de racire controlate automat. Avantajele pompei de caldura flexoTHERM: cel mai mic nivel de zgomot in interiorul cladirii; temperatura pe tur mare de pana la 65°C; in zilele calduroase, pompa de caldura poate fi utilizata pentru racirea activa sau pasiva a cladirii, in functie de tipul sursei de caldura. Pentru setarea parametrilor de la distanta si pentru diagnosticare de la distanta, pompa de caldura vine echipata cu modulul de conectare la internet VR 900.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Pompa de caldura aer-apa aroTHERM plus
 
Pompa de caldura aer-apa aroTHERM plus

aroTHERM plus se potriveste in special pentru modernizare. Mai presus de toate, designul sau cu economie de spatiu si instalarea simpla il fac o alegere buna pentru cladirile existente, dar si pentru cele noi. Cu puternicul sau refrigerent natural, aceasta poate atinge temperaturi de debit ridicate de pana la 75°C - alimentand radiatoarele existente care functioneaza inca eficient.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Stiri conexe
Vaillant ShowPOINT App - Faceti cunostinta cu pompele de caldura Vaillant cu ajutorul Realitatii Augmentate
Vaillant ShowPOINT App - Faceti cunostinta cu pompele de caldura Vaillant cu ajutorul Realitatii Augmentate
Imbunatatiti-va consultatiile cu ajutorul aplicatiei showPOINT
Vaillant ShowPOINT App - Faceti cunostinta cu pompele de caldura Vaillant cu ajutorul Realitatii Augmentate
Categorii
Pompa de caldura
Pompa de caldura
Echipament de incalzire, schimbator de caldura, cos de fum
Echipament de incalzire, schimbator de caldura, cos de fum
Instalatii mecanice
Instalatii mecanice
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...