Izolatii din vata minerala bazaltica ROCKWOOL

ROCKWOOL 4 in 1 - partea 4 - Sustenabilitate

rockwool_4_in_1
rockwool_4_in_1
rockwool_poster_rockwool_4_in_1_sustenabilitate_1
rockwool_poster_rockwool_4_in_1_sustenabilitate_1

Sustenabilitate
Vata minerala bazaltica este un material ecologic. Exista putine produse industriale care, in urma productiei, au un impact pozitiv asupra mediului. Energia economisita in urma folosirii izolatiilor cu vata bazaltica depaseste cu mult energia consumata pentru producerea acestui tip de material.

Termoizolarea cu vata minerala bazaltica ROCKWOOL reduce consumul de energie, astfel reducand implicit si emisiile poluante. Odata montate, produsele ROCKWOOL incep sa "actioneze", economisind pe timp de iarna cantitatea de energie folosita pentru producerea lor intr-o perioada de doar trei saptamani!

Prin folosirea produselor ROCKWOOL, calitatea vietii poate fi considerabil imbunatatita iar mediul inconjurator poate fi pastrat mai sanatos pentru generatiile viitoare!

Ne-am construit afacerea inspirati din natura!

"Ca producator de materiale din piatra naturala si ca experti in maximizarea eficientei energetice si reducerea emisiilor de CO2, se poate spune ca afacerea noastra principala este inspirata din natura. Produsele noastre sunt eco-friendly si 100% reciclabile. Reciclam deja majoritatea resturilor proprii de productie in produse noi ROCKWOOL si oferim servicii de administrare a deseurilor din constructie in pietele cheie. Ca afacere, noi suntem "tari ca piatra", avand o mostenire de lunga durata si o fundatie solida. De asemenea ne mandrim cu dimensiunea, reprezentarea globala si puterea financiara care sunt o garantie ca vom ramane in acest joc pentru totdeauna."

Punctul de plecare pentru evaluarea unui produs de constructii este analizarea ciclului sau de viata si executarea Evaluarii Ciclului de Viata (LCA) – luand in considerare impactul sau asupra mediului natural din momentul excavarii materiilor prime pana la eliminarea totala a acestora.

Izolatia ROCKWOOL economiseste cantitati mari de energie si dioxid de carbon. In ciuda faptului ca procesul de topire a rocii consuma timp; utilizarea izolatiei de vata bazaltica ROCKWOOL asigura un echilibru pozitiv al energiei prin durata sa de viata. Un produs standard ROCKWOOL de izolare a mansardelor, de 250 mm grosime, va economisi de 128 ori mai multa energie primara si de 162 ori mai mult dioxid de carbon si componente de ploaie acida decat ce a fost utilizat pentru producerea, transportul si eliminarea acestuia. Astfel, echilibrul/raportul pozitiv al energiei incepe la numai 5 luni dupa montarea produsului, iar echilibrul ecologic cu privire la ploaia acida si scaderea emisiilor de dioxid de carbon este restabilit dupa 4 luni de la montarea izolatiei.

Declaratia de Mediu a Produsului (EPD)
Declaratia de Mediu a Produsului (EPD) comunica informatii de mediu verificabile, exacte, clare, pentru produse si aplicatiile lor, sprijinind astfel pe baze stiintifice, alegeri corecte si design-uri de cladiri. O Declaratie de Mediu a Produsului se bazeaza pe Evaluarea Ciclului de Viata, conform standardelor europene, ISO 14040 si ISO 14044 si asigura datele necesare pentru scheme de evaluare a cladirilor sustenabile, precum BREEAM, DGNB, LEED si HQE. Materialele izolatoare, care sunt durabile pe parcursul vietii si simplu de montat fara rosturi si punti termice (precum izolatia de vata bazaltica ROCKWOOL), constituie o alegere inteleapta, si contribuie la realizarea celor mai sustenabile cladiri.

Produse mentionate in articol
Frontrock S - Placi rigide de vata bazaltica pentru realizarea sistemelor de izolatie cu grosimi reduse a fatadelor Frontrock RENO - Placi rigide de vata bazaltica "Dual Density" din 2 straturi integrate Ventirock Duo - Placi rigide de vata bazaltica "Dual Density" din 2 straturi integrate Fixrock - Placi semi-rigide de vata bazaltica pentru realizarea sistemelor de izolatie la fatadele ventilate
 
Izolatii ROCKWOOL pentru fatade
7 produse

ROCKWOOL ofera sisteme de fatada in care aspectele estetice sunt intotdeauna insotite de protectie impotriva incendiilor, performanta acustica si confort termic. Vata bazaltica ROCKWOOL rezista la actiunea apei si este permeabila la vapori, aspecte care ajuta cladirea sa controleze posibilele pagube cauzate de umiditate. Izolarea fatadelor ajuta la prevenirea pierderilor de energie cauzate de puntile termice.

7 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Acoustic - Placi semi-rigide de vata bazaltica Acoustic EXTRA - Placi rigide de vata bazaltica Multirock - Placi semirigide termoizolante multifunctionale Multirock Slimpack - Placi semi-rigide de vata bazaltica
 
Izolatii ROCKWOOL pentru pereti interiori
9 produse

O gama larga de soluiii pentru pereti, care asigura protectie termica, fonica si la incendiu. Acestea functioneaza pentru optimizarea izolatiei acustice din interior, reducand nivelul de zgomot din locuinte sau spatii de lucru si prevenind patrunderea zgomotului din exterior, datorita spatiilor dintre fibre si a structurii poroase, deschise a materialului. Izolatiile ROCKWOOL nu alimenteaza raspandirea incendiilor prin degajarea de caldura, fum sau picaturi incandescente.

9 produse
Brosura
Specificatii
CAD
BIM
Vezi detalii
Card produs
Ceilingrock FW1 - Placi semi-rigide de vata bazaltica Steprock ND - Placi rigide de vata bazaltica Steprock HD - Placi rigide de vata bazaltica Steprock LD - Placi rigide de vata bazaltica pentru izolarea fonica, protectia la foc si izolarea termica a pardoselilor grele
 
Izolatii ROCKWOOL pentru pardoseli si plansee
6 produse

Izolatia ROCKWOOL ofera solutii pentru toate tipurile de constructii, inclusiv plansee, podele de baza si podele separatoare. Izolarea podelelor de baza ofera performante termice in interiorul cladirii, contribuind la mentinerea unui mediu de viata confortabil. Izolarea pardoselilor si a planseelor de separare asigura protectia impotriva zgomotului in aer si este frecvent utilizata pentru beneficiile acustice. Fiind fabricata din vata bazaltica, izolatia ROCKWOOL este de asemenea incombustibila, ceea ce inseamna ca va impiedica raspandirea focului.

6 produse
Brosura
Specificatii
CAD
BIM
Vezi detalii
Card produs
Dachrock - Placi rigide de vata bazaltica Hardrock 1000 - Placi rigide de vata bazaltica Hardrock 1200 - Placi rigide de vata bazaltica Hardrock Energy Plus - Placi rigide de vata bazaltica
 
Izolatii ROCKWOOL pentru acoperisuri
5 produse

ROCKWOOL ofera mai multe variante de produse, atat pentru acoperisurile noi, cat si pentru cele renovate, dar si pentru conversii de mansarda si diferite tipuri de constructii.

5 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Stiri conexe
Izolatii din vata minerala bazaltica ROCKWOOL
Izolatii din vata minerala bazaltica ROCKWOOL
ROCKWOOL 4 in 1 - partea 3 - Durabilitate
Izolatii din vata minerala bazaltica ROCKWOOL
Izolatii din vata minerala bazaltica ROCKWOOL
Izolatii din vata minerala bazaltica ROCKWOOL
ROCKWOOL 4 in 1 - partea 2 - Acustica
Izolatii din vata minerala bazaltica ROCKWOOL
Izolatii din vata minerala bazaltica ROCKWOOL
Izolatii din vata minerala bazaltica ROCKWOOL
ROCKWOOL 4 in 1 - partea 1 - Rezistenta la foc a vatei minerale
Izolatii din vata minerala bazaltica ROCKWOOL
Categorii
Izolatie din vata minerala bazaltica
Izolatie din vata minerala bazaltica
Termoizolatie, izolatie fonica
Termoizolatie, izolatie fonica
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...