La Grand Hotel Tschuggen din Arosa, Elvetia, s-au utilizat produsele RHEINZINK

Capodopera tehnica si logistica la Arosa

Grand Hotel Tschuggen din Arosa, Elvetia, are o istorie plina de evenimente. Fondat ca sanatoriu de boli pulmonare, a fost transformat in hotel pentru sporturile de iarna la sfarsitul anilor 1920. De-a lungul timpului, Arosa a evoluat de la un orasel linistit la un infloritor resort montan. In 1966, intreaga proprietate a fost distrusa de un incendiu. A fost reconstruita si redeschisa in 1970.

In acest design cele mai importante cadre sunt invizibile, si asta pentru ca o mare parte din voluminosul centrul de fitness & spa se confunda cu imprejurimile. Doar cele 9 "panze in vant" strapung peisajul montan, generand un sentiment major de exaltare. Aceste parti ale cladirii sunt placate cu sticla, avand spatele imbracat cu material prepatinat RHEINZINK graphite-grey, evitandu-se prin folosirea acestei nuante contrastele stridente, in special in timpul iernii. Integrarea in peisaj este perfecta, ca o simfonie de culori alb-gri, sparta doar de verdele inchis al padurii de conifere.

Prin ferestrele largi, luminile calde din interior razbat in inserarea timpurie din munti. Pe de alta parte, arhitectura captureaza cat mai mult posibil lumina naturala si o reflecta in zona de spa, astfel incat aflandu-se in galeriile construite in velele de lumina, oaspetii sa se poata bucura de peisajul inconjurator.

Structurile au o forma triunghiulara si sunt dispuse la inaltimi diferite ale partiei. Iau nastere astfel patru tipuri de culmi orientate diferit. Pas cu pas, multe idei puse cap la cap in ceea ce priveste masele, formele, razele calculate initial cu un program 3D, conduc spre dimensionarea perfecta. Aceasta proiectare computerizata a fost urmata de faza de planificare a scheletului constructiei, reprezentat de un cadru tubular portant sudat la imbinari. Pe acest schelet, un alt cadru patrat intareste constructia, pe acest al doilea cadru fiind montate apoi fatadele si invelitorile. In partea superioara a acestor constructii, a fost adaugata o structura de lemn care sustine lambriurile interioare, bariera de vapori, izolatia, cofrajul si placarea exterioara RHEINZINK.
Ca parte a complexei realizari a acestui proiect, montatorii au inchiriat o hala industriala in St. Galen avand ca scop precis instalarea gigantilor de metal cu o acuratete milimetrica. Fiecare parte trebuia asezata pentru a forma modelul perfect.

Rezultatul: o inginerie precisa cu o toleranta de +/- 5mm. Datorita dimensiunilor mari, aceste structuri nu au putut fi transportate intregi pana la Arosa. Au fost demontate si trimise individual spre zona montana cu elicopterul, unde au fost asezate direct pe fundatiile lor.

In fruntea acestor provocari, la o altitudine de aproape 2000 m, sezonul constructiilor se limiteaza la cateva luni in timpul verii. Esenta succesului in lupta cu riscurile create de starea vremii s-a datorat sincronizarii perfecte. In paralel cu instalarea cadrelor s-au creat piesele din lemn si placarile RHEINZINK. S-au utilizat 2 t de material RHEINZINK (200 m²) montat in sistem falt vertical dublu, iar pentru fatade 11 t (1600 m²), folosindu-se sistemul falt vertical in unghi drept. In total, cele 780 de piese au fost realizate si montate in doar 7 saptamani.

Oaza montana de la Tschuggen proiectata de Prof. Arh. Mario Botta reprezinta exemplul perfect pentru a demonstra ca si cele mai ambitioase proiecte pot fi realizate in ciuda conditiilor geografice, climatice si logistice potrivnice, atunci cand toti cei implicati isi unesc fortele pentru realizarea scopului comun.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Rheinzink, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Rheinzink Romania, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Rheinzink - Casete, lamele si panouri de fatada Rheinzink - Romburi pentru fatada Rheinzink - Profil ondulat si trapezoidal pentru fatada
 
Produse Rheinzink pentru fatada
3 produse

Faltul vertical in unghi drept, sistemul cu sipci Klick, romburile mari, ascutite si de forma patrata, panourile Steckfalz, panourile orizontale, panourile Stulp, casetele, profilul ondulat si profilul trapezoidal, toate impreuna reprezinta o provocare estetica a arhitecturii Rheinzink prin uriasa sa diversitate: de la cabane montane, la muzee moderne, la locuinte, de la stilul avangardist la cel traditional. Fatadele Rheinzink din tabla de titan-zinc nu conving doar prin estetica. Fatadele au de castigat si sub aspect constructiv.

3 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Produse Rheinzink pentru acoperis si fatada
 
Produse Rheinzink pentru acoperis si fatada

Faltul vertical dublu, faltul vertical in unghi drept, sistemul cu sipci Klick, romburile mari, ascutite si de forma patrata, acoperisul in trepte Quick step, toate impreuna reprezinta o provocare estetica a arhitecturii Rheinzink prin uriasa sa diversitate: de la cabane montane, la muzee moderne, la locuinte, de la stilul avangardist la cel traditional. Acoperisurile Rheinzink din tabla de titan-zinc nu conving doar prin estetica. Acoperisurile au de castigat si sub aspect constructiv.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Casete si lamele de fatada
Casete si lamele de fatada
Invelitoare din placi metalice mici pentru acoperis si fatada
Invelitoare din placi metalice mici pentru acoperis si fatada
Invelitoare din tabla pentru acoperis si fatada
Invelitoare din tabla pentru acoperis si fatada
Acoperis, fatada
Acoperis, fatada
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...