Studiu de caz Schwank - incalzire si racire utilizand acelasi sistem

Phoenix Pharma Group - consumul redus a fost criteriul de baza

Proiectul
Grupul Phoenix ce are 28000 de angajati, este cea mai importanta companie de distributie de produse farmaceutice din Europa. Astazi, Phoenix este distribuitor in 19 tari, asigurand depozitarea si livrarea de diverse produse farmaceutice precum si derivate ale acestora.
Unul din cele 153 de centre de distributie, care in prezent este incalzit cu radiante infrarosu pe gaz Schwank, trebuia utilizat in viitor ca depozit pentru produse farmaceutice care sunt sensibile la temperatura. Criteriile esentiale, cand discutam despre depozitarea produselor farmaceutice, sunt: temperatura si umditatea aerului.
Daca valorile acestora nu corespund cu cerintele de depozitare, calitatea acestora este pusa in pericol.
In consecinta, Phoenix a solicitat un sistem care sa asigure atat incalzirea cat si racirea centrului de distributie.

Cerinta
Cerinta pentru intreg sezonul a fost sa se asigure in interior o temperatura de 18°C - 25°C si o umiditate relativa a aerului mai mica de 60%.
In plus fata de sistemul de incalzire existent, cel care urmeaza sa fie instalat va trebui sa asigure racirea in sezonul cald precum si mentinerea nivelului solicitat de umiditate a aerului. Datorita experientei pozitive avute cu radiantele Schwank, acestea trebuie integrate in noul sistem ce urmeaza a fi implemenat - incalzire si racire.
Sistemul trebuie sa asigure strict cerintele si sa permita un control eficient si confortabil al celor 2 sisteme: incalzire si racire.
Datorita cerintelor stricte si a costurilor energetice, decizia a fost usor de luat: pompa de caldura cu motor pe gaz, care asigura cu succes atat cerintele beneficiarului cat si obtinerea unor costuri energetice reduse.
Implementarea
In comparatie cu pompele de caldura actionate cu motor electric, cele cu motor pe gaz se disting printr-un consum energetic mult mai mic. Facand o comparatie intre cele 2 sisteme: electric si pe gaz, economia anuala a fost estimata la 25,6% in favoarea pompelor de caldura cu motor pe gaz.

Pentru a utiliza intr-un mod cat mai eficient pompa de caldura pe gaz pentru incalzire si racire, aceasta a fost integrata intr-un sistem inteligent de control. Tuburile radiante infrarosu pe gaz (existente) vor functiona numai daca temperatura exterioara coboara sub -3°C, iar pompa de caldura pe gaz va functiona ca si sistem secundar. Acest aspect asigura in orice moment eficienta sistemului.

Rezultatul
Pompele de caldura cu motor pe gaz impreuna cu tuburile radiante Schwank asigura cu succes cerintele stricte ale beneficiarului pentru depozitarea produselor farmaceutice si ofera acestuia o solutie fiabila, cu costuri energetice reduse. Combinatia intre tuburile radiante Schwank, pompele de caldura cu motor pe gaz si sistemul inteligent de control au convins firma Phoenix.
Krzysztof Kamaszewski, Manager de Operatiuni la Phoenix: "Schwank ne-a convins cu conceptul tuburi radiante-pompe de caldura cu motor pe gaz. Acum, avem o singura persoana de contact atat pentru sistemul de incalzire cat si pentru cel de racire. Mai mult, solutia Schwank ne-a convins si prin costurile energetice reduse. Din perspectiva noastra aceasta a fost cea mai logica solutie."


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre tuburile radiante Schwank, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Schwank Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Tuburi radiante Schwank
 
Tuburi radiante Schwank

Tuburile radiante Schwank sunt o solutie ideala pentru o gama larga de aplicatii inclusiv in spatiile cu inaltimea medie si mica a tavanului.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Incalzire pentru hale
Incalzire pentru hale
Echipament de incalzire, schimbator de caldura, cos de fum
Echipament de incalzire, schimbator de caldura, cos de fum
Instalatii mecanice
Instalatii mecanice
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...